שתף קטע נבחר

ראש העיר מויאל: מי שיכול - כבר עזב

"אנחנו לא מתפנים, רק מוציאים אנשים להתרעננות", מבהיר ראש עיריית שדרות. ומה חושבים התושבים על האוטובוסים של גאידמק?

לא מעט בלבול ומבוכה שוררים היום (ה') בשדרות, נוכח הידיעות על כוונה רשמית של הרשויות להתחיל בהליך פינוי מסודר. בתחילה דובר על פינוי מסודר מטעם העירייה, אחר-כך נטען כי משרד הביטחון, בתיאום עם משרד ראש הממשלה, מטפלים בכך.

 

"אין שום פינוי משדרות", הבהיר בשיחה עם ynet ראש העיר אלי מויאל, בניסיון לעשות קצת סדר בדברים. "אנחנו לא מפנים את התושבים, אלא רק מוציאים אותם להתאווררות ליומיים-שלושה בלבד". אולם גם הוא ער למבול הפניות בעניין מצד התושבים.

 

כבר לפני מספר חודשים החלו בשדרות כמעט בחשאי לבצע רישום של אוכלוסיות חלשות, קשישים ונכים. התושבים סיפרו כי לבתיהם הגיעו נציגי הרווחה וגורמים רשמיים נוספים, ושאלו

אותם שאלות באשר למצבם, יכולתם להתפנות בעתיד, מקומות אפשריים לפינוי ועוד. השאלון הזה עורר כבר אז גל של שמועות על ירי שאמור להתחדש לעבר העיר ולהביא לפינוי מסיבי. רשמית נטען אז כי מדובר בהליך רגיל של רישום האוכלוסייה החלשה - לפינוי במקרה של הסלמה.

 

הדיון הנוכחי בפינוי, מבהירים בעירייה, החל בכלל בממשלה, כאשר שר הביטחון עמיר פרץ העלה את העניין - ואילו ראש הממשלה אולמרט התנגד. השניים סיכמו על "התרעננות" למספר ימים, ומכאן החלה התוכנית להתרחב.

 

"חשוב שהדברים יובהרו: שדרות לא תתפנה", מבהיר מויאל. "מי שיש לו כסף ויכול להרשות לעצמו - עזב ונסע מפה לכמה ימים. אוכלוסיות חלשות נשארו פה. אנו מבצעים רישום לגבי אלה שאין להם יכולת - אותם נוציא להתאווררות של יומיים-שלושה, ואז חוזרים לשדרות. זה נעשה בצורה מסודרת, יש תקציב לכך, אבל כל השמועות על פינוי העיר הן פשוט ספינים ללא אחיזה במציאות".

 

על ההחלטה להשבית את מערכת החינוך בעיר, אמר מויאל: "אני חושב שהמהלך הזה הוא נכון והוא נעשה כמובן לא מתוך מחאה, אלא משיקולים ביטחוניים". הוא הזכיר כי רק הבוקר, בדיוק בשעה בה הילדים צריכים היו להמתין להסעות שיקחו אותם לבתי-ספר באזור - בוצע ירי נוסף. "אני מתאר לעצמי איזו בהלה זה היה גורם", אומר ראש העיר.

  

לאן יוצאים התושבים? בעיקר למתקנים של האגודה למען החייל ברחבי

 הארץ, כמו גם ליישובים מארחים שונים. אבל חלקם הגיעו כבר אתמול למלונות באזור, ביוזמת המיליארדר ארקדי גאידמק. על המהלך האחרון של איל ההון, חלוקות הדעות בעיר - רבים מברכים, אך יש גם מבקרים. "אני חושב שיש רבים שמתנגדים לזה, התמונות הללו גורמות לנו נזק עצום", אמר על כך אחד התושבים, אלברט גבאי. "כל מה שנבנה, נהרס במחי תמונה אחת של ילד כזה שמטפס על חלון אוטובוס. אני לא רואה פלסטינים שבורחים מעזה, למשל".

 

בינתיים, גם בקיבוצי הסביבה עוקבים בדריכות אחר ההתפתחויות וההחלטות בירושלים - ולא ממתינים: ראש המועצה האזורית שער הנגב, אלון שוסטר, הכין תוכנית מסודרת לפינוי לקיבוצים אורחים אחרים, בטוחים יותר. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום:  ראיי טל בראונשטיין
מי שיכול - עזב: מויאל
צילום: ראיי טל בראונשטיין
"התמונות גרמו נזק עצום"
צילום: צפריר אביוב
מומלצים