שתף קטע נבחר

הכנסת אישרה: חופשת הלידה תוארך בשבועיים

ברוב חסר תקדים של 95 תומכים וללא מתנגדים אישרה מליאת הכנסת הצעת החוק שמאריכה את חופשת הלידה מ-12 ל-14 שבועות. ח"כ גדעון סער, מיוזמי ההצעה: "החוק החדש הוא בשורה לציבור בישראל. מחקרים רבים הוכיחו את חשיבות טיפוח הקשר בין האם לתינוק דווקא בשבועות הראשונים לחייו"

מליאת הכנסת אישרה הערב (יום ב') בקריאה שנייה ושלישית הצעת חוק המאריכה את חופשת הלידה מ-12 ל-14 שבועות. הצעת החוק התקבלה ברוב חסר תקדים של 95 תומכים - ללא מתנגדים וללא נמנעים. החוק ייכנס לתוקף בעוד מספר ימים, לאחר פרסומו ברשומות.

 

את הצעת החוק הוביל יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה, חבר הכנסת גדעון סער (ליכוד), ביחד עם חברי הכנסת שלי יחימוביץ (עבודה), נדיה חילו (עבודה) ודב חנין (חד"ש). לדברי סער, הצעת החוק תיכנס לתוקף בתוך ימים ספורים ותאריך למעשה את חופשת הלידה של נשים משלושה חודשים לשלושה וחצי חודשים מרגע כניסת החוק. 

 

"החוק החדש הוא בשורה לציבור בישראל והוא תוצאה של מאבק עיקש ונחוש", אמר סער. "החוק התקבל לאחר שבמשך 53 שנים נותרה תקופת חופשת הלידה בשכר בחוק הישראלי ללא שינוי. זאת, לאחר שמחקרים רבים הוכיחו את חשיבות טיפוח הקשר בין האם לתינוק דווקא בשבועות ראשונים אלה לחייו".

 

סער מסביר כי "החוק עבר על-אף התנגדות משרד האוצר לחקיקה במשך כל שלביה. האוצר העריך שעלות החוק היא בין 220 ל-400 מיליון שקל בשנה". לדבריו, החוק החדש משפר גם את התגמולים בלידות מרובות ילדים. "על כל ילד נוסף יתווספו שלושה שבועות לחופשת הלידה בשכר. כך, למשל, חופשת לידה בשכר בלידת תאומים תיארך 17 שבועות", הוסיף סער.

 

אתמול אישרה ועדת השרים לענייני חקיקה את הצעתו של שר התעשייה, המסחר והתעסוקה, אלי ישי, לעגן בחוק את ההוראה המאפשרת לגבר לחלוק עם אשתו את חופשת הלידה. ההוראה קיימת מזה עשר שנים במטרה לאפשר לבעל לשאת בנטל ולאישה להמשיך בקריירה מקצועית גם לאחר הלידה, ומאחר שב-1 במאי פג תוקפה הציע השר ישי להופכה לחוק מן המניין.

  

בארגוני הנשים קיבלו בברכה את ההחלטה. דוברת ארגון "אשה לאשה", יהל אס-קורלנדר, אמרה ל-ynet: "אנו מברכות על החוק ושמחות כי תינתן אפשרות לגברים לממש אמהות והורות מלאה. עם זאת אנחנו צופות שרק זוגות בני המעמד הבינוני-גבוה יבחרו לממש זכות זאת היות ומבחינה כלכלית יהיה זה 'בלתי משתלם' לגבר להישאר בבית. אנו מקוות כי זוגות יוכלו לבחור יחד מי יישאר עם הילד, מתוך הכרה בזכותם ההדדית למימוש עצמי, הן בעבודה והן בהורות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סער. בשורה לציבור בישראל
צילום: גיל יוחנן
צילום: ויז'ואל/פוטוס
יותר זמן בבית. אילוסטרציה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים