שתף קטע נבחר

אינזאגי הציל את איטליה באיי פארו, צרפת ניצחה את אוקראינה

החלוץ שהביא אליפות אירופה למילאן, זומן מחדש ל'סקוודרה אזורי' וכבש צמד כדי להביא לה ניצחון קשה 1:2 באיי פארו. צרפת ניצחה 0:2 והדיחה את אוקראינה מראש בית ב'. גרמניה כבשה חמישייה ברבע שעה וניצחה 0:6 את סן מרינו. גיגס נפרד מנבחרת וויילס עם תיקו 0:0 מול צ'כיה

אחרי שהביא למילאן את אליפות אירופה, גוייס פליפה אינזאגי גם לשירות נבחרת איטליה לקראת המשחק מול איי פארו. בדיעבד המאמן רוברטו דונאדוני היה צריך אותו הרבה יותר מהצפוי. ה'סקוודרה אזורי' הסתבכו במפתיע במגרש הבוצי בטורשאבן. אינזאגי היה זה שחילץ אותם משם עם צמד בדקות ה-12 וה-48.

 

 

אבל גם זה לא הבטיח דבר במיוחד אחרי שערו המצמק של רוגבי יאקובסון בדקה ה-77. למזלם של האיטלקים, פה נפסק הקאמבק של המארחים והם ניצחו 1:2

אינזאגי חוגג גם בכחול עם אלסנדרו דל פיירו (איי.אף.פי)

 

לאיטלקים היו בוודאי תקוות שהניצחון יקנה להם את ראשות הבית, אולם הם מוצאים את צרפת לפניהם במרחק שתי נקודות, לאחר שזו גברה בפריז 0:2 על אוקראינה, נטולת אנדריי שבצ'נקו. האורחים, שהגיעו למשחק כמוליכי הבית, ספגו שער ראשון מרגלי פרנק ריברי בדקה ה-57. ניקולה אנלקה השלים את העבודה בדקה ה-71. ליטא גברה בביתה על גאורגיה 0:1 משער של סאוליוס מיקוליונאס בדקה ה-78.

 

בית ד': גיגס נפרד מוויילס, גרמניה הפציצה מול סן מרינו

אחרי שנים של שירות המולדת, הודיע קשר מנצ'סטר יונייטד הוותיק ראיין גיגס על פרישתו מנבחרת וויילס. בגיל 34 החליט הקפטן הנערץ, מגדולי השחקנים בתולדות הכדורגל הוולשי, כי על הקריירה הבינלאומית שלו להסתיים. משחקה הביתי של נבחרתו מול צ'כיה היתה הזדמנות גדולה עבורו להיפרד מהקהל באיצטדיון המילניום בקרדיף.

ראיין גיגס. מנגב, גוזר ושומר את המדים הלאומיים (רויטרס)

 

ואכן, גיגס שפתח בהרכב, נפרד מאוהדיו הרבים שביציע בדקה ה-89 כשהוחלף על ידי רוברט ארנשו. הצ'כים המודאגים לא יכלו להשתתף בחגיגה, לאחר שלא הצליחו לכבוש ונאלצו להסתפק בנקודה אחרי תיקו 0:0, שמסבך אותם במירוץ על המקום השני בבית ד' מול אירלנד.

 

גם בגרמניה התענגו על התיקו של צ'כיה ורצו להגדיל את הפער בראשות הבית - משימה שנראתה מושלמת עוד לפני תחילתה מול סן מרינו הזעירה בנירנברג. מה רבתה ההפתעה כשהאורחים הצליחו לשמור על שער נקי במשך 45 דקות. קוין קוראני דאג שהמארחים בכל זאת ירדו להפסקה ביתרון עם שער בתוספת הזמן.

פרינגס וקוראני במחווה חברית. רבע שעה בגן עדן (איי.פי)

 

במחצית השנייה כבר לא היה מי שיעצור את הגרמנים, שכבשו חמישייה ברבע שעה. מרסל יאנסן פתח את המטווח בדקה ה-52. שלוש דקות לאחר מכן הורחק דוידה סימונצ'יני מסן מרינו, לאחר שהכשיל את מירוסלאב קלוזה ברחבה. טורסטן פרינגס בעט את הפנדל פנימה והשלים צמד בדקה ה-63. שתי דקות לאחר מכן כבש מריו גומס את החמישי של גרמניה. אחרי שערו של קלמנס פריץ בדקה ה-67, ריחמו המארחים על שחקני סן מרינו והסתפקו בניצחון 0:6.

 

בית ג': טורקיה הופתעה בבוסניה

לנבחרת טורקיה שאיפות גדולות לחזור למרכז הבמה האירופית, אולם אלו ספגו מהלומה קשה עם הפסד מפתיע ודרמטי 3:2 בבוסניה. האורחים הובילו פעמיים משערים של הקאן שוקור בדקה ה-13 וסאברי סריוג'לו בדקה ה-39, כשהמארחים מתעקשים להשוות כל פעם מחדש משעריהם של זבזדן מוסלימוביץ' (27) ואדין דז'קו (45). השער שספג השוער הטורקי הוותיק רצ'בר רושטו בישר על ההפסד, כשעדנאן צ'וסוביץ' הכניע אותו בתוספת הזמן.

נבחרת בוסניה חוגגת דרמה גדולה מול הטורקים (רויטרס)

 

הנהנית הגדולה מהפסד הטורקים היא נורבגיה שצימקה פערים מהמקום השני עם ניצחון 0:4 על מלטה משערים של קריסטופר הסטאד (31), ת'ורסטן הלסטאד (73), סטפן אייברסן (79) וג'ון ארנה ריסה (90). מוליכת הבית יוון נהנית עתה מפער של ארבע נקודות אחרי שגברה בבית על הונגריה. 0:2 משערים של תאופאניס גקאס (16) ויורקאס סייטרידיס (29) 

 

בית ו': אוהד דני תקף השופט, המשחק מול שבדיה הופסק

הבית הסקנדינבי סיפק דרמה גדולה במפגש בין השכנות דנמרק ושבדיה בקופנהאגן. האורחים משבדיה הדהימו את הקהל המקומי כשעלו ליתרון 0:3 מהיר משערים של יוהאן אלמנדר (דקות 7 ו-26) ופטר האנסן (23). דניאל אגר אמנם צימק בדקה ה-34, אך לא הוציא את הדנים מההלם.

אלמנדר כבש צמד, אבל לא מוותר על לתת קטנה לדניאל אגר (איי.פי)

 

מי שכן עשה זאת הוא ג'ון-דאל תומאסון הוותיק שכבש את השני של המארחים בדקה ה-62 וסימן על השיוויון של לאון אנדריאסון רבע שעה לסיום. גם הרחקתו של כריסטיאן פולסן בדקה ה-89 לא מנעה תיקו 3:3, שבלם את ההסתערות של שבדיה על ראש הבית. זה לא בלם את ההסתערות של אוהד מקומי בכיוונו של השופט הרברט פאנדל הגרמני.אחרי מהומה במגרש, המשחק הופסק ושבדיה תזוכה ככל הנראה בניצחון טכני.

 

בספרד, שמחו מאוד על התוצאה בקופנהאגן, בוודאי כועסים מאוד על אותו אוהד דני שימנע מהם את האפשרות להצמד לשבדיה בפיסגה, אחרי הניצחון 0:2 בלטביה משערים של דויד וייה (45) וצ'אבי הרננדס (60). ליכשטנשטיין הקטנה סחטה תיקו 1:1 באיסלנד, בזכות שער של רפאל רוהרר בדקה ה-69 שאיזן את יתרון המארחים שסיפק ברניאר גונרסון בדקה ה-27.

 

בית א': פולין ניצלה ממבוכה באזרבייג'ן

נבחרת פולין השועטת בראש טבלת בית א' מצאה עצמה במצב לא נעים באזרבייג'ן, כשספגה שער מפתיע כבר בדקה השישית מרגלי ברנימיר סובאשיץ'. התשובה של האורחים איחרה לבוא, אך היתה חד משמעית. אבי סמולארק הישווה בדקה ה-63 ויאצק קז'ינובק השלים מהפך שלוש דקות לאחר מכן, לפני שקבע ניצחון פולני 1:3 עם שער בתוספת הזמן. 

 

נבחרת קזחסטן, שחגגה בסיבוב המשחקים האחרון ניצחון ביתי היסטורי 1:2 על סרביה, חזרה למציאות עם הפסד לארמניה באותו איצטדיון באלמה-אטה. כבשו לאורחים: רוברט ארזומניאן (33), סרגיס הובספיאן (39, פנדל). לקזחסטן: רוסלן באלטייב (88, פנדל). סרביה התגברה על הבושה וחזרה לעניינים עם ניצחון תכליתי בפינלנד 0:2 משערים של בושקו יאנקוביץ' בדקה השנייה ומילאן יובאנוביץ' בדקה ה-85.

 

פורטוגל שגברה בחוץ על בלגיה 1:2 מקדימה את הסרבים במקום השני. לואיש נאני, כוכב הנבחרת הצעירה של פורטוגל, גורם גם הוא בוודאי לבעיות בין מאמן הנבחרת הלאומית ז'וזה פליפו סקולארי לזו האולימפית שתפגוש את ישראל בעוד שבועיים באליפות אירופה עד גיל 21 בהולנד. החלוץ הצעיר העלה את האורחים ליתרון בדקה ה-43. מרואן פלאיני אמנם הצליח להשוות זמנית, אך הלדר פושטיגה הכריע את המפגש בדקה ה-64. הוגו אלמיידה הורחק בדקה התשעים.

 

בית ז': רומניה ניצחה בסלובניה ועלתה לפיסגה

נבחרת רומניה שתפגוש את ישראל בצמד מפגשי ידידות בשנה הקרובה סיימה מפגש מאוד לא ידידותי בסלובניה עם ניצחון 1:2. גבריאל טאמאס שכבש בדקה ה-52 ובאנל ניקוליטה בדקה ה-69 אמנם הקנו לרומנים יתרון משמעותי, אך זה לא מנע התקוטטות בין דניאל ניקולאה ובסטיאן ססאר עשר דקות לסיום שגבתה את הרחקת שניהם. שערו של דארו ורשיץ' בתוספת הזמן לא המתיקה את הטעם המר מבחינת המארחים. הרומנים לעומת זאת הדיחו את הולנד מהמקום הראשון.

 

גם בולגריה נמצאת חזק בצמרת הבית, אחרי הולנד, בזכות דמיטאר ברבאטוב שהעניק לה ניצחון חוץ 0:2 בבלארוס עם צמד בדקות ה-28 וה-46. אלבניה ניצחה בבית את לוכסמבורג באותה תוצאה משערים של אדמונד קפלאני (38) ואלטין חאקשי (57)

פורסם לראשונה 02.06.07, 19:09

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מריו גומס חוגג עם מרסל יאנסן בגרמניה
מריו גומס חוגג עם מרסל יאנסן בגרמניה
צילום: איי פי
מומלצים