שתף קטע נבחר

סקירה מקיפה: קונסולת המשחקים Playstation 3

ה-Playstation 3 מציעה יכולת עיבוד מפלצתית, גרפיקה חדה במיוחד וניגון סרטי Blu-ray, אך גם ממשק בעייתי וספריית משחקים מצומצמת. האם הקונסולה הזו מתאימה לכם?

הטלוויזיה בחדר שלי סוף סוף מרגישה מיוחסת. אחרי חודשים של מונוגומיה, היא מתחילה להרגיש על בשרה את מלחמת הקונסולות, בזכות ה-Playstation 3 שחוברה אליה לאחרונה. נכון, אנחנו יודעים שהקונסולה הושקה בארץ כבר לפני ארבעה חודשים והסיקור הזה מעט מאוחר, אך בשביל דברים טובים צריך לחכות. אז חיכינו, ועכשיו היא סוף סוף כאן. גבירותיי ורבותיי, קבלו את המפלצת החדשה של סוני.

 

עוד ב-vgames: חדשות וסיקורים שוטפים על הפלייסטיישן החדשה. 

 

 

למה אתה כבד?

לאחר שמוציאים את הקונסולה מהקופסה המפוארת שלה, שמים לב לכך שמדובר במוצר לא קטן בכלל. בהשוואה ל-PS2 המקורית, הפלייסטיישן 3 גבוהה יותר ושמנה הרבה יותר. העיצוב הכללי דומה, רק שבניגוד לקווים

הישרים שאיפיינו את קונסולת הדור הקודם, הפעם אנחנו מקבלים קווים עגולים (שגם תורמים לא מעט לנפח המכשיר), והם מקנים לקונסולה מראה סקסי יותר.

 

הגימור המבריק לא מפריע לה לגנוב את תשומת הלב בכל סלון ממוצע: ה-PS3 היא בהחלט קונסולה שתרצו להציב במקום בולט, כדי שכל העולם יוכל לראות ולקנא.

 

הקונסולה לא מגיעה עם מגוון אביזרים רחב במיוחד, וחבל. כבל חיבור לחשמל, כבל רשת, כבל RCA רגיל לחיבור לטלויזיה, מתאם Scart, כבל USB, שלט אלחוטי וחוברות הוראות בשפות שונות ומשונות (כולל עברית!).

 

אם אתם מתכוונים לחבר את הקונסולה לטלוויזיה רגילה לא תיתקלו בבעיות מיוחדות, אבל ברי המזל שברשותם טלוויזית HD וירצו לנצל את כל היכולות הגרפיות של הקונסולה יאלצו לרכוש כבלים נוספים. קצת מבאס. היינו מצפים שבמחיר של 4,400 שקלים נקבל לפחות כבל קומפוננט.

 

עוד ב-vgames: הוזלה במחיר הפלייסטיישן 3

 

ממשק שצריך להתרגל אליו

כאשר חיבור הקונסולה מאחורינו, נשאר רק להפעיל אותה ולחזות בפלא. ממשק הקונסולה נפתח במוזיקה דרמטית, ומוביל היישר לתפריטי ההפעלה. בעלי מכשיר ה-PSP הנייד של סוני ירגישו בבית, כי הממשק כמעט זהה: מדובר למעשה בשורה של קטגוריות (משחקים, וידאו, הגדרות וכד'), ומתחת לכל קטגוריה נפתח טור של האפשרויות הספציפיות לה.

 

צבעי ברירת המחדל של התפריטים הם שחור-לבן קצת עצוב, והממשק כולו מסובך ומסורבל קצת יותר מדי: הוא מורכב מעשרות אופציות, שמסומנות בכיתוב באנגלית ובאייקונים קטנים.

 

מומחי מחשבים או גיימרים כבדים לא יתקשו להתמצא בו, אבל משתמשים מן השורה (למשל, ילדים קטנים או הוריהם) שלא יודעים טוב אנגלית יוכלו ללכת לאיבוד בקלות.

 

אם שימוש מושכל בממשק היה משמש רק לפונקציות מתקדמות אז הסירבול היה נסלח, אבל ניווט בו הופך להכרחי אם רוצים, למשל, להתאים את הקונסולה לטלוויזיה באבחנה גבוהה (Hi-Definision) או לחבר אותה לאינטרנט.

 

בפורומי התמיכה השונים באינטרנט נתקלתי לא אחת במשתמשים שפשוט לא הצליחו להבין ולצלוח את תלאות הממשק, ונשארו עם חצי תאוותם בידם: קונסולה משוכללת ויקרה שמוציאה תמונה באיכות נמוכה ולא מתחברת לאינטרנט. עצוב, אבל נכון.

 

אז איך זה נראה?

חיברנו, הפעלנו, התגברנו על התפריטים והגיע הזמן להתחיל לעבוד ברצינות: יאללה משחקים. נתחיל באיך שזה נראה: במהלך הכנת כתבת הוידאו על הקונסולה, יצא לנו לחזות בפלא של סוני כשהוא מחובר למקרן Full HD שמקרין על מסך ענק ואיכותי, ומלווה בסאונד דיגיטלי 7.1 במערכת איכותית במיוחד.

 

בחיבור לקולנוע ביתי ברמה כל כך גבוהה, הפלייסטיישן 3 נגלה במלוא הדרו. המשחקים רצים חלק, הרזולוציה מטורפת (1080P), הסאונד היקפי וצלול וההרגשה הכללית היא שלא יכול להיות טוב יותר. כשחברנו את ה-Xbox 360 לאותה מערכת, אגב, ראינו הבדל ממשי בחדות המשחקים.

 

כאשר מחברים את הקונסולה לטלוויזיות פחות מכובדות, זה כבר נראה אחרת. מסך ה-37 אינץ' (720p) שלי מראה תמונה חדה ונקייה וגם המגבר הפשוט מתמודד יפה עם הסאונד, אבל ההבדל הוא ענקי, בעיקר כשמשווים לקונסולת ה-Xbox 360: הפעם קשה להבחין בהבדלים גרפיים משמעותיים, והיתרון הגרפי הולך הפעם לקונסולה של מיקרוסופט, פשוט כי המשחקים שלה כרגע נראים יותר טוב.

 

דיון: פלייסטיישן 3 או Xbox 360? הביעו את דעתכם

 

תורת המשחקים

הגיע הזמן להודות באמת העגומה: נכון להיום ספריית המשחקים של ה-PS3 היא, איך לומר, יבשה. Resistance: Fall of Man

 הוא המשחק המוביל כיום, והוא אכן אחלה משחק, אבל יש גבול לכמה שעות הוא יחזיק גיימר ממוצע. חוץ מ-Resistance אפשר למצוא גם את Motorstorm, משחק מירוצי שטח שנראה כמו מליון דולר אבל לא מספק מבחינת הגיוון שהוא מציע.

 

חובבי משחקי התפקידים ישמחו למצוא גירסת PS3 ל-Oblivion המצוין, אך יתאכזבו לגלות שמדובר באותו משחק בן שנה שהם כבר מכירים מהמחשב האישי ומה-Xbox.

 

העתיד, לעומת זאת, נראה ורוד יותר: כבר בחודשים הקודמים אנחנו הולכים לזכות במשחקים כמו Ninja Gaiden: Sigma (חידוש ל-Ninja Gaiden המשובח), משחק חדש של Ratchet & Clank, ועוד פרוייקטים מעניינים כמו Folklore (משחק תפקידים יפני), Uncharted (משחק הרפתקאות מיוצרי Jak & Daxter) ו-Heavenly Sword (משחק הרפתקאות-פעולה מבטיח). בשנה הבאה נראה שוברי קופות נוספים, כמו Metal Gear Solid 4, Final Fantasy XIII וכנראה גם God of War 3. אכן, העתיד נראה מבטיח.

 

עוד ב-vgames: עשרים ושתיים דקות של Heavenly Sword

 

מי שירצה יוכל גם להריץ על המכשיר החדש את רוב משחקי הפלייסטיישן 2 הישנים שלו. אל תצפו לניסים - הם אמנם נראים יותר טוב מאשר על המכשיר הישן, אבל לא בהרבה, וכמובן שלא יכולים להתחרות במשחקים החדשים. שימו לב: לא כל המשחקים הישנים נתמכים על ידי המכשיר החדש.

 

כל הזמן שבעולם

סיימנו לשחק, והגיע הזמן לבדוק את שאר הפונקציות שהקונסולה מציעה, אבל בשביל זה נצטרך קודם לחבר אותה לאינטרנט.

 

הגדרות החיבור דווקא פשוטות: חיבור לרשת אלחוטית נעשה באופן כמעט אוטומטי ומהיר, כמו גם חיבור ישיר לראוטר בעזרת כבל הרשת המצורף. כשהקונסולה מחוברת, לפני שאפשר לעשות כמעט כלום, צריך לבצע עדכון גרסה. רק בוחרים ב-System Update בתפריט ההגדרות של הקונסולה ומחכים. ומחכים... ואז מחכים עוד קצת... ואז שוב מחכים. 

 

מסיבה שעדיין לא ברורה לי, כל מה שקשור בהורדת עדכונים מהאינטרנט נעשה בצורה איטית להחריד בקונסולה הזאת. בין אם מדובר בחיבור לקוי לשרתים האירופאיים או פשוט בעומס, עד שהקונסולה תסיים להוריד את העדכון תספיקו להכין קפה, לקרוא בנחת את העיתון של יום שישי ולצפות ב"כוכב נולד 5" כולל פרסומות.

 

לאחר שהקונסולה תגיע ל-100% המיוחל, מחכה לכם עוד שלב בדרך אל האושר: התקנת העדכון על הדיסק הקשיח, שלוקחת גם היא זמן לא מבוטל.

 

אחרי שכל ההליך מאחורינו, יש עוד שלב אחד קטן - להרשם לשירותי האינטרנט של סוני, מה שיאפשר לחברה לעקוב אחריכם. גם כאן מדובר בהליך ארוך ומסורבל, שדורש הקלדה של הרבה פרטים אישיים, סיסמאות וכו'. מקלדת USB מאוד מקצרת תהליכים, אחרת תצטרכו לשבת דקות ארוכות מול המסך. לא עוזרת העובדה שניתוקים ראנדומליים מהשרת הם עניין שבשגרה, וכל ניתוק כזה משמעו להתחיל את ההרשמה מחדש. נתקלתם בבעיות בהתקנה? כאן יעזרו לכם.

 

מכונת מולטימדיה עצבנית

סוף סוף הפלייסטיישן 3 שלנו מחוברת ומעודכנת, ואפשר להתחיל להנות. הקונסולה החדשה של סוני כוללת יכולות מולטימדיה מגוונות, החל מניגון סרטי Blu-Ray באבחנה גבוהה ועד גלישה ברשת האינטרנט בעזרת דפדפן פנימי. הגלישה ברשת, למרבה הצער, לא מוצלחת במיוחד: הדפדפן מרגיש עקר, במיוחד בהתחשב בכך שהוא לא תומך בעברית. עדיין, אם הקונסולה יושבת רחוק מהמחשב ואתם פשוט חייבים להריץ חיפוש בגוגל - ה-PS3 תעשה את העבודה.

 

שימוש נוסף ברשת האינטרנט הוא החנות המקוונת של סוני. כמו אצל המתחרים במיקרוסופט, גם סוני מקווה שהמשתמשים יפתחו את הלב והארנק, וירכשו תוכן מקוון במיטב כספם. בחנות של סוני אפשר למצוא משחקים, דמואים, סרטונים ותוספות תוכן למשחקים.

 

בעתיד, מבטיחה סוני, יהיה ניתן למצוא שם גם סרטים מלאים וסדרות טלוויזיה (כמו שכבר אפשר במקבילה של מיקרוסופט, ה-Xbox Live Marketplace). כדי להתחבר לחנות הוירטואלית מישראל צריך "לרמות את המערכת" ולהרשם כיוזר בריטי או אמריקאי. בישפאר מבטיחים כי בעתיד גם משתמשים ישראלים גאים יוכלו להשתמש בשירות מבלי להתחפש לזרים.

 

עוד ב-vgames: ה-Xbox 360 מתקלקלת יותר מדי

 

החנות הווירטואלית ופונקציות נוספות

החנות עצמה בעייתית: עיצוב הממשק שלה איטי ולא נח, ומזכיר למעשה אתר אינטרנט ולא ממשק קונסולה. השליטה עם בקר ה-PS3 פשוט לא זורמת ומרגישה רע, וגם התוכן המוצע בה היום לא מספק. תכנון לקוי נוסף של סוני הוא שתוכן נוסף למשחקים חדשים ניתן לרכוש רק מהחנות עצמה, ולא דרך תפריטי המשחק. כך, למשל, אם ארצה להוריד (בחינם) את אחת מעשרות חבילות ההרחבה של Ridge Racer 7, אצטרך לעשות זאת אחת-אחת בממשק הבעייתי של החנות, מה שיקח דקות ארוכות.

 

בנוסף, ניתן ליצור רשימת חברים ולצ'וטט איתם כשלא משחקים (גם כאן מקלדת USB היא הכרחית אם לא רוצים לאבד את השפיות), להשתתף במיזם Folding@home שינצל את כח החישוב של הקונסולה שלכם למלחמה בסרטן, ובעתיד גם להתחבר ל-Home, עולם וירטואלי חי ונושם בדומה ל-Second Life, שנראה מגניב במיוחד.

 

בהשוואה לשירותי הרשת של ה-Xbox, שמאפשרים כרגע לעשות הרבה יותר בנוחות מירבית, ה-PS3 נמצא שנות אור מאחור. מצד שני, כדאי לזכור ששירותי ה-Playstation Network הם חינמיים לחלוטין, בניגוד למנוי זהב לרשת ה-Xbox Live, ושהשירות נמצא בתחילת דרכו ועוד צפוי להשתפר.

 

עוד ב-vgames: חדשות ועדכונים שוטפים על ה-Xbox 360

 

מה עוד יש בה? שיטוט מהיר בתפריטים המסובכים של הקונסולה יגלה עשרות פונקציות שרק מחכות למשתמש הסקרן: אפשר, למשל, להתקין מערכות הפעלה נוספות על המכשיר בתהליך יחסית פשוט שלא דורש לפרוץ את המערכת. אפשר לשדרג את ההארדיסק בקלות. אפשר ליצור כרטיס זכרון וירטואלי למשחקי PS2. אפשר לחבר כרטיסי זכרון או התקני USB ולנגן מהם קבצי מדיה. אפשר גם לחבר PSP ולהשתמש בו כ-"שלט רחוק" לחלק מאפשרויות הקונסולה.

 

עוד ב-vgames: חברת EA מציגה - משחקיות לכל המשפחה

 

השורה התחתונה

ה-Playstation 3 כבר כאן, והיא כאן כדי להשאר. במבט ראשון אמנם מגלים קונסולה קצת מגושמת ולא כל כך בשלה, אך במבט שני קשה שלא להתפעל מביצועיה ומכל מה שהיא מציעה. במבט לעתיד על רשימת המשחקים שעומדים לצאת בקרוב, אפשר להמר בבטחה שסוני עדיין לא אמרה את המילה האחרונה.

 

חשוב מאוד לציין שהקונסולה, בדיוק כמו ה-Xbox 360, למעשה מיועדת להתחבר לטלוויזיות HD. אמנם אפשר לשחק גם בטלוויזיות רגילות, אבל ההבדל הגרפי בינה לבין הפלייסטיישן 2 כבר לא יהיה כל כך מורגש. כדאי גם להצטייד במערכת סאונד טובה (ה-PS3 מוציא סאונד דולבי 7.1 דיגיטלי), ובחיבור מהיר לאינטרנט.

 

אם יש לכם את כל זה בבית, ויש גם כ-5,000 שקלים בכיס (עבור מכשיר + כבל + משחק), הפלייסטיישן 3 תדע להוציא מהמערכת שלכם את המיץ. אם לא, אולי שווה לחכות עוד כמה חודשים ואפילו שנה-שנתיים, לתת לקונסולה עוד קצת זמן בתנור, ולרכוש אותה כשהיא תהיה בשלה יותר ואולי גם זולה יותר.

 

עוד ב-vgames: חדשות ועדכונים אודות Wii, המתחרה המגניבה מבית נינטנדו

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים