שתף קטע נבחר

להחזיר את הכיף למיטה: סדנה לשיפור חיי המין

כשחיי המין הפרטיים נראים כשיקוף המציאות בחוץ והופכים לתחרות ומלחמה, כדאי להסיר את מעטה הבושה והחרדה וללמוד להיפתח בפני בני הזוג. ד"ר יעקב מאיר-וייל מנחה סדנה חדשה להשבת השמחה והחדווה מהמין. "יחסי המין הפכו מכלי של יצירת שותפות וצמיחה למלכודת של כאב ופגיעות. אבל בסופו של דבר, כולנו רוצים להתחבק וללכת לישון בלי מלחמות", הוא מסביר

הפוליטיקה נכנסת לנו למיטה. בעידן תחרותי, של מרדף אינסופי ותחרות מתמדת, קצת מוזר לדבר על קירבה. בימים של מלחמה אינסופית (ועוד אחת אולי כבר בדרך), משונה לדבר על שיתוף. ולך תדבר על שחרור לטווח ארוך בחברה מיליטנטית המקדשת את המרדף אחרי סיפוקים מידיים. לד"ר יעקב מאיר-וייל, פסיכיאטר וסקסולוג בכיר, דווקא מתחשק לדבר על כל אלה.

 

קבוצת טיפול חדשה, ששמה למטרה לגלות את שמחת המין, לא פחות, נפתחת בימים אלה, בהנחיית ד"ר מאיר-וייל יחד עם שותפתו, הגב' דפנה זילבר, עובדת סוציאלית. למה הכוונה ב"גילוי של שמחת המין"? הרי אנחנו נכנסים למיטה בשמחה?

 

"הפוטנציאל של קירבה ושותפות ושימחה יורד פעמים רבות לטמיון מאחר ואנו סופרים הישגים ומנהלים משא ומתן, שהופכים את המין ואת יחסי המין מכלי של יצירת שותפות וצמיחה, למלכודת המוליכה את האנרגיות שלנו למקומות של כאב, עלבון ופגיעות", מסביר ד"ר מאיר-וייל על המניעים לפתיחת הסדנה.


להיפטר מהבושה ולהחזיר את החדווה לחיי המין (צילום: גטי אימג')

 

כאילו שחסרות סדנאות. הרי בתקופת האינטרנט והאינסטנט לא צריך להסס לפני שפותחים עוד חוג טיפול. מספיק לבלות תקופה מסוימת במדינה זרה, ולחזור כמבין ומומחה לאחת משיטות הטיפול (עתיקות היומין, כמובן) הנהוגות שם. ההבטחה, כמו בפרסומות, תהיה תמיד לחיים מאושרים, ארוכים וטובים יותר, עם הרבה חיוכים ושיניים צחורות, ובלי צרות וחיידקים. אבל הדרך, הדרך.  

 

"לא מעט קבוצות מציעות שירות להאדרת והגברת המין", אומר ד"ר מאיר-וייל. "וכל מה שמושג שם הוא גל אנרגטי של אירועים חד פעמיים. לפעמים

 מתעוררת גם שמחה ואושר, בהרבה מהמקרים המשתתפים חוזרים לעמק הבכא של אכזבות ארוכות שנים. הנושא העיקרי שבקבוצה שלנו אמור להכיל את החדווה שבעונג ושבשיתוף לטווח ארוך. הכלים בהם נשתמש נוגעים בעומק גדול יותר בנפש מאשר אותם עומקים שאנו חודרים אליהם במשגל. אמנם תילמדנה גם טכניקות מאד מקובלות היום אך כוונתנו להפוך את הטכניקות לכלי העשרה והגברת שליטה".  

 

"במקומות אחרים אנשים מציעים משהו חווייתי, שמתאים למאה ה-21: הרבה התלהבות, חויה מסעירה, וזה נגמר", ממשיך ד"ר מאיר-וייל. "המשתתפים רק מכסים את החסר ולא ממלאים כלום. הרעיון העיקרי שלנו הוא להעניק כלים".

 

- אז מה בעצם עוצר אותנו?  

"מה שעוצר אנשים היא הבושה, חוסר נכונות להידברות. אנשים לא יודעים להיפתח, להגדיר את החוזה וההסכם בין שני אנשים, ולדבר על מין כעל כל דבר רגיל. המין הולך והופך למכני יותר ככל שאנו משתמשים בו יותר. הכוונה בעבודה הקבוצתית היא לעורר את המיניות הפנימית והאישית של כל אחד מהחברים. ללמוד להכיר אותה, ואת הבושה והאשמה שמפריעים לנו לשמוח בלב שלם עם הביטוי של החופש המיני שלנו, ושל יכולתנו לתקשר אותו, גם מילולית, עם שותפינו לשמחה. אנחנו מכוונים את העבודה דרך כלים של חשיפה ועיבוד הקשיים לשחרור ארוך טווח".

 

- אבל על הישראלים תמיד אומרים שהם פתוחים וחמים, לא?

"התרבות הישראלית מאד תוקפנית. לא תקיפה, תוקפנית. והיא תובענית. המלחמות והמשטרה הופכים אותנו לעם תוקפני יותר מעמים אחרים. גם הנשים

תוקפניות, הן בהחלט לא פאסיביות. אבל בסופו של דבר, כולם רק רוצים להתחבק אחר כך וללכת לישון בלי להילחם. החיבוק הוא אמון וקירבה בקשר עם בני הזוג, ולשם אנחנו רוצים להגיע. שם אנחנו מרגישים בטוחים ושלמים ולא חרדים מה יקרה מחר בבוקר. מי שסקרן ורוצה ומתעניין, צריך לחפש את הדרך אל עצמו, למצוא את עצמו, והוא מוזמן לעשות את המסע שלו איתנו. הדרך שלנו היא הרפתקה אמיתית". 

 

  • הקבוצה מיועדת לזוגות וכן ליחידים (גם אם הם נמצאים בקשר זוגי). המפגשים, שייערכו אחת לשבוע, יתקיימו ברמת גן. המחיר: כ-1,200 שקלים לאדם יחיד וכ-1,400 לזוג. ההשתתפות מחייבת ראיון אישי מוקדם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
לא לכעוס זה על זה
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
צילום: סי די בנק
ליהנות
צילום: סי די בנק
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים