שתף קטע נבחר

פוטין: תוכנית הטילים מעלה הסיכוי לעימות גרעיני

בביקורת נוספת על כוונתה של ארצות הברית לפרוס באירופה מערכת להגנה מפני טילים אמר נשיא רוסיה: "האיזון האסטרטגי במערב מופר". בראיון למגזין הגרמני "דר שפיגל" הוסיף: "תוכנית הטילים יוצרת אשלייה שצד אחד יהיה מוגן, אבל בפועל, הסיכוי שיפרוץ עימות גרעיני גדול יותר"

נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, שב ומזהיר מהשלכות התוכנית האמריקנית לפריסת מערכת להגנה מפני טילים באירופה. לדבריו, תוכנית כזו מגבירה את הסיכוי לעימות גרעיני. 

 

בראיון לשבועון הגרמני "דר שפיגל", שיפורסם מחר (יום א'), אמר פוטין כי "האיזון האסטרטגי במערב מופר. תוכנית הטילים יוצרת אשלייה שצד אחד יהיה מוגן, אבל בפועל, הסיכוי שיפרוץ עימות גרעיני גדול יותר". הנשיא הרוסי הוסיף כי בשל כך נאלצה ארצו לפתח מערכת להתמודדות עם הנשק האמריקני, ברומזו לניסוי שביצעה רוסיה בשיגור הטיל בליסטי ארוך-טווח בשבוע שעבר.

 

שלשום הודה פוטין כי הניסוי היה תגובה לתוכנית הטילים האמריקנית ואמר כי ארצות הברית הובילה לפתיחת מירוץ חימוש חדש המערער על שלום העולם וביטחונו. במוסקבה הביעו לא אחת דאגה מהצבת הטילים המתוכננת בצ'כיה ובפולין, אף על פי שבוושינגטון משדרים מסרים מרגיעים ומבהירים כי רוסיה אינה נתונה בסכנה. לטענת ארצות הברית, מטרת התוכנית היא הגנה מאיום הטילים הנשקף ממדינות "סוררות" כמו צפון קוריאה ואיראן.

 

גם קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, אמרה כי התוכנית אינה מכוונת נגד רוסיה וכי על מוסקבה להיות מעורבת בפרוייקט. בראיון ל"דר שפיגל" אמרה מרקל כי "מבחינתי, המשמעות של מעורבות היא שיתוף פעולה". מרקל, שארצה תארח בשבוע הבא את כינוס שמונה המדינות המתועשות, ה-G8, הוסיפה כי "אפשר, לדוגמה, להחליף מידע ולבצע ביחד ניסויים בשקיפות".

 

אין זו הפעם הראשונה שפוטין מתבטא בחריפות נגד התוכנית. לפני כחודש הוא הזהיר מפני "השמדה הדדית" - מינוח שבו נהוג היה להשתמש במלחמה הקרה. אז, דובר על "השמדה הדדית מובטחת" - תאוריה לפיה היכולת של המעצמות להשמיד האחת את השניה, היא זו שתמנע מהן לנהל מלחמה גרעינית. סוכנות ידיעות רוסית ציטטה את פוטין כאומר: "האיום ביצירת נזק הדדי ואף השמדה, גובר פעמים רבות. לא מדובר רק במערכת הגנה אלא בחלק ממערכות הנשק של ארצות הברית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שוב מאיים. פוטין
צילום: איי פי
שיתוף פעולה. מרקל
צילום: איי אף פי
מומלצים