ממולאים באיטלקית: קנלוני בגבינות ופסטו
אופיר וידבסקי מציע לכם מנה משביעה וצבעונית: גלילי פסטה חלולה ממולאים ברוטב פסטו וגבינות עשיר, אפויים בין רוטב עגבניות לבין רוטב בשמל
קנלוני ממולאים בגבינות ובפסטו
מתכון של השף אופיר וידבסקי
המרכיבים:
30 גלילי קנלוני יבשים
למלית:
350 גרם גבינת כנען 5% שומן
חופן עלי בזיליקום
2 שיני שום כתושות
30 גרם צנוברים קלויים
6 כפות שמן זית
1 חבילה (100 גרם) פתיתי פרמזן
מלח,פלפל שחור גרוס
לרוטב עגבניות:
4 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
1 כפית סוכר
מלח, פלפל שחור
800 גרם עגבניות מרוסקות טריות או משומרות
לרוטב בשמל:
80 גרם חמאה
4 כפות קמח
2 כוסות חלב
2 מיכלים (סה"כ 500 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן
מלח, פלפל שחור
להקרמה:
2 חבילות (סה"כ 200 גרם) פתיתי פרמזן
אופן ההכנה:
- להכנת המלית: מרסקים במעבד מזון בפולסים קצרים את הבזיליקום, הצנוברים והשום, תוך כדי ערבוב מוסיפים את שמן הזית, עד לקבלת פסטו גס במרקמו. מוסיפים את הפרמזן ואת גבינת הכנען, מתבלים במלח ובפלפל.
- להכנת רוטב העגבניות: מאדים בסיר את השום עם שמן הזית. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב (עגבניות, סוכר, מלח, פלפל) ומבשלים עד לרתיחה. מנמיכים את האש ללהבה נמוכה ומבשלים למשך 15 דקות.
- מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
- להכנת הבשמל: ממיסים את החמאה, מסירים מהאש, מוסיפים את הקמח ובוחשים. מוסיפים את החלב ואת השמנת ומתבלים במלח ובפלפל. מבשלים על להבה נמוכה, תוך כדי בחישה, עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש.
- ממלאים את גלילי הקנלוני במלית הגבינות והפסטו.
- יוצקים לתבנית את רוטב העגבניות ומסדרים מעל את הקנלוני הממולאים באופן מרווח. יוצקים מעליהם את רוטב הבשמל ומפזרים את פתיתי הפרמזן.
- מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור (שחומם מראש) למשך 25 דקות.
- מסירים את רדיד האלומיניום ואופים למשך עוד כ-10 דקות, עד שהכל מוקרם ומוזהב.
מומלצים