שתף קטע נבחר

ממולאים באיטלקית: קנלוני בגבינות ופסטו

אופיר וידבסקי מציע לכם מנה משביעה וצבעונית: גלילי פסטה חלולה ממולאים ברוטב פסטו וגבינות עשיר, אפויים בין רוטב עגבניות לבין רוטב בשמל

קנלוני ממולאים בגבינות ובפסטו

מתכון של השף אופיר וידבסקי

 

המרכיבים:

30 גלילי קנלוני יבשים

למלית:

350 גרם גבינת כנען 5% שומן

חופן עלי בזיליקום

2 שיני שום כתושות

30 גרם צנוברים קלויים

6 כפות שמן זית

1 חבילה (100 גרם) פתיתי פרמזן

מלח,פלפל שחור גרוס

לרוטב עגבניות:

4 כפות שמן זית

3 שיני שום כתושות

1 כפית סוכר

מלח, פלפל שחור

800 גרם עגבניות מרוסקות טריות או משומרות

לרוטב בשמל:

80 גרם חמאה

4 כפות קמח

2 כוסות חלב

2 מיכלים (סה"כ 500 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן

מלח, פלפל שחור

להקרמה:

2 חבילות (סה"כ 200 גרם) פתיתי פרמזן

 

אופן ההכנה:

  1. להכנת המלית: מרסקים במעבד מזון בפולסים קצרים את הבזיליקום, הצנוברים והשום, תוך כדי ערבוב מוסיפים את שמן הזית, עד לקבלת פסטו גס במרקמו. מוסיפים את הפרמזן ואת גבינת הכנען, מתבלים במלח ובפלפל.
  2. להכנת רוטב העגבניות: מאדים בסיר את השום עם שמן הזית. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב (עגבניות, סוכר, מלח, פלפל) ומבשלים עד לרתיחה. מנמיכים את האש ללהבה נמוכה ומבשלים למשך 15 דקות.
  3. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
  4. להכנת הבשמל: ממיסים את החמאה, מסירים מהאש, מוסיפים את הקמח ובוחשים. מוסיפים את החלב ואת השמנת ומתבלים במלח ובפלפל. מבשלים על להבה נמוכה, תוך כדי בחישה, עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש.
  5. ממלאים את גלילי הקנלוני במלית הגבינות והפסטו.
  6. יוצקים לתבנית את רוטב העגבניות ומסדרים מעל את הקנלוני הממולאים באופן מרווח. יוצקים מעליהם את רוטב הבשמל ומפזרים את פתיתי הפרמזן.
  7. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור (שחומם מראש) למשך 25 דקות.
  8. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים למשך עוד כ-10 דקות, עד שהכל מוקרם ומוזהב.

 

בחסות "השף הלבן ". יש שאלות? זקוקים להבהרה? לחצו כאן .

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אופיר וידבסקי
צילום: דלית שחם
מומלצים