שתף קטע נבחר

כל הדרכים להדפיס תמונות: בבית, ברשת או במעבדה

אם נדבקתם בחיידק הצילום הדיגיטלי, והדיסק הקשיח שלכם כבר מתפוצץ מתמונות, אז אולי הגיע הזמן שתתחילו להדפיס. האפשרויות רבות - בבית או במעבדה, בלייזר או בדיו, עם או בלי תיווך של מחשב וחיבור אינטרנט. כל האפשרויות לפניכם

האפשרויות שעומדות לרשותכם להדפסת תמונות, רבות היום מאי פעם - לחבר את המצלמה ישירות למדפסת ביתית בממשק PictBridge; להעביר על תקליטור למעבדת צילום שתדפיס את התמונות עבורכם; להגדיל לפוסטר, להדפיס על כרומו, ליצור אלבום דיגיטלי ולקבל אותו הביתה עם שליח - רק תבחרו.

 

ישנם יותר פרמטרים להביא בחשבון ממה שנוכל להתייחס בכתבה אחרת - לא נעמיק בכתבה הזו בעניינים שקשורים למצלמות, תוכנות, תיקוני תמונה, בחירת נייר, וכיוצא באלו. מה שכן נעשה הפעם, הוא להכיר את כל האפשרויות להדפיס את התצלומים הדיגיטליים שלכם.

 

המדפסת שכבר יש לכם

הדפסת פוטו בהזרקת דיו - יכול להיות שכבר יש לכם מדפסת פוטו בבית ואתם לא יודעים. רוב מדפסות הדיו, לרבות ה"משולבות", תומכות היום לא רק בהדפסת טקסט אלא גם בהדפסת תמונות באיכות "פוטוריאליסטית", או בעברית: טובה מספיק.

 

השיטה המקובלת אצל רוב היצרנים, היא לספק מלבד מחסניות הדיו השחורות והצבעוניות גם מחסנית פוטו ייעודית, שבשעת הצורך מחליפה את המחסנית השחורה. היא כוללת את השחור ועוד שני צבעי ביניים, כך שבסך-הכל מתקבלים שישה צבעים, מהם ניתן להרכיב את כל הגוונים הנדרשים.

 

הוסיפו נייר פוטו איכותי, התאימו את הגדרות ההדפסה, ואתם עשויים להיות מופתעים ממה שהמדפסת שעלתה לכם 300 שקלים מסוגלת לעשות.

 

הקאץ' הוא כמובן בעלויות הדיו (והנייר) שאחראיות לעלות האופיינית של 1.5 עד 3 שקלים לתצלום. גם הזמן הדרוש להדפסה עלול להיות ארוך מאד, אלא אם כן מדובר בדגם איכותי ויקר. בקיצור: טוב כפתרון חד-פעמי אך לא כפתרון קבוע.

 

תמונה בשביל הסבתא

מדפסות פוטו ייעודיות - שתי הבעיות האחרונות שהזכרנו אינן קיימות במדפסות הפוטו החצי-מקצועיות, שמציעות איכויות הדפסה מעולות, מהירויות הדפסה גבוהות פי שלושה ויותר, ועלות שוטפת נמוכה משמעותית. מה שעלול להרתיע אתכם הוא המחיר הגבוה של מדפסת כזו: 2000 שקלים פלוס-מינוס.

 

הפתרון הקלאסי לשימוש ביתי הן מדפסות התצלומים הייעודיות. הן קומפקטיות, ידידותיות, וכוללות תוספות שימושיות כמו חריצים לכרטיסי זיכרון של מצלמות, צג LCD מובנה שמאפשר לצפות בתמונות, ואפילו אפשרויות בסיסיות לעריכת תצלום לפני ההדפסה. בדרך-כלל ניתן להשתמש במדפסת כזו גם בלי לחבר אותה למחשב.

 

בין המוצרים בתחום אפשר למצוא את דגמי Photosmart של HP, מוצרי PictureMate של אפסון, מדפסות SELPHY ו-
Pixma של Canon, סדרת P של לקסמרק ודגמי DCP של ברדר. ישנם דגמים שמתאימים גם להדפסת מסמכים ואפילו דגמים משולבים שכוללים את כל התוספות (צג, חריצים לכרטיסים וכו').

 

אגב, חלק מהדגמים מבוססים לא על הזרקת דיו אלא על טכנולוגיית "אידוי צבע" (Dye Sublimation), שהיא קצת פחות מהירה וחסכונית אבל מפיקה תוצאות מצויינות עם עמידות גבוהה יותר משל תמונות שהודפסו בהזרקת דיו.

 

בכל אופן, ואיך שלא מסובבים את זה, מדפסות הפוטו הביתיות אינן חסכוניות. בדגמים היקרים (1200 שקלים ויותר) העלות לתצלום 10x15 עשויה לרדת מתחת לשקל אחד, עדיין פי שניים מפתרונות אחרים. מצד שני, תמורת 400 שקלים תוכלו לקבל דגם בסיסי שיאפשר לכם להדפיס תמונה או שתיים של הנכדים בשביל הסבתא כשהיא באה לביקור.

 

הדפסות צבע במשרד

לייזר, LED ועוד - בשימושים מקצועיים ממש (גרפיקה, עיצוב, הפקות דפוס וכו') אין תחליף להדפסת פוטו מקצועית. אבל ישנם פתרונות טובים וכלכליים להדפסת תמונות גם בסביבה העסקית, בתנאי שאתם מוכנים לעשות כמה פשרות.

 

ראשית, ישנן מדפסות הלייזר הצבעוניות, שהמחירים שלהן מתחילים היום כבר באזור ה-1000 שקלים. בהדפסת תצלומים הן מציעות אמנם איכויות הרבה פחות טובות מהזרקת-דיו ואידוי צבע, אבל העלות להדפסת דף נמוכה דרמטית: בין חצי שקל לשקל-וחצי לתמונה. הפלט שלהן עמיד מאד ועל נייר כרומו הוא יראה לעין הלא מיומנת דומה מאד להדפסת פוטו אמיתית.

 

ווריאציה על טכנולוגיית הלייזר שמגיעה לתוצאות קצת יותר טובות, אפילו על נייר רגיל, היא טכנולוגיית ה-LED, שנדחפת על-ידי חברת OKI. טכנולוגיה נוספת שרלוונטיות לסביבה העסקית היא זו של הדיו המוצק (Solid Ink), שקיימת במספר דגמים מסדרת Phaser של Xerox. המוצרים המבוססים עליה עולים אלפי שקלים, ומפיקים הדפסות לא מאד עמידות, אבל איכויות ההדפסה מצויינות ועלות השימוש השוטפת קרובה יותר ללייזר מאשר לדיו.

 

הפתרון הכי זול

מעבדות צילום ואתרי אינטרנט - המעבדות וחנויות הצילום שודרגו בשנים האחרונות ומציעות היום שירותים להדפסת תמונות במקום או בנוסף ל"פיתוח" מפילם. חלקן משתמשות בציוד הדפסה מקצועי ויקר ובנייר איכותי מאד, ומציעות איכויות טובות יותר ממה שניתן לקבל בכל אמצעי ביתי. המחירים המקובלים לגודל 10x15 הם כ-40 עד 70 אגורות לתמונה, ובתמונות גדולות יותר (13x17, 15x20 וכו') הם מעט יותר גבוהים.

 

ישנם מאות רבות של עסקים שמציעים את השירות, חלקם הגדול דרך אתרי אינטרנט אליהם תוכלו להעלות את התמונות שלכם ישירות מהסלון, ולקבל הביתה בדואר או עם שליח או לבוא לאסוף בעצמכם.

 

ישנם אתרים כמו Foto.co.il, Fujiprintnet.co.il ו-photo-print.co.il, שמחברים אתכם לחנות הקרובה לביתכם מבין עשרות חנויות ברחבי הארץ. ישנם גם אתרים עצמאיים, שבדרך-כלל שייכים ללשכות שירות או רשתות צילום, כמו פיקטור, זום2פוטו, צמצם ואחרות.

 

אגב, המדפסות בהן כל הנ"ל משתמשים מבוססות גם הן על הזרקת דיו או אידוי דיו, אבל מכל בחינה המרחק בינן לבין המדפסות הביתיות הוא כמו בין טוסטוס להארלי דיווידסון. ובכל זאת: הניסיון מראה שכל מעבדת צילום מציעה איכויות אחרות וזמני ביצוע שונים. לכן, לפני שאתם שולחים להדפסה 500 תמונות מהטיול האחרון, נסו לשלוח תריסר לבדיקה.

 

השירותים היצירתיים

הדפסת אלבומים ופוסטרים - סוג נוסף של אתרים חדשים מציע לכם לקבל את התמונות שלכם בהדפסות ענק, ועל משטחי הדפסה שונים. לשכות שירות רבות מציעות מזה שנים את השירות הזה, אבל היום תוכלו לקבל אותו בלי לצאת

מהבית.

 

העלות נעה בין עשרות שקלים בגדלים הבינוניים (למשל 50x33 ס"מ) למאות ואלפי שקלים בהדפסות המורכבות יותר - בהתאם לגודל (עד 200x220 ס"מ), למשטח ההדפסה (נייר, קנבס, ויניל, עץ) ולתוספות מיוחדות כמו מסגרת, למינציה, הדבקה על משטח קשה (קאפה), ועוד. אתרים שמציעים את השירות הזה: פיקפונג, מסגרת, זום-פור-יו, מגניפיק ונוספים.

 

עוד סוג של אתרים חדשים הם האתרים להדפסת אלבומי תמונות, כמו לופה ופיק-א-בוק. באתרים האלה תוכלו להוריד תוכנה מיוחדת שתאפשר לכם ליצור במחשב שלכם אלבום דיגיטלי, ואז לשלוח אותו להדפסה וכריכה. המחירים נעים בין עשרות שקלים לאלבום בסיסי בכריכת סיכות, ועד מאות שקלים לאלבום גדול (נכון להיום עד 80 עמודים) בכריכה קשה.

 

אגב, השירותים הקיימים מתבססים על פתרון של חברת HP שהצגנו כאן לפני שנה בדיוק. למרות שהוא החדשני מסוגו, וגם זול בחישוב הכולל, ההדפסה היא מבוססת לייזר ולכן עדיין קצת פחות טובה מהזרקת דיו.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים