יוזמה בשוויץ: איסור על בניית צריחי מסגדים
פוליטיקאים שוויצרים ממפלגות ימניות רוצים לאסור בחוק על בניית צריחי מסגדים במדינה. הם אוספים חתימות כדי ליזום משאל עם בנושא בשנה באה, ותקוותם שמשאל העם יוביל לחוק כתוב
קבוצת פוליטיקאים מהימין בשוויץ אוספת בימים אלה חתימות כדי לנסות ולקדם הצעת חוק פדרלית שתאסור על בניית צריחי מסגדים במדינה - כך גילה היום (ג') ראש הקבוצה.
היוזמה באה על רקע דיון ציבורי נוקב בשוויץ, באשר למקומם של מסגדים בעל צריחים במחוזות השונים של המדינה. בחלק מהקנטונים במדינה התעוררה מחאה חריפה נוכח כוונת ארגונים מוסלמים לבנות מסגדים בעלי צריחים.
קבוצה של פוליטיקאים מהמפלגה הלאומית השוויצרית ומפלגת "האיחוד הפדרלי הדמוקרטי" רוצים כעת למנוע בניית צריחי מסגדים בחוק הפדרלי בשוויץ. לטענתם, צריחי המסגדים הם סמל כוחני ומאיימים על החוק והסדר במדינה.
מטרתם היא לאסוף 100 אלף חתימות עד נובמבר 2008, כדי לאלץ משאל עם בסוגיה. אם משאל העם יזכה לרוב, יהפוך האיסור המוצע לחוק כתוב.
"אין לנו ספק שנצליח להשיג את מספר החתימות הדרושות", אמר אולריך שלואר, חבר פרלמנט מהמפלגה הלאומית השוויצרית שעומד בראש היוזמה. "אספנו חתימות כבר שבוע וכבר יש לנו 10,000 חתימות".
כיום ישנם רק שני צריחי מסגדים בשוויץ - בציריך ובז'נווה. מצריחים אלה נשמעות הקריאות למתפללים לבוא לתפילה.
נשיאת שוויץ, מישלין קאלמי-ריי, טוענת כי איסור על בניית צריחי מסגדים יאיים על ביטחון המדינה. "יוזמה שכזו מסכנת את האינטרסים השוויצרים ואת ביטחונם של אזרחי המדינה. החופש הדתי מעוגן בחוק בשוויץ", הוסיפה הנשיאה.