שתף קטע נבחר

מסדר זיהוי

ושוב אנחנו מתקילים אתכם, הגולשים החכמים שלנו. מדי מדור תצעד תמונה על מגרש המסדרים, ותחכה שתצליחו לזהות אותה. יודעים את התשובה? אל תתביישו, בואו להראות לכולם בתגובה

בפעם הקודמת ניצב על מגרש המסדרים, מחכה שתזהו אותו, מכשיר מתכת מוזר. הופתענו מכמות התשובות הנכונות שקיבלנו: מסתבר שגם בעידן המודרני רבים רואים את עצמם כפירטים, וגם אם לא דייקו בתשובה - הם בהחלט היו בכיוון.

 

סחתיין למי שידע לזהות. בטח ראה הרבה סרטים מסוג שודדי הקריביים. זהו הסקסטנט, שהוא מכשיר מכני-אופטי שבעבר היה חשוב מאוד בניווט, בעיקר למפליגים בים, ומגלי עולם כמו ושקו דה-גמה וכריסטופר קולומבוס אפילו השתמשו בגרסה זו או אחרת שלו במסעותיהם.

 

אז איך היו מנווטים לפני עידן ה-GPS? הסקסטנט מודד זווית בין שני עצמים. הנווט יכול למדוד בעזרתו את הזווית בין האופק לבין השמש או הירח או  אחד הכוכבים, ולפי הזווית לחשב את קווי הרוחב והאורך של המקום שבו הוא נמצא.

 

הסקסטנט הומצא בתחילת המאה ה-18, אבל כבר מאות שנים לפניו היו המצאות שהתבססו על אותו עיקרון, ורק תדעו שהרלב"ג פיתח מכשיר דומה, אותו זיכה בשם היהודי הגאה "מטה יעקב". ואל תזלזלו - למרות מערכות ניווט לווייניות מתוחכמות, לפעמים עדיין משתמשים בו גם היום!

 

עד כאן מסענו הימי, ובחזרה אל דברים פחות טכניים ויותר אמנותיים. היום ניצבת למסדר זיהוי חתיכה קטנה מתוך ציור. עליכם מוטלת המשימה לזהות - מי צייר את הציור?

 

גזרו אותי מתוך ציור, אבל מי צייר אותי?

 

אהבתם את הציור? יש לכם ביקורת מלומדת על הסגנון? לא חשוב, העיקר שזיהיתם. כתבו את התשובה בתגובות.

התשובה הנכונה תתפרסם במסדר זיהוי הבא. 

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
6. מאיפה אני לקוח ומי צייר אותי?
6. מאיפה אני לקוח ומי צייר אותי?
אני המכשיר מהפעם הקודמת
אני המכשיר מהפעם הקודמת
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
מי? מה?
מי? מה?
צילום: סי די בנק
מומלצים