שתף קטע נבחר

"הבורסה בלונדון מחפשת חברות ישראליות גדולות"

עו"ד מני גורמן שליווה את לבייב ופישמן בהנפקות בלונדון, אומר: "הבורסה בלונדון לא מיועדת כרגע לחברות ישראליות שעוסקות בהיי-טק, היא מחפשת בעיקר חברות גדולות. ההנפקות של פישמן ולבייב חיממו ללא ספק את הקנה לבאים אחריהם"

"אם חברת אפריקה ישראל מצליחה לגייס 1.4 מיליארד דולר בבבורסת לונדון עם ביקושי יתר של יותר מ-10 מיליארד דולר, נשאלת השאלה למה אי אפשר להנפיק חברות אחרות"?, אומר עו"ד מני גורמן ממשרד סאמט שטיינמץ הרינג שליווה את קונסורציום החתמים בהנפקת אפי פיתוח, שכלל את דויטשה בנק, מורגן סטנלי וגולדמן זאקס בהנפקה.

 

גורמן, שליווה גם את פישמן לפני כארבעה חודשים כשהנפיק את מירלנד, סבור כי הבורסה בלונדון היא המקום להנפקות הגדולות באמת. "כיום בעידן הגלובליזציה העובדה שמדובר בההנפקה המתבצעת בלונדון לא מגבילה משקיעים בכל העולם ליטול חלק", אומר גורמן.

 

לדבריו, יש טרנד חדש של חברות ישראליות שבשנים האחרונות פנו לשווקים הבינלאומיים. "רוסיה למשל היא מקום של שחקנים במשקל כבד. מדובר בעשרות ומאות מיליוני דולרים. מדובר במשקיעים שבנו פורטפוליו של נכסים במשך שנים. אליעזר פישמן למשל בנה פורטפוליו במשך שלוש שנים, לב לבייב רכש נכסים במשך שבע שנים והיום שניהם קוצרים את הפירות".

 

כמה הנפקות ישראליות צפויות עד סוף השנה?

 

"ללא ספק ההנפקות של פישמן ולבייב חיממו את הקנה לבאים אחריהם. העובדה שפישמן השיג תשואה של 40% מאז ההנפקה היא לא בכדי - הגודל משחק תפקיד במיוחד בקרב בתי השקעות גדולים כמו מריל לינץ' ו-UBS בצירוף דו"חות טובים עם רווחים בשורה התחתונה, כל אלו מביאים לכך שישנם לפחות עוד 3 או 4 גופים בסדרי גודל דומים שעומדים בתור להנפקה".

 

לאילו חברות מיועדת הבורסה בלונדון?

 

"הבורסה בלונדון לא מיועדת כרגע לחברות ישראליות שעוסקות בהיי-טק, היא מחפשת בעיקר חברות גדולות. חברות היי-טק קטנות שגייסו בעבר סכומים של 50-20 מיליון דולר, זה לא המגרש שלהם כרגע - עדיף שיבצעו השקעה פרטית וימתינו להנפקה בניו יורק. גם חברות אמריקניות מן הסתם לא ישקיעו, אבל כל חברה זרה המגייסת על פי שווי של 500 מיליון דולר זה המקום - פחות מזה זה לא מעניין כרגע משקיעים ברמה בינלאומית".

 

מה שמשחק תפקיד זה הגודל ולא החברה, או השם שלה?

 

"לא בהכרח. ברוד שואו היו לא מעט פעמים שהיו משקיעים שהשקיעו על סמך היכרות עבר שלהם עם פישמן ולבייב, אבל הרעיון הוא ביצועי העבר, מה החברה עושה ויכולות הביצוע שלה".

 

מה היתרונות של לונדון על פני ניו יורק?

 

"היום כמשקיע זר שמעוניין להשקיע בחברה לא אמריקנית ולא בתחום ההיי-טק הוא בוחר בלונדון מסיבה פשוטה: תהליך ההנפקה קל יותר, הנזילות בין ניו יורק ללונדון היא זהה, אחזקה של חברה ציבורית וההוצאות הנלוות כמו חתמים וההוצאות הכרוכות בתהליך נמוכות יותר".

 

ההתנפלות על הסחורה בהנפקה והמחירים הגבוהים - לא מדאיגים?

 

"אפשר בהחלט לומר שיש פחד גבהים וישנם גם לא מעט אנשים ששואלים אם מדובר בבועה או שיש צידוק אמיתי. מי שביקר בהודו או ברוסיה מוצא שיש בהחלט הצדקה לרמות המחירים. ההתעניינות בהשקעות בהודו ורוסיה הן מהסיבה שבאותן מדינות יש צרכים לא נגמרים לתשתיות ונדל"ן ועובדה זו שוללת למעשה את הפחד מפני בועה, שכן הביקוש הוא אמיתי".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גורמן. בעיקר חברות גדולות
מומלצים