אלי כהן: "קובי מוסא הוא לא קאנטונה"
מאמן מכבי ת"א ניסה לגמד את תקיפת האוהד שפרץ למגרש בדרבי ע"י מגן קבוצתו: "התגרו בו, אולי הוא פחד". מוסא צפוי להרחקה ארוכה, האוהד שוקל להתלונן במשטרה. אבי נמני: "מנהל הפועל תקף אותי". לוני הרציקוביץ': "מזעזע. לא זכור לי דבר כזה". לגבי עסקת המכירה אמר הבעלים: "נראה לי שזה ייסגר"
צורם, צורם מאוד. כך ניתן לתאר את אקורד סיום העונה של מכבי תל אביב, שנוצחה 3:0 במחזור האחרון בדרבי בידי הפועל, ואיבדה את המקום השני בטבלה. אבל הצליל צורם עוד יותר לאור האירועים בסיום המשחק בבלומפילד, שהוצתו עם פריצת אוהדי הפועל למגרש ותקיפת אחד מהם בידי מגן מכבי, קובי מוסא.
מוסא, שהפיל באופן פראי את מסיג הגבול שלא נתפס בידי כוחות השיטור, הורחק מיד על ידי השופט איתן תבריזי. השחקן צפוי לעמוד לדין השבוע בבית הדין של ההתאחדות לכדורגל, ואמור לספוג עונש כבד, של הרחקה ממספר לא מועט של משחקים.
בשלב ראשון, במכבי התייחסו בסלחנות לאירוע, אולם החלטה בעניינו של מוסא תתקבל בימים הקרובים, לאחר שייערך בירור לשחקן. ייתכן כי ייענש גם על ידי המועדון. במקביל, חבריו של האוהד שהותקף כי בכוונתו להגיש תלונה על תקיפה.
המאמן אלי כהן התייחס למקרה: "זה דבר חמור מאוד. היו פה שוטרי יס"מ ולא יכול להיות שאוהדים ירוצו יותר מ-110 מטר לאורך המגרש בלי שייעצרו. ניסו להקניט את נמני, מה היה קורה אם היו מנסים לפגוע בו פיזית? לגבי השחקן שעשה את מה שעשה - אני לא מקבל את זה. לא ראיתי, יכול להיות שהוא פחד, אז אני לא רוצה להביע דעה. האוהד התגרה והגיע למגרש, והשחקן לא קפץ על הטריבונה או נהג כמו אריק קאנטונה בזמנו".

נמני במהלך התגרה. עימות עם אריה הרשקוביץ' (צילום: אלי אלגרט)
לאחר שמוסא תקף את האוהד, התפתחה תגרה בין שחקנים ועוד נספחים מהספסל. אבי נמני, שהיה מעורב בהתכתשות, אמר: "אותי לא כל כך מטריד מה שקרה, זה צריך להטריד את המשטרה.
חלק מהשחקנים של הפועל ניסו לדחוף את קובי, ואריה הרשקוביץ (מנהל הפועל) תקף אותי. לא יכול להיות שאוהדים יסתובבו על המגרש דקה שלמה כשהם יכולים לתקוף שחקנים".
הבעלים, לוני הרציקוביץ': "אני לא זוכר משהו כזה. זה פשוט מזעזע, לא קשור לכדורגל. אין ערך למשחק כשקורים דברים כאלה. הכשל הראשון הוא שהאוהדים הצליחו לרדת למגרש ולא עצרו אותם. קובי עשה טעות, אבל אל היה להם לשחקני הפועל להתחיל להתפרע". לגבי מעורבותו של נמני בתגרה אמר הרציקוביץ': "כשתוקפים אותך, יש זכות בסיסית להגן על עצמך".
אלי כהן: "לא הופענו למשחק"
כאמור, גם לפני האירוע הצהובים לא בדיוק ליקקו דבש. אלי כהן דיבר על המשחק וסיכם את העונה: "צריך להמשיך את החיים כרגיל, כי כמו ששמחנו בדרבי הראשון ועשינו הצגה גדולה היינו בצד המפסיד. זה לא יקלקל לנו את העונה הטובה. היו לנו הרבה הזדמנויות לנצח ולסיים במקום השני, והיו גם שתי נקודות שנגזלו מאיתנו.
"אני מסיר את הכובע בפני הבחורים, הם עשו השנה עבודה נפלאה. אני יכול לסכם על רגל אחת את העונה ולומר שהיו לנו הרבה משחקים טובים. הקבוצה נבנתה לאורך העונה, והיה חסר לנו מחץ. כל התירוצים לא תופסים לגבי המשחק הזה. לא הופענו, הפועל היו הרבה יותר טובים. עכשיו בקיץ יש לי עבודה קשה, לשפר את הקבוצה ולתת הצגות טובות ממה שנתנו".
_wa.jpg)
אוהדי מכבי בדרבי. אלי כהן ונמני ציינו אותם לחיוב (צילום: אלי אלגרט)
הרציקוביץ': "מעבר לכסף שהפסדנו עם הירידה למקום השלישי, כואב מה שראיתי בכדורגל. ראיתי חוסר קשר בין השחקנים לכדור. נתקלתי בתופעות כאלו בעבר, ולצערי דווקא ברגע הסיום של הליגה נכשלנו, וניאלץ לעבוד יותר קשה בקיץ". על עיסקת הרכישה המתרקמת אמר: "נראה לי שהעסקה הזו תגיע למקום טוב, זה חשוב לקבוצה ולעתיד המועדון. עד שהיא לא תהיה סגורה, אנחנו חייבים לשמור על חשאיות העניין".
לא רק קובי מוסא יגיע השבוע לבית הדין, אלא גם נציגי הקבוצה. הם ינסו להגיב שוב להאשמות שצפוי לציין השופט בדו"ח המשחק - על השלכת רימוני עשן על ידי האוהדים בפתיחת המשחק, וכן זריקת חפצים לעבר סלים טועמה במהלך המחצית הראשונה.

