שתף קטע נבחר

אושר השינוי הארגוני בקבוצת שטראוס

דירקטוריון שטראוס אישר שינוי במודל התפעולי ובמבנה הארגוני של הקבוצה. כל חטיבה תהיה אחראית על הרווח והפסד שלה. כמו כן אושרו מינויים חדשים, ביניהם גדי לסין, כמנכ"ל שטראוס ישראל ואבי בן אסאייג כמשנה למנכ"ל. ארז ויגודמן: "אין לנו רשימת מפוטרים, אך ייתכן שאנשים יעזבו אותנו". עופרה שטראוס: "נצמצם מותגים אבל אין לנו כוונה לעשות את החיים יותר קלים למתחרים. תמשיכו לראות אותנו בראש המפרסמים הגדולים"

דירקטוריון קבוצת שטראוס אישר אתמול (א') שינוי במודל התפעולי ובמבנה הארגוני של קבוצת שטראוס, מטה הקבוצה ופעילות החברה בישראל.

 

השינוי הארגוני המתוכנן, שנעשה בשיתוף עם חברת הייעוץ הבינלאומי אקסטנצ'ר, הוא המשך ישיר של שינויים עסקיים וארגוניים שונים שיישמה הנהלת הקבוצה בשנים האחרונות ושכללו ארגון מחדש של הפעילות הבינלאומית של הקבוצה, המיזוג בין פעילות שטראוס ועלית בישראל במהלך 2004 והשקת זהות תאגידית חדשה לקבוצה.

 

ארז ויגודמן, מנכ"ל הקבוצה, אמר כי "המודל התפעולי והמבנה החדש אמורים להביא לשיפור במבנה העלויות, שיפור הרווחיות והפניית משאבים להמשך ההתרחבות הבינלאומית".

  

מטה הקבוצה מקבל לידיו שורה של סמכויות ותחומי אחריות חדשים לניהול ותמיכה בחברות העסקיות בתחומים מקצועיים שונים. המטה יהיה אחראי, ינהל וירכז את פעולות הקבוצה בתחומי השיווק, התפעול ושרשרת אספקה, האסטרטגיה העסקית, פיתוח עסקי, מיזוגים ורכישות, פיתוח טכנולוגיות עתידיות, משאבי אנוש, כספים ותקשורת תאגידית.

 

במסגרת המבנה החדש של הפעילות בישראל אורגנו היחידות העסקיות הקיימות במסגרת 4 חטיבות: חטיבת בריאות ואיכות חיים, חטיבת תענוג והנאה, חטיבת קפה ישראל (המהווה חלק משטראוס קפה, חברת הקפה הבינלאומית של הקבוצה) וחטיבת המלוחים.

 

עופרה שטראוס, יו"ר קבוצת שטראוס, אמרה, כי שטראוס רוצה להיות חברה בינלאומית שרוב המחזור שלה יהיה מחוץ לישראל. "בחרנו שהחברה בישראל תהיה המקור למדיניות ולחדשנות שאנחנו מציגים ושאותה נוציא גם אל מחוץ לישראל. אנחנו יודעים לעשות קפה בישראל אבל גם בחו"ל, ויודעים לעשות שוקולד וחומוס בישראל ורוצים להוציא את הידע שלנו גם החוצה. הבית שלנו בישראל יהיה מקור לידע וחדשנות".

 

שטראוס מתכוונת לצמצם משמעותית את מספר המותגים, שעומד כיום על 60. המותגים שיחוזקו ועליהם יושם הדגש יהיו מותג הבית שטראוס וכן המותגים עלית ויטבתה.

 

לשאלת ynet, האם אין חשש בחברה מכך שהפעילות בחו"ל תפגע בפעילות בישראל מבחינה כספית ושיווקית, ותתן פתח למתחרים להתחזק על חשבון שטראוס, אמרה שטראוס, "אין לנו כוונה לעשות לאף אחד מהמתחרים שלנו את החיים יותר קלים. להיפך, בניהול השיווק לשנו בצורה יותר נכונה, נעשה את הכל טוב יותר. אתם תמשיכו לראות אותנו מככבים בראש המפרסמים הגדולים והצרכנים יאהבו את המותגים שלנו עוד יותר ממה שהם אוהבים היום. כשאנחנו אומרים צמצום מספר מותגים אנחנו לא מתכוונים שנצמצם את התמיכה בהם. להיפך. את אותו סכום כסף נשקיע בכנמות אחרת של מותגים. אנו מעריכים כי נתח השוק שלנו יגדל ונהיה יותר רווחיים.         

 

לדברי ויגודמן: "ב-2003 הפעילות הבינלאומית שלנו הפסידה 23 מיליון שקל וב-2006 הרוויחה תפעולית 125 מיליון שקל. בישראל - נצמצם את מספר המותגים, אבל נבנה מותגים יותר חזקים. זה מה שנכון לעשות במדינה קטנה. בשוק קטן אתה לא יכול להרשות לעצמך לעשות את זה באמצעות יותר מדי מותגים".

 

עוד הוסיף ויגודמן, כי הסבירות ששטראוס תבצע רכישות של חברות בישראל היא נמוכה מאד. "אנחנו רואים פוטנציאל בהמשך הרחבת הפעילות בצפון אמריקה אבל יש סבירות נמוכה שנרחיב פעילות בישראל".

 

אחריות ישירה על כל חטיבה 

כל חטיבה תהיה אחראית על הצמיחה הריווחית ותנהל את הרווח והפסד בתחומי אחריותה. החטיבה תהיה ממוקדת בהגדלת הביקושים בתחום העסקי עליו היא מופקדת, באמצעות חיזוק והעצמת מותגים ותיאום כלל השירותים הניתנים לחטיבה על ידי מטה הקבוצה והיחידות המרכזיות בישראל.

 

בנוסף, כל מפעלי הקבוצה רוכזו בחטיבת תפעול מרכזית שתשרת את כל החטיבות, תהליכים וסמכויות חדשים רוכזו באגף התכנון בחטיבת שרשרת האספקה, ותחומי משאבי אנוש והכספים רוכזו ביחידות מרכזיות שיתנו שירותים לחטיבות וליחידות המרכזיות בישראל.

 

הקבוצה נערכת לביצוע השינוי בצורה מדורגת, כאשר המעבר למבנה החטיבות החדשות וריכוז היחידות המרכזיות בישראל ייכנס לתוקף בתחילת ספטמבר 2007.

 

הנהלת הקבוצה צופה כי מכלול הפעולות שיבוצעו אמור להניב שיפור משמעותי בשיעור הרווח התפעולי של פעילות החברה בישראל הנע בין 1% ל-3% ממכירות החברה בישראל, תוך כ-3 שנים מתחילת 2008.

 

בנוסף החברה צופה, כי בשנתיים הבאות צפויות להתהוות הוצאות רה-ארגון (עלויות ייעוץ, פרישה וכדומה) בסך של כ-15 עד 18 מליון שקל.

 

ויגודמן סירב לספק נתונים ברורים לגבי מספר המנהלים הבכירים שצפויים לעזוב את החברה. "אין לנו רשימות מפוטרים וזו לא המטרה", ציין, "יכול להיות שאנשים יעזבו אותנו, אך התהליך אינו מוטה אנשים".

 

מינויים חדשים

גדי לסין, מנכ"ל שטראוס ישראל המיועד, נמצא כעת בתהליך חפיפה עם גיורא בר-דעה, ויחליפו עד סוף שנת 2007 כמנכ"ל שטראוס ישראל. לסין החל לעבוד בשטראוס לפני 14 שנים, בתפקידיו הקודמים כיהן כמנכ"ל סברה וכמנכ"ל שטראוס מחלבות. לבר דעה הוצע תפקיד כמנכ"ל הפעילות בצפון אמריקה - תפקיד חדש שירכז את הפעילות בשוק זה - אך הוא טרם נתן הסכמתו.

 

אבי בן אסאייג מונה לתפקיד משנה למנכ"ל ומנהל התפעול הראשי, ויוביל את יישום תהליך השינוי. שאול שלח, שעבד בשטראוס במהלך 18 השנה האחרונות בהן מילא שורה של תפקידים בכירים, ובשש השנים האחרונות כמנכ"ל חטיבת הממתקים פורש.

 

רונן זוהר, לשעבר מנכ"ל שטראוס מחלבות ומנכ"ל חטיבת המלוחים, מונה לתפקיד מנכ"ל סברה חברת הסלטים הממרחים והדיפים הים תיכוניים של שטראוס בארה"ב.

 

אוסנת גולן, שכיהנה בתפקידי ניהול משאבי אנוש בקבוצה, ובתחום תקשורת ואחריות חברתית ישראל, מונתה לתפקיד מנהלת תקשורת תאגידית קונצרנית.

 

מישל בן וייס, שכיהן כמנכ"ל חטיבת הסלטים, מתמנה למנכ"ל חטיבת שטראוס בריאות ואיכות חיים. סיגל שילוני, לשעבר מנהלת שיווק המחלבות ומנהלת שיווק yes, מונתה לתפקיד מנכ"ל חטיבת שטראוס תענוג והנאה.

 

דליה מנדלמן זוננפלד ממשיכה כמנכ"ל חטיבת שטראוס קפה ישראל תחת חברת הקפה הבינלאומית. גרי גרינשפן ממשיך בתפקידו כסמנכ"ל חטיבת המלוחים. ציון בלס ממשיך בתפקידו כסמנכ"ל ומנהל חטיבת המכירות ודניאל זינגר ממשיך בתפקידו כסמנכ"ל כספים שטראוס ישראל.

 

פיני קמרי, לשעבר מנכ"ל שרשרת ההספקה, מנהל תהליך המיזוג והשינוי הארגוני ומשנה למנכ"ל שטראוס ישראל, מונה לתפקיד סמנכ"ל ומנהל חטיבת תפעול שטראוס ישראל.  

 

אירית שפייזמן, שמילאה בעבר תפקידים שונים בתחום השיווק בשטראוס ובמטה השיווק של הקבוצה, מתמנה למנהלת מותג החברה בראיה גלובלית ותקשורת שיווקית.

 

דבורה מקסיק, שכיהנה כמנהלת חטיבת המכירות של שטראוס, מתמנה לסמנכ"ל משאבי אנוש שטראוס ישראל.

 

כתוצאה מהמהלך החדש, יעזוב שאול שלח, מנכ"ל חטיבת הממתקים, את החברה, לאחר 18 שנים. שלח היה אחראי לשינוי שעבר מותג השוקולד פרה וכן לצמיחה של המותג MUST.   

פורסם לראשונה 25.06.07, 10:40

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עופרה שטראוס, יו"ר קבוצת שטראוס
עופרה שטראוס, יו"ר קבוצת שטראוס
אבי בן אסאייג, משנה למנכ"ל
אבי בן אסאייג, משנה למנכ"ל
גדי לסין, מנכ"ל שטראוס ישראל המיועד
גדי לסין, מנכ"ל שטראוס ישראל המיועד
מומלצים