טבע מציעה 6.1 מיליארד דולר עבור החטיבה של מרק
סוכנות הידיעות בלומברג מדווחת כי טבע ומיילאן לברטוריז הן שתי המתמודדות הסופיות על רכישת החטיבה, וכי ההחלטה על הזוכה תפורסם במהלך השבועיים הקרובים
סוכנות הידיעות בלומברג מדווחת הבוקר (ב') כי טבע מציעה לרכוש את חטיבת התרופות הגנריות של מרק הגרמנית תמורת 6.1 מיליארד דולר, בהסתמך על דבריהם של שני מקורות המקורבים לעניין.
לפי המקורות, טבע ומיילאן לברטוריז הן שתי המתמודדות הסופיות על רכישת החטיבה, לאחר שאפקס פרטנרס ובאין קפיטל נשרו מהמירוץ בתחילת השבוע. לדברי המקורות, ההודעה על ההצעה הזוכה תימסר במהלך השבועיים הקרובים.
מרק הודיעה בתחילת השנה כי היא בוחנת מכירה אפשרית של עסקי התרופות הגנריות, ושכרה את שירותי הייעוץ של בר סטרנס.
חטיבת התרופות הגנריות של מרק היא היצרנית הרביעית בגודלה בעולם של תרופות גנריות. מכירותיה הסתכמו ב-2006 בכ-1.8 מיליארד אירו, והיוו כ-20% מסך הכנסות החברה האם.
העניין בשוק התרופות הגנריות הולך וגובר עם הגידול בקצב פקיעת הפטנטים וניסיונן של ממשלות ברחבי העולם להתמודד עם העלייה בהוצאות על מערכות הבריאות. השוק הגלובלי צפוי לגדול ל-100 מיליארד דולר בשנה עד שנת 2010.