שתף קטע נבחר

שבועות למתחילים

השפית והקונדיטורית רות אוליבר בחרה עבורכם חמישה מתכונים מתוקים קלים להכנה מתוך ספרה החדש "עוגות גבינה". לא רק למקצוענים

עוגת גבינה ושוקולד לבן עם פרח תות

עוגה קטיפתית, שמתקבלת נימוחה במיוחד בזכות האפייה המדורגת (שימו לב לשלבי האפייה בטמפ’ שונות). הקישוט של התות יכול להתחלף בפרי אחר או בשוקולד מגורר.

 

המרכיבים (לרינג בקוטר 28 ס"מ או ל-10 רינגים בקוטר 8 ס"מ):

לבסיס:

250 גרם (2 כוסות) ביסקוויטים מפוררים

100 גרם חמאה מומסת

35 גרם (3 כפות) סוכר

למלית:

350 גרם שוקולד לבן קצוץ

50 גרם חמאה

120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה 38% שומן

3 גביעים (750 גרם) גבינה לבנה 5% שומן

25 גרם (3 כפות) קורנפלור

200 גרם (1 כוס) סוכר

1 כפית תמצית או משחת וניל

4 ביצים מופרדות

לציפוי:

60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד לבן קצוץ

100 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי

2-1 כפות אבקת סוכר

לקישוט:

20 תותים 

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבסיס: מערבבים חמאה מומסת עם סוכר ופירורי ביסקוויטים. משטחים את הפירורים בתחתית תבנית ו-2 ס"מ בדפנות, ומעבירים לרבע שעה למקפיא להתייצבות.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. מכינים את המלית ואופים: ממיסים שוקולד לבן וחמאה על ביין מארי או במיקרוגל. מערבבים היטב, מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים. מקררים לטמפ’ החדר.
  4. מערבבים גבינה, קורנפלור, מחצית מכמות הסוכר, וניל וחלמונים. מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
  5. מקציפים חלבונים עם יתרת הסוכר כ-8 דקות או עד לקבלת קצף יציב. מקפלים לתערובת הגבינה.
  6. יוצקים את המלית על הבסיס ואופים 10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים עוד 10 דקות. מנמיכים ל-140 ואופים 30 דקות לעוגות אישיות ו-40 דקות לעוגה גדולה, או עד שהיא יציבה. מכבים את התנור ומניחים לעוגה להצטנן בתוכו. מקררים היטב למשך לילה.
  7. מכינים את הציפוי ומצפים: ממיסים שמנת ושוקולד לבן על ביין מארי או במיקרוגל, מוסיפים גבינה ואבקת סוכר ומערבבים היטב. יוצקים על העוגה או העוגות ושומרים במקרר.
  8. מקשטים לפני ההגשה: פורסים תותים ומקשטים בצורת פרח.

 

גיוון: במקום הציפוי לעיל, מקציפים שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר לקצפת יציבה. מצפים את העוגה ומגישים.


עוגת גבינה ושוקולד לבן עם פרח תות

 

ענני לימון

חצי כדור קפוא של קציפת מסקרפונה, יוגורט ולימון עדינה. מוגש על סלט פירות, מבושם בעלי נענע קצוצים.

המרכיבים (ל-12 כיפות סיליקון בנפח 80 מ”ל ובקוטר 7 ס"מ):

לקרם גבינה:

160 מ"ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה

1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה

125 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר

10 גרם (1 כף) ג’לטין מרוכך ב-80 מ"ל (1/3 כוס) מים

2 גביעים (400 מ"ל)

יוגורט טבעי

מיץ וקליפה מגוררת מ-1/2 לימון

1 כפית תמצית או משחת וניל

לסלט פירות:

3 קיווי חתוכים לקוביות קטנות

1 תפוח עץ גרנד סמית חתוך לקוביות קטנות

1 תפוז חתוך לקוביות קטנות

תוכן מ-2 פסיפלורות

45 מ"ל (3 כפות) ליקר תפוזים

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

1 כף עלי נענע קצוצים

מיץ מ-1/2 לימון

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים קרם גבינה: מקציפים שמנת, מסקרפונה וסוכר לקצפת יציבה.
  2. ממיסים ג’לטין מרוכך על ביין מארי או במיקרוגל ומקררים לטמפ’ החדר.
  3. מערבבים יוגורט עם מיץ וקליפת לימון ומשחת וניל לתערובת אחידה. מוסיפים את הג’לטין המומס, מערבבים ומקפלים לתערובת המסקרפונה. יוצקים לתבניות ומקפיאים.
  4. לפני ההגשה, מכינים סלט פירות: מערבבים פירות חתוכים עם ליקר, סוכר, נענע ומיץ לימון. שומרים בהקפאה עד ההגשה.
  5. מניחים סלט פירות בצלחת הגשה ומעליו חצי כדור ומגישים.


ענני לימון 

 

קינוח גבינה, אפרסקים ועוגיות ג'ינג'ר

הבסיס לקינוח הפשוט והמהיר הן עוגיות ג'ינג'ר שחומות, דקיקות ופריכות, שקונים בסופר ואפרסקים (או פירות אחרים) משומרים. המפגש של קרם גבינה עם שני אלה טעים ומנחם. מרכיבים ומגישים מיד, כדי שהעוגייה תישאר פריכה.

 

המרכיבים (6 מנות):

לקרם גבינה:

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

25 גרם (3 כפות) אבקת סוכר

125 גרם (1/2 גביע) גבינת שמנת בטעם טבעי

20 גרם ג’ינג’ר מסוכר קצוץ דק

להגשה:

12 עוגיות דקיקות בטעם ג’ינג’ר

3 אפרסקים (טריים או משומרים) חתוכים לפלחים

30 גרם פיסטוקים קלויים וקצוצים גס

דבש

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את קרם הגבינה: מקציפים שמנת עם אבקת סוכר לקבלת קצפת יציבה.
  2. מערבבים את הגבינה לריכוך ומקפלים את השמנת לתוך הגבינה. מוסיפים ג’ינג’ר קצוץ ומערבבים.
  3. מרכיבים את הקינוח ומגישים: מניחים עוגייה בתחתית כוס או צלחת, יוצקים כף נדיבה של קרם גבינה מעל, מניחים עוגייה נוספת ויוצקים עוד קרם גבינה. מסדרים אפרסקים, מפזרים פיסטוקים, יוצקים דבש ומגישים מיד.


קינוח גבינה, אפרסקים ועוגיות ג'ינג'ר 

 

סיגרים ממולאים בגבינת עיזים ודובדבנים

עלי סיגרים, הנמכרים קפואים, הם חומר גלם נפלא להכנת קינוחים חמים. כאן שידכתי להם מלית גבינת עיזים מתוקה.

 

המרכיבים (12 מנות):

24 עלי סיגרים

לדבק:

2-1 כפות קמח

מעט מים

למלית ולסירופ:

1 צנצנת (330 גרם) דובדבנים חמוצים משומרים

200 גרם (1 כוס) סוכר

1 גליל גבינת "פרומעז"

שמן לטיגון עמוק

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים סירופ דובדבנים: מסננים את נוזל השימור של הדובדבנים ישירות לתוך סיר. את הדובדבנים שומרים להמשך. מוסיפים לסיר סוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות על להבה נמוכה, עד מסמיך מעט ומתקבל מרקם של סירופ. מצננים.
  2. מכינים דבק: מערבבים מים וקמח לקבלת תערובת בסמיכות של שמנת. 
  3. ממלאים את הסיגרים: מרככים את הגבינה בעזרת מזלג, כדי שיהיה נוח לעבוד איתה.
  4. מפזרים גבינת עיזים ודובדבנים בקצה התחתון של כל עלה. מגלגלים, מקפלים את השוליים פנימה וסוגרים לסיגר. מדביקים את הקצוות עם מעט דבק כדי שהסיגר לא יפתח בזמן הטיגון.
  5. מטגנים ומגישים: מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסיגרים 2 דקות להשחמה. מסדרים על צלחת, מזלפים סירופ דובדבנים ומגישים.


סיגרים ממולאים בגבינת עיזים ודובדבנים  

 

עוגת שיש גבינה ונוטלה

פשוטה, יפה ובעלת טעם אגוזי מנצח. שני חומרי גלם, שמתנהגים כמו פטנט, מעשירים את העוגה: נוטלה וחלב מרוכז.

 

המרכיבים (לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ):

לבסיס:

140 גרם (1 כוס) קמח

80 גרם (1/3 כוס) סוכר חום

70 גרם חמאה

50 גרם (1/2 כוס) אגוזי לוז קלויים וקצוצים דק

למלית:

2 גביעים (500 גרם) גבינת שמנת בטעם טבעי

1 קופסה (400 גרם) חלב משומר

3 ביצים

60 מ"ל (1/4 כוס) מיץ לימון סחוט טרי

1 כפית תמצית או משחת וניל

200 גרם (1/2 כוס) ממרח נוטלה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. 
  2. מכינים את הבסיס: מעבדים את החומרים במעבד מזון עד להתגבשות בצק פירורי. משטחים בתבנית ואופים כ-12 דקות או עד שמזהיב. מוציאים את הבסיס ומשאירים את התנור פועל. מקררים את הבסיס לטמפ’ החדר.
  3. מכינים את המלית: מערבלים גבינת שמנת עם חלב משומר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ביצים אחת-אחת ובסוף מיץ לימון ווניל ומערבבים.
  4. מעבירים כוס וחצי מן התערובת לקערה נפרדת ומערבבים עם נוטלה.
  5. מרכיבים את העוגה ואופים: יוצקים את מלית הגבינה הלבנה על הבסיס האפוי, ועליה יוצקים במעגלים את השכבה החומה. מציירים דוגמת שיש בעזרת קיסם.
  6. אופים כ-40 דקות או עד שהעוגה יציבה במרכזה. מקררים כמה שעות במקרר לפני ההגשה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתוך עטיפת הספר "עוגות גבינה"
עטיפת הספר
מומלצים