שתף קטע נבחר

ורוד ומשגע

התקלה חדשה מבית מסדר זיהוי - מה רואים בתמונה? כתבו את התשובה (או הניחוש) בתגובות, וכמובן בואו לגלות את פתרון המטוס המעופף מהפעם הקודמת

בפעם הקודמת ריחף על מגרש המסדרים מטוס. הוא אולי לא נראה מאד מרשים במבט ראשון, בהשוואה למטוסים החמקנים של היום, אבל בהחלט ניצב מאחוריו סיפור היסטורי מרשים וראוי לציון. המטוס יכול להיות גאה בכך שכמעט כולכם הצלחתם לזהות אותו בלי בעיה (וגם את זה שחשבו שהוא מטוס צעצוע של קינדר הוא לקח בתור מחמאה). 

 

המטוס שהופיע בתמונה הוא XS-1, המטוס שהטיס צ'אק ייגר, ויחד איתו שברו שניהם את מחסום מהירות הקול. היום זה נראה מובן מאליו, כשאנחנו רגילים לשמוע "בום על-קולי" ממטוסים שטסים מעלינו, אבל לפני שעשו את זה בפעם הראשונה, חששו שמא המטוס יתפרק לחלקים ברגע שיתקרב למהירות הקול, בשל גלי הלם הנוצרים ליד כנף המטוס במהירויות גבוהות.

 

צ'אק ידידנו היה טייס מוכשר שהפיל מטוסי אויב רבים במלחמת העולם השנייה, וזכה להערכה רבה על כישורי הטיסה הנדירים שלו. לאחר המלחמה הוצב בפרויקט סודי שניסה לבחון את מגבלות הטיסה במהירות הגבוהה ממהירות הקול. ב-14 באוקטובר 1947 ביצע צ'אק ייגר באומץ את הניסוי ועשה את הבלתי ייאמן - הוא הפך לאדם הראשון שטס מהר יותר מהקול.

 

ועכשיו אנחנו נוחתים חזרה אל קרקע המציאות, ומגישים לכם הפעם חידה לא קלה בכלל. יודעים לזהות מה בתמונה? 

 

מה רואים פה? (צילום: גטי אימג' בנק ישראל)

 

הצלחתם לזהות? קדימה, כתבו את התשובה בתגובות.

התשובה הנכונה תתפרסם במסדר זיהוי ביום רביעי הקרוב. 

 

לכל החידות של "מסדר זיהוי"

 

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
14. מה רואים פה?
14. מה רואים פה?
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
אני המטוס המיסתורי והחשוב מהפעם הקודמת
אני המטוס המיסתורי והחשוב מהפעם הקודמת
מה זה?
מה זה?
צילום: סי די בנק
מומלצים