שתף קטע נבחר

כך תאכלו נכון בעבודה

הדיאטנית מלי תבור מעניקה טיפים למי שרוצה לשנות הרגלים: האריכו את השפעת הפחמימות, הזהרו מירקות מבושלים, חפשו את הקינוח הקל, תאכלו משהו על הבוקר - והסתפקו במועט

1. אפשר לאכול בורקסים בישיבות, אבל להסתפק ב־2 קטנים ולא ב-5.

 

2. כשמגיעים לחדר האוכל צריך למלא את הצלחת עם כל אבות המזון. לא להפריד בין פחמימות וחלבונים, ולא לעשות סיבוב שני. מספיק צלחת אחת.

 

3. חשוב לשלב פחמימות בתפריט. כדי שהשפעתן תהיה ארוכת טווח צריך לאכול אותן עם ירקות ועם קצת חלבונים. לנשים מדובר בכמות של שניצל מוכן, לגברים מדובר בכפול מזה. הארוחה הזו יכולה להשביע אתכם ל־3־4 השעות הקרובות.

 

4. ירקות מבושלים בחדר אוכל נראים תמימים אבל הם מצופים בשמן, וכמוהם תפוחי האדמה, הצ'יפס, סלטי כרוב וכל סלט מוכן. אם יש עמדה של ירקות טריים הרכיבו את הסלט בעצמכם. חמוצים זה מצוין למרות המלח. הפחמימות שלכם מלאות שמן? תתחכמו. במקום להעמיס אורז על הצלחת קחו 3 כפות של אורז ופרוסת לחם. גברים יכולים לקחת כמות כפולה.

 

5. אכלו קינוח, אבל כזה שאינו מכיל הרבה שומן. עדיף ג'לי על רוגאלע, סורבה על גלידת שמנת. אם אתם אוכלים פירות איכלו מעט פחמימות בארוחה, כי יותר מדי סוכר יפיל אתכם לקרשים ומהר מאוד שוב תחושו רעב.

 

6. אכלו משהו שעה מרגע שהתעוררתם: אפשר חטיף גרנולה או לנשנש קצת קורנפלקס בשקית, או פרי. בשעה 10 אכלו קורנפלקס עם יוגורט כדי שלא תגיעו מורעבים לארוחת הצהריים. אחר הצהריים אכלו סנדוויץ' קל או פירות או חטיפי גרנולה. אפשר גם שלגון קרח או בייגלה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מומלצים