שתף קטע נבחר

תינוקות שלא מגיבים לשמם - בסיכון גבוה לאוטיזם

חוקרים אמריקנים מצאו שיעור גבוה של בעיות התפתחותיות ואוטיזם אצל תינוקות שלא הגיבו לשמם עד גיל שנה. החוקרים: "זיהוי מוקדם של התופעה יאפשר התערבות"

חוסר תגובה של תינוק לשמו עד גיל שנה עלול להיות סימן מוקדם לאוטיזם, כך טוענים מדענים הסבורים כי הבוחן הפשוט הזה עשוי לסייע לטפל באוטיזם כבר בגיל צעיר ובכך לשפר את עתידם.

 

תחת השם אוטיזם נכללים מגוון של הפרעות התפתחותיות בעלות השפעה רחבת טווח על היכולת של הילד להגיב ולתקשר עם סביבתו. מחקר בריטי שפורסם אשתקד מצא כי שכיחות האוטיזם גבוהה הרבה יותר משחשבו בעבר, ופוגעת באחד מכל 100 ילדים. חלק מהמומחים סבורים כי עלייה זו בשיעור האוטיזם קשורה לאבחנה מוקדמת יותר ומודעות גבוהה להפרעות האוטיזם מאשר בעבר.

 

במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine אומרים המומחים כי אוטיזם מאובחן לרוב לאחר גיל שלוש שנים. פעמים רבות ההורים מביעים חששות באשר לסיכוי לאוטיזם עוד לפני יום הולדתו הראשון של הילד, אולם פעמים רבות חששם אינו מתקבל ברצינות הראויה.

 

במחקר נתבקשו הוריהם של 150 תינוקות לעמוד מאחורי ילדם ולקרוא בשמו בקול ברור. מתוך הנבדקים, 101 היו תינוקות לאחים הלוקים באוטיזם, עובדה המעמידה אותם בסיכון גבוה ללקות בעצמם בבעיות התפתחות או אוטיזם. שאר התינוקות, שאחיהם בריאים, שימשו קבוצת בקרה. אם התינוק לא הגיב לשמו בתוך שלוש שניות, נתבקש ההורה לקרוא בשמו פעמיים נוספות.

 

כל התינוקות בקבוצת הביקורת הגיבו לקריאות שמם בפעם הראשונה או השנייה עד גיל שנה, בעוד שרק 86 אחוז מהתינוקות בסיכון גבוה, הגיבו לשמם. במשך השנתיים הבאות עקבו החוקרים אחר 46 ילדים מקבוצת הנבדקים, ואחר 25 ילדים מקבוצת הביקורת.

 

שלושה מכל ארבעה מאלה שלא הגיבו לשמם עד גיל שנה, נמצאו כלוקים בבעיות התפתחותיות שנה אחר כך. 50 אחוז מהילדים שלא הגיבו לשמם עד גיל שנה אובחנו כאוטיסטים, ו-39 אחוז נוספים נמצאו כלוקים בבעיות התפתחות כלשהן.

 

החוקרים סיכמו כי ילדים שאינם מגיבים לשמם עד גיל שנה, צריכים להיות מופנים למומחה לבעיות התפתחות של הילד, לשם אבחון וטיפול מתאים. "זיהוי מוקדם של אוטיזם מאפשר התערבות מוקדמת", אמרה ד"ר אפרנה נדיג, ראש צוות החוקרים מאוניברסיטת קליפורניה, "טיפול כזה יאפשר לשפר את חייהם של הילדים האוטיסטים".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
תינוק הורים שינה תינוקות
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים