שתף קטע נבחר

צו מניעה זמני הוצא נגד סילוק חתולי ביה"ח רמב"ם

סאגת גירושם של החתולים החיים במתחם בית החולים נמשכת: בית המשפט קבע היום כי הם יישארו במוסד עד הדיון בבקשה למנוע את הרחקתם. "אנו מקווים שנוכל להגיע לפיתרון שיהיה מקובל על כל הצדדים", אומרים פעילים הנאבקים למען החתולים

מה יהא על עשרות החתולים, מרביתם מסורסים ומעוקרים וכולם מטופלים בידי מתנדבים, החיים בבית החולים רמב"ם ועומדים בפני גירוש עליו החליטה הנהלת המוסד? בעקבות פניית עורך הדין אסף מרקס בשם עמותת "תנו לחיות לחיות" לבית משפט השלום קריות, החליטה היום (ד') השופטת אביטל בית נר להוציא צו מניעה זמני לגירוש החתולים. השופטת קבעה כי עד למועד קיום הדיון בבקשה, בו ייקחו חלק נציגי שני הצדדים, החתולים יישארו במתחם המוסד.

 

לפני כחודש הודיעה הנהלת רמב"ם על כוונתה להעביר את החתולים לידי השירותים הווטרינריים בחיפה ב-1 באפריל, ולאחר פניית משרד החקלאות החליטה לדחות את המועד בעשרה ימים. לטענת מנהלי בית החולים, הסיבה לכך היא שהחתולים אינם מסתפקים בפינות ההאכלה שהוכנו להם וחודרים למחלקות בחיפוש אחר מטעמים, "ומעבר לסיכון הבריאותי של החולים נוכחותם יוצרת

תדמית תברואתית ירודה". במקביל, פעילים לזכויות בעלי-חיים פתחו במאבק להישארותם במתחם, ודרשו ממנהל בית החולים למצוא פיתרון הומני למצב.

 

"ברור כי הבעיה אינה נוכחות החתולים, אלא העובדה שהמחלקות פרוצות לחלוטין ומאפשרות לבעלי-חיים מכל סוג להיכנס אליהן ללא מפריע", כתבה ריבי מאייר, לשעבר יו"ר "העמותה למען החתול בישראל" ומומחית מוכרת בתחום, בחוות דעת שהעבירה לבית המשפט. "מניסיוני רב השנים אני יכולה להעיד כי במוסדות רבים, כולל רפואיים, חיים חתולים משוטטים המואכלים ומטופלים על-ידי מתנדבים בסיוע המוסדות עצמם. הדרך הנכונה, היעילה והמוסרית, היא פיקוח על אוכלוסיית החתולים באמצעות עיקור וסירוס, וסגירת פתחי המבנים". לחוות הדעת התווסף תצהיר של הווטרינר ד"ר אהוד סנפיר, המסייע למתנדבים המטפלים בחתולי רמב"ם, לפיו הם מושגחים בקפידה ולא נשקפת מהם סכנה משמעותית כלשהי.

 

לדברי רויטל ורסקין, יו"ר עמותת "גרגורים" המובילה את המאבק למען החתולים, "הנהלה בית החולים נוכחה לדעת שאוהבי בעלי-החיים מאוחדים בדעתם ובכוונתם למנוע את גירוש החתולים, שיוביל למותם הוודאי. אנחנו מקווים שלמרות צו המניעה ניתן יהיה להגיעה להבנה ושיתוף פעולה מחוץ לכותלי בית המשפט, אך במידה ולא, נמשיך להיאבק עד להסרת גזר דין המוות". ואילו מרקס מסכם כי "כעת אנחנו מקווים שבסיוע בית המשפט נוכל להגיע לנוסחה מוסכמת לטיפול בחתולים ובבעיות שנוצרו כתוצאה מנוכחותם, שיהיה לשביעות רצונם של כל הצדדים - כולל החתולים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"מוות ודאי". חתול ברמב"ם
באדיבות "גרגורים"
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים