שתף קטע נבחר

נורית דאבוש והיהדות

התקשורת עויינת? אולי לא ידעתם, אבל יו"ר הרשות השנייה קוראת פרקי תהילים בכל בוקר ואף מאכל טרף לא מפתה אותה. נורית דאבוש עם המצוות החביבות עליה ואלה שפחות. וגם: על ה"ספין" של משה רבינו בהר סיני

1. עם איזו דמות תנ"כית היית רוצה להיפגש, ומה היית אומרת לה? הייתי שמחה להיפגש עם אהרון הכהן. האיש הזה בנה הלכה למעשה מערך דוברות אמיתי לקמפיין ההוצאה של עם ישראל ממצרים. הייתי שמחה לאמר לו שעולם התקשורת ממשיך בעצם להצמד לכללים שגיבש וזהו השג חסר תקדים.

 

2. איזו מצווה היית מבטלת? הייתי מבטלת את הצורך לטבול במקווה. נראה לי שבמציאות הקיימת היום אפשר בהחלט לחסוך לנשים את הצורך ללכת אחת לחודש למקום לא היגייני במיוחד ולטבול. טהרת המשפחה היא מצווה ראויה, הטבילה במקווה מיותרת.

 

3. איזה מצווה מוצאת חן בעיניך? קריאת תהילים. מדי בוקר כאשר אני קוראת פרקי תהילים של כל יום יש לי מעין חצי שעה של התייחדות אמיתית עם עצמי ועם בורא עולם שנותנת לי פרספקטיבה אחרת ושונה לכל היום.

 

4. מה אמר משה לאלוהים אחרי שקיבל ממנו את התורה על הר סיני? "תשמע, נראה לי שזה מסוג הדברים שיכולים להיות ספינים תקשורתיים מוצלחים אבל אני לא בטוח שבמציאות היומיומית, העם הזה יהיה מסוגל לבצע אותם, אולי בדור הבא יצליח לנו..".

 

5. מה את עושה ביום כיפור (נמצאת בבית הכנסת, צמה בבית מול הדי.וי.די או שעסקים כרגיל)? בבית הכנסת כל היום. למעשה התפילה היא המרכז של היום מבחינתי ואכן בבית הכנסת יש אווירה של קדושה, יחד עם זאת אני לא מוותרת על מפגש עם המשפחה בצהריים על מנת להעביר מעט משעות הצום.

 

6. מתי בפעם האחרונה התפללת או היית בבית כנסת? השנה לראשונה הייתי בבית הכנסת בקריאת המגילה של חג הפורים. התחושה היא שונה לחלוטין מקריאת המגילה בבית כפי שקראתי בכל השנים שעברו. המוני בני ישראל יחד שמחים, שרים ומודים - זו חוויה אחרת.

 

7. לאיזו תקופה בתנ"ך היית חוזרת, ולמה? יציאת מצרים, נדמה לי שזו תקופה מרתקת מכל הבחינות ובעיקר מהמקום שבו מתגבש מערך מנהיגותי אחיד וסולם ערכים אחד לאוסף של עבדים אחד שהפכו לעם. אין לי ספק שזו התקופה המשמעותית ביותר לנו כעם.

 

8. איך נראה גן העדן שלך? גן העדן שלי נראה כמקום שבו האמת והצדק הם הבסיס וכולנו יושבים ודנים בשאלות של רוח והגות ופחות בשאלות של חומר. גן העדן שלי מורכב מהדברים הקטנים שיוצרים אווירה גדולה.

 

9. מה את זוכרת משיעורי תנ"ך? אני זוכרת את המורה לתנ"ך שלי, מר נתן פריד, שלימד אותי לקרוא ולראות מעבר לטקסט ולהתייחס לאנשים ולחוויות במונחים עכשוויים, ריאלים ומציאותיים ועל כן גדולתו.

 

10. ברית מילה: בגלל המסורת/ בשביל הילד/ מנהג פגאני: מנהג שמשקף בעיני את האמונה והמסורת וזו בלבד. קשה לי מאוד עם מסיבות ברית המילה ואני מעדיפה לוותר עליהן. שמחת הולדת הבן יכולה להיחגג במועד אחר מבלי לפגוע בעולל.

 

11. מה המאכל שרק בשבילו שווה לא לשמור כשרות? אין שום מאכל בעיניי שבשבילו שווה לא לשמור כשרות.

 

12. איזה חג יהודי את הכי אוהבת? החג היהודי האהוב עלי הוא סוכות. זהו חג שבשלהי הקיץ תחילת הסתיו . יש בו משהו כובש, היציאה מהבית אל הסוכה, אל הטבע, מצוות האושפיזין והאירוח הם בעיניי הצד היפה של היהדות.

 

13. בקשה מאלוהים - שישלח בריאות ואיכות חיים למשפחתי ולכלל עם ישראל. זו הבקשה הצנועה כי כאשר אדם בריא בגופו, אז יכולות לעשות, לפעול, לשנות ולהשתנות גדולה.

 

נורית דאבוש היא יו"ר הרשות השנייה ומרצה לתקשורת בבר-אילן, עמק-יזרעאל ו"כותרת"

 

היהדות ואני:

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נורית דאבוש
צילום: אייל לנדסמן
מקווה. אפשר לבטל
צילום: אייל לנדסמן
קרדיט: צביקה ניימן, HNN.co.il
סוכות. לצאת אל הטבע
קרדיט: צביקה ניימן, HNN.co.il
יום כיפור. אווירת קדושה
צילום: ישראל ברדוגו
לובסטרים. לא בעניין
מומלצים