מבשלים עם הילדים: מאפינס גבינה וזיתים
מתכון נוסף לפעילות עם ילדים התווסף לקייטנת ההורים. והפעם השף עומר ברמן מלמד את עופרי בת ה-8 להכין מאפינס גבינה וזיתים. תשקיעו בילדים ובסוף אולי הם יהיו המבשלים בבית ואתם תנוחו ותאכלו טוב. בתיאבון!
בקייטנת ההורים ממשיכים לבשל, והפעם: מאפינס גבינה וזיתים, של השף עומר ברמן, מ"עומר וקצת פלפל". מבלים עם הילדים ואחר כך זוללים. בתיאבון!
חומרים (ל-12 מאפינס):
1 וחצי כוסות קמח תופחחצי כוס חלב
1 גביע גבינה לבנה
רבע כוס שמן
2 ביצים
חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת
חצי כוס פתיתי גבינה צהובה
חצי כוס טבעות זיתים ירוקים
כפית אורגנו יבש
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מערבבים את כל החומרים, מלבד הגבינה הבולגרית, בקערה גדולה.
- מוסיפים את הגבינה הבולגרית ממש בסוף ומערבבים מעט, כדי שלא תתפורר לגמרי ויישארו עוד גושי גבינה קטנים במאפינס.
- אופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס זהובים.
- מסדרים על צלחת ומגישים חם. בתאבון.
כמה טיפים:
- אפשר להחליף את הגבינות עם גבינות שיש בבית (לא חובה להיצמד למתכון).
- אפשר להוסיף למאפינס תוספות שילדים אוהבים כגון תירס או גמבה.
- במידה ומשתמשים בתבניות מתכת יש לשמן היטב ולקמח.
השף עומר ברמן ועופרי
צילום: רותם גרוזוביק
מומלצים
