שתף קטע נבחר

עונת החופשות בפתח: טיפים לביטוח לפני שטסים

עונת הנסיעות לחו"ל בפתח. מה חשוב לבדוק לפני שרוכשים ביטוח רפואי לנסיעה, למי מספיק הביטוח של חברות האשראי ומה מומלץ למטיילים אתגריים. מדריך

עונת הנסיעות לחו"ל בפתח. רבים כבר בדקו שהדרכונים בתוקף, קנו כרטיסי טיסה, תכננו את החופשה לפרטי פרטים, הזמינו בתי מלון ורכב, וחלק אף כבר הכינו את המזוודות. אבל רגע לפני שאתם עולים על המטוס, צריך לזכור את הביטוח. אז רגע לפני שאתם טסים, קבלו כמה טיפים חשובים בנושא ביטוח נסיעות לחו"ל.

 

אמנון אריאלי, מומחה לתוכניות ביטוח מחברת הפניקס, מסביר: "ביטוח נסיעות לחו"ל ניתן לרכוש באמצעות חברות כרטיסי האשראי, קופות החולים, סוכני ביטוח וסוכני נסיעות.

 

חברות כרטיסי האשראי מציעות פוליסות ביטוח ללא תשלום, אולם בדרך כלל מדובר בחבילות ביטוח מצומצמות שיש לבחון אם הן עונות לכל הצרכים.

 

פוליסות ביטוח הנרכשות באמצעות משווקים יעלו בממוצע בין 1.75 דולר עד 2 דולר עבור כל יום שהות בחו"ל.

 

טיפים לרכישת ביטוח:

א. הפעלת הכיסוי הביטוחי - בחברות כרטיסי האשראי יש לבצע אקטיבציה על מנת שהביטוח ייכנס לתוקפו.

 

ב. ביטוח במסגרת חברת כרטיסי האשראי מכסה את בעל הכרטיס בלבד, ורק לבעלי כרטיס בינלאומי, או כרטיס זהב או פלטינה. יש לתת על כך את הדעת ולהרחיב את הביטוח גם לבני משפחה אחרים המתלווים לנסיעה.

 

ג. יש לשים לב לכיסוי הכספי במסגרת הפוליסה, על מנת להימנע ממצב של כיסוי חלקי, המתאים לרמת המחירים בעבור שירותים רפואיים בעולם בכלל וימי אשפוז בפרט. יש לוודא שהכיסויים הרפואיים, כמו ימי אשפוז ושכר מנתח, כלולים תחת סך גבול האחריות הכולל של הוצאות רפואיות ולא כמרכיבים נפרדים המוגבלים לכיסויים נמוכים יחסית.

 

ד. ספורט חורף: מומלץ לבדוק האם ניתן לרכוש באמצעות חברת כרטיסי האשראי, קופות החולים, סוכני ביטוח או סוכני הנסיעות סעיף המכסה ספורט חורף כמו סקי וסנואו בורד, הכולל תאונות אישיות שעלולות להיגרם כתוצאה מספורט זה.

 

ה. נשים בהריון: פוליסות נסיעה סטנדרטיות אינן מבטחות נשים בהריון. חברות הביטוח וחלק מחברות כרטיסי האשראי מציעות לרכוש הרחבה עבור נשים הרות עד השבוע ה-26, אך יש לקחת בחשבון שהפוליסה אינה מכסה הוצאות שקשורות להריון אלא הוצאות רפואיות "רגילות" בלבד, כמו של נוסע רגיל.

 

ו. מחלות קיימות: אירועים הנובעים ממחלות קיימות אינם מכוסים בפוליסה סטנדרטית. ניתן כיום לקבל כיסוי למחלות כרוניות כגון : לחץ דם גבוה , רמת כולסטרול גבוהה ושומנים בדם בתנאי שמחלות אלה מטופלות ובמצב יציב אצל המבוטח.

 

ז. נסיעות עיסקיות: נסיעות אלה שונות במהותן מנסיעות תיירותיות ולפיכך הן מחייבות התאמת הפוליסה לצרכי הנוסע העיסקי. ניתן להרחיב את הפוליסה ולכלול: כיסוי הוצאות לשיחזור מסמכים עיסקיים, גניבת מזומנים עקב פריצה לחדר או לכספת במלון, שוד של מזומנים, אובדן או נזק למחשב אישי נייד וכן כיסוי לדוגמאות מסחריות.

 

ח. מטיילים צעירים: לאוכלוסיה זו מוצע לרכוש הרחבה לספורט אתגרי והרחבה להוצאות איתור חיפוש וחילוץ. כמו כן, מוצע כיום בשוק ,בלעדית על ידי חברת הפניקס, ביטוח חדשני Track & Back המכסה הוצאות עבור שירותי טיפול ושיקום בישראל עקב פגיעה מנטלית הנובעת משימוש בסמי הזיה שונים בעת השהות בחו"ל. 

 

  • יש לדרוש פוליסת ביטוח בהירה ומובנת, המציגה בפירוט את הכיסוי המוצע וזאת על מנת שברגע האמת "האותיות הקטנות" יהיו ברורות דיין.

 

  • יש לוודא שלחברת הביטוח יש הסדר מיוחד לתשלום ישיר לבית החולים, על-מנת שהמבוטח לא יצטרך לשלם עבור ההוצאות הרפואיות ורק לאחר מכן לקבל החזר כספי.

 

  • יש לשים לב:

1. מהו פרק זמן השהייה בחו"ל המכוסה במסגרת הביטוח. חברות האשראי מעניקות, בדרך כלל, כיסוי לתקופה של 45-55 יום.

 

2. זמינות ואיכות השירות במסגרת הפוליסה מכל מקום בעולם.

 

3. האם הפוליסה מכסה הוצאות פינוי אוירי לבית חולים קרוב.

 

4. האם הפוליסה מעניקה פיצוי על אובדן דרכון.

 

5. האם קיים כיסוי למקרה של רעידת אדמה ונזקי טרור.

 

6. האם קיים כיסוי בעבור איחור בהגעת המטען ופיצוי על עיכוב בטיסה. במקרה של מטען בעל ערך כספי גבוה נדרשת הרחבה מיוחדת וכך גם לגבי ציוד ספורט.

 

  • תאונות אישיות: פיצוי כספי חד-פעמי במקרה מוות ונכות כתוצאה מתאונה כמפורט בפוליסה, בהתאם לגיל המבוטח.

 

  • חשוב לבדוק האם הכיסוי הביטוחי כולל הטסה רפואית. כיסוי זה ניתן לרוב בתוספת תשלום ואינו מכוסה בפוליסה הסטנדרטית".

 

לאומי קארד: אל תרוצו לרכוש פוליסת ביטוח חו"ל

בלאומי קארד מסבירים שכל מחזיק כרטיס אשראי בינלאומי מבוטח בביטוח חו"ל בסיסי חינם, הנותן מענה סביר, לתקופה של 55 יום. היקף ביטוח החו"ל משתנה בהתאם לסוג הכרטיס.

 

חבילת הבסיס מגיעה ללקוח חינם מתוקף היותו מחזיק כרטיס של חברת האשראי. זה יוצא זול יותר מרכישת הפוליסה השלמה ממקור אחר.

 

למי חבילת הביטוח הבסיסית לא מתאימה? למי שנוסע למעלה מ-55 יום, חופשה אתגרית, סובל ממחלות, נשים בהריון, מטען יקר. גם במקרים אילו רוכשים הרחבה שלרוב יוצאת יותר זול מרכישת הפוליסה המלאה ממקור אחר.

 

אם יש לכם כרטיס אשראי בינלאומי? אל תרוצו לרכוש פוליסת ביטוח חו"ל. בכל מקרה כדאי להתקשר לפני הנסיעה ולהתייעץ בנוגע להתאמת הביטוח לסוג הנסיעה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
להודיע לחברת כרטיסי האשראי לפני הטיסה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים