שתף קטע נבחר

ועדת הכספים תדון השבוע בשלילת זכויות קצב

יו"ר ועדת הכספים של הכנסת, ח"כ סטס מיסז'ניקוב, קיבל חוות דעת משפטית לפיה יש לוועדה סמכות לאשר את שלילת זכויותיו של הנשיא המתפטר. קצב אמור לקבל פנסיה חודשית, דירת שרד, רכב עם נהג וגם מזכירה. הדיון יתקיים ללא קשר להחלטת בית המשפט בנוגע לעסקת הטיעון

ועדת הכספים של הכנסת תקיים השבוע דיון בדרישה לשלול את זכויותיו של הנשיא המתפטר משה קצב. זאת בעקבות חוות דעת משפטית שקיבל יו"ר ועדת הכספים של הכנסת, ח"כ סטס מיסז'ניקוב, לפיה יש לוועדה סמכות לאשר שלילת זכויות מקצב. לדברי מיסז'ניקוב, הדיון יתקיים ללא קשר להחלטת בית המשפט בנוגע לעסקת הטיעון.

 

מיסז'ניקוב ביקש מהיועצת המשפטית של הוועדה, עו"ד שגית אפיק, חוות דעת לגבי סמכויות הוועדה בנושא. מדובר בשלילת הטבות כגון החזקת לשכה ועוזרים וכן רכב ונהג צמוד לכל ימי חייו. בוועדה אין כוונה לפגוע בזכויות הפנסיה של קצב. לדעתו, יש להוביל חקיקה שתכריע בעניין אנשי ציבור שהורשעו בפלילים, "אין להפוך את ועדת הכספים לבית דין שדה ולקבל החלטה פרסונלית לגופו של אדם". עם זאת אמר כי "הפרשה מריחה לא טוב" ולכן החליט לקיים דיון בעניין.  

 

אחד הדברים שעוררו את חמתם של חלק מחברי הכנסת היא העובדה שקצב יהיה זכאי גם למימון של מזכירות על חשבון המדינה. "לממן לקצב מזכירות? זה להוסיף חטא על פשע", אומרת יו"ר מרצ, ח"כ זהבה גלאון. 

 

חבר הוועדה ח"כ חיים אורון (מרצ), שהוא גם יו"ר ועדת האתיקה של הכנסת, אמר שההטבות נועדו לאפשר לנשיא לשעבר לשמור על הקשר עם הציבור על פי מעמדו הציבורי, "אבל מאחר שלא מדובר בזכות מוקנית, כמו הפנסיה, הוועדה שאישרה תנאים אלה יכולה גם לשלול לשלול אותם ממי שרמס בהתנהגותו את הנורמות המחייבות איש ציבור".

 

ח"כ שלי יחימוביץ' ואורית נוקד (עבודה) ביקשו מיו"ר הוועדה להעלות את ההצעה לדיון בוועדה כבר בישיבתה מחר. ח"כ שלי יחימוביץ': "אדגיש כי אני לא מתייחסת לעניין הפנסיוני, ובאופן גורף אני חושבת שגם מעבריינים לא צריך לשלול פנסיה, בין היתר כיוון שמדובר בהטבה לשארים שלהם שלעיתים קרובות הם קורבנות בעצמם. עם זאת, מדינת ישראל מתכוונת לממן לקצב לשכה, מזכירות, רכב צמוד ודירה וכל זאת כדי שהוא יוכל להמשיך לשמור על קשר עם הציבור... הקשר הזה עם הציבור בעייתי ומסוכן בעיני, ואסור לאפשר שהוא יקרה, בוודאי לא על חשבוננו". 

 

הוקפאה הגשת כתב האישום

שופט בית המשפט העליון, סלים ג'ובראן, החליט מוקדם יותר כי הגשת כתב האישום נגד הנשיא לשעבר משה קצב בבית משפט השלום בירושלים תוקפא עד מחר ב-15:00 אחר הצהריים, לכל הפחות. המטרה היא לתת הזדמנות לדון בעתירות שהוגשו בידי התנועה לאיכות השלטון, שדולת הנשים בישראל וארגונים נוספים, נגד עסקת הטיעון.

 

השופט ג'ובראן הבהיר בהחלטתו: "ניתן להניח כי עד לדיון בפני ההרכב, לא יוגש כתב האישום על-ידי היועץ המשפטי לממשלה לבית משפט השלום בירושלים", תוך שהוא שולח רמז עבה למדינה. השופט קבע שיש להביא את העתירות לדיון בפני הרכב שופטים, וייתכן שהחלטה זו תעכב את הדיון למועד מאוחר יותר מהזמן שנקצב למדינה.

 

משרד המשפטים הודיע שבעקבות צו הביניים והערת השופט ג'ובראן, המדינה לא תגיש את כתב האישום נגד הנשיא לשעבר, עד לדיון בעתירות בפני הרכב בג"ץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יקבל מזכירה? קצב
צילום: איי פי
סטס מיסז'ניקוב
יריב כץ
מומלצים