שתף קטע נבחר

איראן: גבר שהורשע בניאוף נסקל למוות

ג'עפר כיאני נידון למוות בסקילה לאחר שבית המשפט קבע שהקשר בינו לבין בת זוגו מזה 13 שנה הוא "קשר של ניאוף". יום לפני שגזר הדין אמור היה להתבצע, הוחלט באיראן לעכב את ביצועו, אך היום דיווחו כלי התקשורת הבלתי-רשמיים באיראן שכיאני נסקל למוות ביום חמישי. איראן לא אישרה ולא הכחישה את הדיווח

כלי התקשורת הלא-רשמיים באיראן ומחוצה לה דיווחו היום (ב') כי ביום חמישי האחרון נסקל למוות גבר שהואשם בניאוף. על פי החוק האיסלמי הנהוג באיראן, מי שמורשע בניאוף דינו סקילה. כלי התקשורת הרשמיים במדינה לא דיווחו כלל על האירוע אך שגריר נורבגיה בטהרן הודיע בתגובה כי הוא בודק את הדיווח עם שגרירים נוספים של מדינות מערביות במטרה לצאת בגינוי משותף.

 

על פי הדיווחים, ג'עפר כיאני נידון לסקילה לאחר שהורשע כי קיים יחסי מין עם מכרמה איברהימי, היושבת בכלא ועתידה לוט בערפל כרגע. לפני 13 שנה מכרמה וג'עפר נישאו ונולד להם ילד אולם השופט שדן בתיק לא אישר את הנישואים של השניים וקבע כי מדובר ב"קשר של ניאוף". בסוף השבוע נלקחה האשה למשרדי הכלא ושם סיפרו לה כי בן זוגה נסקל. גזר הדין בוצע בכפר בטקסטאן שבצפון-מערב איראן, וזאת לאחר שכיאני ריצה עונש של מעלה מעשר שנים בבית כלא באשמת ניאוף.

 

לפני שבועיים, יום אחד לפני ביצוע גזר הדין, פסק ראש הרשות השופטת באיראן, מחמוד שאהרודי, כי ביצוע גזר הדין יעוכב. פעילי זכויות האדם וארגוני הנשים באיראן מאמינים כי הקמפיין שניהלו בנושא ברשת האינטרנט ובבלוגים גרם לאיראן לחזור בה מגזר הדין. סוכנות הידיעות הנורבגית דיווחה כי בחודש שעבר זימן משרד החוץ באוסלו את שגריר איראן כדי להביע דאגה בנוגע לאפשרות ששני האיראנים ייסקלו, והדבר הוא שהביא לעיכוב בביצוע גזר הדין.

 

התקווה לא החזיקה זמן רב ועל פי הדיווחים ביום חמישי האחרון הוצא האיש למוות בסקילה. בעקבות הדיווחים היום זימן שוב משרד החוץ בנורבגיה את שגריר איראן באוסלו לבירור. השגריר האיראני לא אישר ולא הכחיש את הדיווח. עם זאת, מאוחר יותר, הודה ראש הרשות השופטת כי אכן בוצעה סקילה.

 

בתקשורת הלא-רשמית באיראן דווח כי כמעט כל אנשי הכפר שבו בוצע גזר הדין צפו בסקילה הפומבית. עוד צויין כי אנשי המשטר הם שביצעו בפועל את הסקילה - ולא התושבים עצמם. ראשית, הוכנס הנידון למוות לתוך בור באדמה עד לגובה המותניים, ואז גופו נרגם באבנים. 

  

איראן מכחישה: גזר דין זה אינו מיושם

למרות שבאיראן מונהג החוק האיסלאמי המתיר סקילה באבנים, איראן הרשמית מתנערת מהנושא ומכחישה כי היא מיישמת גזרי דין כאלה. בחודש ינואר האחרון הכחיש דובר הרשות השופטת, ג'מאל כרימי-ראד, את טענותיהם של גופים בינלאומיים בנוגע לסקילת נשים והוצאה להורג של ילדים והגדיר אותם "שקרים חסרי בסיס". לדבריו, דברים כאלה כבר לא קורים באיראן.

 

ארגוני זכויות אדם האשימו בחודשים האחרונים את איראן בהפרת התחייבויות קודמות שנתנה, שלא לסקול נשים או להוציא להורג קטינים מתחת לגיל 18. ההערכה היא כי הלחץ הבינלאומי על איראן בנושא זכויות האדם מאלץ אותה לצמצם באופן משמעותי מקרים כאלה וגורם לה לנסות להסתירם מעיני העולם - עד כמה שניתן.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
גזר הדין עוכב, אך לבסוף בוצע
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים