שתף קטע נבחר

פעילות עם הילדים: כך תכינו חמאה לשבועות

שתי גולות וכמה ניעורים והקסם מתרחש - נוזל הופך למוצק - שמנת הופכת לחמאה טעימה. פעילות מהנה עם הילדים וגם מתנה מקסימה שהם הכינו לגמרי בעצמם. מדריך בשלבים

חביצת חמאה היא פעילות מרתקת מאין כמוה. הילדים פועלים באופן עצמאי ונחשפים לתהליך מדעי ופלאי: נוזל הופך למוצק! הילדים מטלטלים את הצנצנת, הגולות פוגעות בחלקיקי השומן שבשמנת והשומן מתגבש לחמאה.

 

בכתבה שלפניכם נלמד להכין חמאה ביתית טעימה. את החמאה נגיש ונארוז בצורה ייחודית. זוהי מתנה טעימה ויפה, שכל אחד ישמח לקבל מהילדים לכבוד שבועות או לכל הזדמנות חגיגית אחרת. הצטרפו אלינו והתחילו לנער!

 

החומרים הדרושים

  • שמנת מתוקה טרייה, 32% שומן (לא עמידה! תהליך חביצת החמאה מצליח רק עם שמנת טרייה).
  • מלח
  • צנצנת זכוכית נקייה עם מכסה מתברג
  • נייר דבק שקוף
  • גולות זכוכית נקיות

 

אפשרויות תיבול

  • פפריקה
  • זעתר
  • שום כתוש או תבלין גבישי שום
  • שמיר קצוץ או תבלין שמיר מיובש

 

להגשה ולקישוט

  • מיכל ריק ונקי של מעדן חלב
  • נייר צלופן או שקית צלופן קטנה
  • רפיה צבעונית
  • קישוט דקורטיבי מעץ עם מדבקה

 

הכנות טרום פעילות

  • למניעת רסיסים במקרה של נפילת הצנצנת מדביקים נייר דבק שקוף בצורת שתי וערב מצידה החיצוני של הצנצנת. כך יוצרים מעטה הגנה לצנצנת הזכוכית. יש לוודא שמכסה הצנצנת אוטם היטב. 

 

  • רוחצים שתי גולות זכוכית במים ובסבון ומייבשים. משגיחים בשבע עיניים על ילדים צעירים לבל יכניסו גולה לפה.

 

  • ככל שהשמנת קרה יותר, תהליך החביצה מתקצר. לכן יש להשתמש בשמנת קרה מאוד שהוצאה מהמקרר. רצוי לקרר גם את צנצנת הזכוכית לפני הפעילות.

 

אופן ההכנה

  • יוצקים שמנת מתוקה לתוך הצנצנת עד מחצית גובהה.

 

  • מכניסים את שתי הגולות לצנצנת.

 

  • מבריגים את המכסה ומוודאים שאין נזילות. מנערים ומשקשקים היטב את הצנצנת. 

 

  • מקשיבים לקול השקשוק העליז. כעבור זמן קצר צליל השקשוק הופך להיות עמום וזה האות לכך שבצנצנת יש חמאה! לא לשכוח להוציא את הגולות.

 

  • מוסיפים מלח לפי הטעם ובוחשים.

  

חמאה בטעמים

  • מחלקים את החמאה לכלים קטנים.

 

  • מוסיפים לכל קערה תיבול אחר (שום כתוש, פפריקה, זעתר, שמיר), בוחשים ומקררים.

 

אריזת המתנה

  • מכניסים את החמאה בעזרת כף למיכל ריק ונקי של מעדן חלב. מחליקים מלמעלה בעזרת מרית קטנה ומקררים כשעה.

 

  • עוטפים את כלי החמאה בנייר צלופן, מעטרים בסרט רפיה צבעוני ובקישוט דקורטיבי ומאחסנים בקירור עד להגשה. 

 

  • הכתבה באדיבות מגזין "קסם היצירה " - מגזין פעילויות חווייתיות, יצירה ופנאי עם ילדים.
  • תודה לצוות הטבחים הצעירים: יובל ואוהד לנדאו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכי חשוב: הניעור
המתנה מוכנה
מומלצים