שתף קטע נבחר

הלמ"ס: המשק צמח ברבעון הראשון ב-6.3%

המשך העלייה בתוצר משקפת עליות של 11.8% בהוצאה לצריכה פרטית, וכן של 23.7% בהשקעה בנכסים קבועים ושל 11.1% בייצוא סחורות ושירותים. לעומתם, נרשמה ירידה של 4% בהוצאה לצריכה ציבורית

המשק ממשיך לצמוח בקצב מהיר. התמ"ג (התוצר המקומי הגולמי) עלה ברבעון הראשון של השנה ב-6.3% בקצב שנתי, אם כי בירידה מסוימת לעומת הרבעון האחרון של 2006, אבל בהמשך למגמת העלייה של 7.3% ברבעון הקודם (זאת לאחר הירידה בשיעור 0.8% ברבעון השלישי של 2006 שבמהלכו התנהלה מלחמת לבנון השנייה).

 

לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שפורסמו היום, המשך העלייה בתוצר משקפת עליות של 11.8% בהוצאה לצריכה פרטית, אף זאת בחישוב שנתי, וכן של 23.7% בהשקעה בנכסים קבועים ושל 11.1% בייצוא סחורות ושירותים. לעומתם נרשמה ירידה של 4% בהוצאה לצריכה ציבורית שנובעת בעיקר מצמצום ההוצאות לצריכה ביטחונית.

 

נתוני הלשכה מבוססים על אומדנים מוקדמים לחשבונות הלאומיים לרבע הראשון של 2007. לפי אומדנים אלה, ולאחר ניכוי השפעת העונתיות, התוצר העסקי עלה בתקופה זו בשיעור של 6.5% בחישוב שנתי, בהמשך לעליה של 10% ברבעון האחרון של 2006, ולאחר ירידה של 4.1% ברבעון של מלחמת לבנון.

 

הלשכה מבקשת כדרכה להתייחס לאומדנים אלה בזהירות המתבקשת לסטטיסטיקה הכלכלית בארץ, בגלל התנודות החריפות בנתונים הרבעוניים אשר מקשים במיוחד על איתור נקודות מפנה בפעילות הכלכלית. האומדנים המוקדמים של ההתפתחות הכלכלית יעודכנו עם קבלת הנתונים לגבי החודשים הבאים.

 

לחיזוק נתוני הצמיחה מצביע סקר כוח האדם של הלשכה לרבעון הראשון של 2007 על ירידה קלה בשיעור הבלתי מועסקים שעמד על 7.7% לעומת 7.8% בסוף 2006. שיעור המועסקים בני 15 ומעלה בכוח העבודה האזרחי עלה בתקופה הנסקרת ל-56.1% לעומת 55.6% בסוף 2006.

 

העלייה מקיפה את העובדים בשני המגדרים. שיעור הגברים עלה מ-61.3% ל-61.9% ושל הנשים מ-50.3% ל-50.6%. בקרב הבלתי מועסקים שיעור הגברים נשאר ללא שינוי מול הרבעון הקודם - 7.1% בעוד ששיעור הנשים הלא מועסקות ירד מעד מ-8.5% בסוף 2006 ל-8.4% בסוף הרבעון הראשון של 2007.

 

הלשכה מציינת כי הבלתי מועסקים הם אלה שלא עבדו אפילו שעה אחת בשבוע הקובע או לא חיפשו עבודה באופן פעיל בארבעת השבועות הקודמים ע"י רישום בלשכות העבודה והיה באפשרותם להתחיל לעבוד בשבוע הקובע אילו הציעו להם עבודה מתאימה.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המשק ממשיך לצמוח
המשק ממשיך לצמוח
מומלצים