שתף קטע נבחר

"הנהלת הפועל ת"א יוצרת נתק בין השחקנים"

לטענת אוהד האדומים, השוער אלימלך האשים את ההנהלה במצב הקבוצה אחרי ה-4:1 המשפיל בהרצליה. ההנהלה שוקלת להשעות את הקפטן

אחרי התבוסה - סערה. מספר אוהדי הפועל תל אביב, שהמתינו לשחקני הקבוצה בוולפסון אחרי התבוסה 4:1 למכבי הרצליה, טענו אמש (ש') כי מספר שחקנים שוחחו עימם וניסו לתרץ את היכולת העלובה שהציגה הקבוצה ביחסים הרעועים בינם ובין ההנהלה בחודש האחרון.

 

על פי אוהד ותיק של האדומים, השוער שביט אלימלך יצא בהתקפה חריפה נגד הנהלת הקבוצה, שלטענתו "יוצרת נתק בין השחקנים, שכבר מתים שהעונה תיגמר כדי לא לראות אחד את השני יותר". לפי האוהד, אלימלך טען כי לא ימשיך בקבוצה בעונה הבאה וכי היה מעדיף לעזוב כבר עתה אם המצב החברתי ימשיך כפי שהוא.

 

בהנהלת הפועל תל אביב, הופתעו כאשר שמעו על התבטאויותיו כביכול של השוער והקפטן, שגם לפני הפרשה מעמדו בעונה הבאה לא ברור. בהפועל יבדקו האם אלימלך באמת אמר את הדברים לאוהדים, כיוון שטרם שמעו ממנו בצורה רשמית על כוונתו לעזוב את הקבוצה בצורה מיידית, ורק אחר כך יחליטו כיצד לנהוג עימו. אם אכן יבינו בהנהלת הקבוצה כי הדברים שיוחסו לאלימלך אכן נאמרו על ידו, ייתכן כי השחקן יועמד בפני ועדת משמעת וצפוי לקבל קנס כספי גבוה.

 

את תגובתו של אלימלך לדברים לא ניתן היה להשיג. כל זה קורה מעט לפני המשחק החשוב של הקבוצה, ביום שלישי מול סכנין ברבע גמר גביע המדינה. אם יושעה אלימלך, יעמוד בין הקורות השוער השלישי של הקבוצה, ניל אברבאנל, מאחר והשוער השני, גליל בן שאנן, פצוע ולא יוכל לשחק. 

שביט אלימלך בהלם בסיום. יתאושש עד סכנין? (צילום: אלי אלגרט)

 

ההנהלה אסרה על השחקנים להתראיין

קודם לכן, בסיום התבוסה המרה 4:1 למכבי הרצליה, מאמן הקבוצה ניר לוין אמר כי "להפועל תל אביב אסור להתפרק ככה. לצערי קורים לנו כל מיני דברים שקשה להסביר אותם - שתי פציעות עוד לפני המחצית של שי אבוטבול ואיבזיטו אוגבונה וספיגת שער מוקדם מאוד. דווקא אחרי הפציעות נראינו טוב, הצלחנו להשוות, אבל אז ספגנו את ה-2:1, התפרקנו והנפנו דגל לבן. כל הדברים האלה ביחד משפיעים על הביטחון וזה בא לידי ביטוי בתוצאה. הפועל תל אביב לא צריכה להיראות ככה, אסור שנתפרק בצורה כזו".

 

המאמן הוסיף והתלונן: "לצערי אנחנו עסוקים באימונים האחרונים בעיקר בפציעות ולא בהכנות הטקטיות. אוגבונה בוודאות לא יהיה כשיר למשחק הגביע מול סכנין ביום שלישי, אבל נשתדל להרים את הראש ולהתכונן למשחק רבע הגמר. נשתדל להיראות טוב יותר".

 

"אין זמן לשבת ולבכות עד סכנין" 

לוין מקווה שהאדומים יספיקו להתאושש עד למשחק מול סכנין ברבע גמר גביע המדינה ביום שלישי: "כבר עוד שלושה ימים יש לנו משחק חשוב ברבע גמר הגביע ברבע גמר הגביע ואין זמן לשבת ולבכות. אנחנו צריכים לנתח ולהרים את הראש. זו הכנה גרועה לרבע הגמר, אבל זה מה שיש. נתקן את מה שצריך בזמן הקצר וביום שלישי נבוא למשחק עם השחקנים שנשארו בריאים. נקווה להיראות אז כמו שהפועל תל אביב צריכה להיראות ולא כמו שניראנו היום".

אליניב ברדה כבש שיוויון, אך אחריו הגיע המבול (צילום: אלי אלגרט)

 

על שחקני הפועל תל אביב נאסר להתראיין. הבלם הארגנטינאי חאבייר פאאס היה מעורב בעימות עם אחד האוהדים שהתפרץ כלפיו כאשר כמה מאות מהאוהדים האדומים הקיפו את האוטובוס של הקבוצה לאות מחאה. מאוחר יותר התקיימה סולחה בין פאהס לאוהד.

 

כחמישים אוהדים אדומים זועמים המתינו לאוטובוס שחקני הקבוצה שהגיע למתחם האימונים שבוולפסון לאחר ההשפלה מול מכבי הרצליה והאשימו את השחקנים בהפסד הקבוצה. לאוהדים היו טענות קשות כלפי השחקנים, שלטענתם "הפסידו בכוונה ועשו דווקא להנהלה ולמאמן". האוהדים אף קיללו את אנשי הצוות המקצועי בראשותו של ניר לוין שנראה מסוגר בתוך עצמו. האוהדים צעקו לשחקנים ולהנהלה: "ביזיון, תתביישו לכם".

 

פרדי דוד: "עוד לא נשארנו, יש לנו עבודה"

מכבי הרצליה, שפתחה פער של 8 נקודות על הכח עמידר רמת גן במאבד נגד הירידה, חגגו את הניצחון הגדול, אבל סירבו להצהיר שהסיפור גמור. "עוד לא סיימנו את המטרה שלנו, הישארות בליגה. אם לא נישאר זה יהיה כישלון", אמר פרדי דוד אחרי ה-1:4 המדהים.

קמאנן ובוקסנבוים באקסטזה. "אם לא נישאר זה כישלון" (צילום: אלי אלגרט)

 

מאמן הרצליה הוסיף: "במחצית הראשונה לא היינו קיימים. הגול השני שיחרר אותנו ובסיום היינו ממש דורסניים. עשינו שידרוג ברמת הכדורגל בתקופה האחרונה - זכינו בתואר, אנחנו מנצחים בצורה משכנעת את הקבוצות הגדולות. כל הקרדיט מגיע לקבוצה, אבל עוד יש לנו עבודה. אחרי השמחה הרגעתי את השחקנים ועכשיו פנינו לכיוון בלומפילד, למשחק מול מכבי תל אביב בשבוע הבא".

 

על עתידו אמר דוד: "אני לא מדבר על הצד האישי שלי, מה שחשוב זה שאנחנו משחקים כדורגל חיובי, גם נגד הגדולות, ובונים פה מסורת. ב-30 במאי העונה מסתיימת ואני לא מתכוון להתעסק בזה עכשיו".

 

מהרן ראדי: "הניצחון הזה נותן לנו יותר ביטחון ורואים שאנחנו משחקים כדורגל יפה. אנחנו נותנים הצגות גם נגד קבוצות גדולות. גם אני מרגיש שהתוצאה מרמה כי לא היינו טובים כל כך במחצית הראשונה. איבדנו הרבה כדורים, אבל למזלנו ניצלנו את המצבים וניצחנו. ברור שזה יהיה כישלון אם לא נישאר בליגה. אני רוצה להאמין שנמשיך ביכולת הזאת".

פורסם לראשונה 28.04.07, 23:55

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניר לוין
ניר לוין
צילום: צפריר אביוב
מומלצים