ושוב: דיאמנטידיס שחקן ההגנה המצטיין ביורוליג
יש יורש לנדב הנפלד: רכז פנאתינייקוס נבחר בפעם השלישית ברציפות על ידי מאמני הליגה לתואר מגן העונה. דייויד בלאט ירצה בהשתלמות מאמנים בפיינל פור
זה כבר הפך לעניין שבשיגרה, בערך כמו הזכיות של פנאתינייקוס באליפות יוון. היורוליג הכריזה היום (ד') על בחירתו של רכז פאו, דימיטריס דיאמנטידיס, לשחקן ההגנה של העונה. זו הפעם השלישית ברציפות בה דיאמנטידיס זוכה בתואר - והוא עדיין נותר היחיד שקיבל את הכבוד.
דיאמנטידיס (27) הפך העונה למנהיג הבלעדי של פאו, אחרי עזיבתם של ואסיליס ספאנוליס ויאקה לאקוביץ' בקיץ. הוא אמנם קולע רק 8.9 נקודות למשחק, ב-48 אחוז מהשדה, אבל תורם בכל האספקטים במגרש: 3.8 ריבאונדים, 4 אסיסטים (רביעי ביורוליג), 2.2 חטיפות (שלישי) וגם 0.7 גגות, שמעמידים אותו במקום ה-13 בליגה למרות גובהו (1.96 מ'). את כל המספרים הללו הוא העמיד ב-29 דקות למשחק.
_wa.jpg)
בדומה לבחירתו של רודי פרננדס מבדאלונה לשחקן הצעיר המתקדם של העונה - גם את דיאמנטידיס הכתירו מאמני 24 הקבוצות ביורוליג. פאבלו פריוני מטאו ויטוריה סיים במקום השני, כשאחריו דורגו בצוותא פרד האוס (טאו) וג'יי.אר הולדן (צסק"א מוסקבה).
דיאמנטידיס ופרננדס יקבלו את הפרסים בערב הגאלה של הפיינל פור, שייערך ב-5 במאי באתונה. איגור ראקוצ'ביץ' מטאו יקבל את גביע אלפונסו פורד בעקבות
זכייתו בתואר מלך הסלים של הליגה. במהלך האירוע יוכרזו גם שתי החמישיות הראשונות של העונה. ניקולה וויצ'יץ' ממכבי תל אביב ישתתף בערב הגאלה, ויקווה להשתחל לחמישייה הפותחת.
המאמן הישראלי של בנטון טרוויזו ונבחרת רוסיה, דייויד בלאט, ירצה בהשתלמות מאמנים שתיערך במסגרת אירועי הפיינל פור באתונה. על סגל המרצים נמנים גם דושקו איוואנוביץ' מברצלונה, קרלו רקלקאטי מנבחרת איטליה, אליאס זורוס מראסינג פריז ופפו הרננדס, שהוביל את נבחרת ספרד לזכייה באליפות העולם.