שתף קטע נבחר

סערה בנתניה: בעירייה אסרו על מכירת חזיר

ישיבת מועצת העיר שלא מן המניין אישרה את החוק החדש בהתנגדות שלושה נציגים בלבד ובניגוד לעמדת היועצת המשפטית בעירייה. המתנגדים לחוק זועמים: "אלה נורמות המתאימות לאיראן. סגירת החנויות תביא לפיטורי עשרות עובדים". ראש העירייה קראה לכנסת לחוקק חוק נגד מכירת חזיר

מלחמת חזיר חדשה? מועצת העיר נתניה אישרה היום (ג') חוק עזר האוסר מכירת חזיר בעיר. מתנגדי החוק טוענים: "מדובר בכפייה דתית והפרה של הסטטוס-קוו השורר בעיר בנושא". ראש העירייה, מרים פיירברג, קראה לחברי הכנסת לחוקק חוק שיאסור כליל מכירת בשר חזיר.

 

ההצעה התקבלה ברוב של 12 מול שלושה מתנגדים, למרות חוות דעת של היועצת המשפטית, שקבעה כי ההחלטה לא תאושר על ידי משרד הפנים ולא תעמוד במבחן בג"ץ, מכיוון שלפני קבלת החלטה כזאת, יש להכין סקר בקרב האוכלוסייה על אזורים שבהם ניתן לפתוח מקומות לממכר בשר לא כשר.

 

במרכז העיר נתניה פועלות כ-70 חנויות המוכרות בין היתר בשר חזיר, שחלק נכבד מלקוחותיהן הם תושבים יוצאי מדינות חבר העמים. במשך שנים נשמר השקט בנושא, אולם מה שגרם כעת להסלמה היה פתיחת סופרמרקט גדול בכיכר ציון המוכר בשר חזיר. מדובר במבנה הנמצא במרכז העיר, ולפני יומיים כבר התקיימה במקום הפגנה של חרדים, אשר קשרו את עצמם לדלתות הסופר החדש.

 

בעקבות האירועים, הועלה חוק עזר חדש לאיסור מכירת בשר חזיר במרכז העיר. יוזם החוק היה סגן ראש העיר וחבר המועצה מנדי וייס (מפד"ל). במטרה להעביר את החוק, כונסה ישיבת מועצת עיר שלא מן המניין. 50 אחוזים מחברי המועצה הם חובשי כיפות או שומרי מסורת  - ובתמיכתם עברה ההצעה, כשרק שלושה מתוך 25 חברי המועצה מתנגדים ואחד נמנע.

 

חבר המועצה בוריס צירולניק, המתנגד לחוק, אמר בתגובה: "מדובר בהצעה ממניעים פוליטים לקראת הבחירות הקרובות. אנחנו לא ניתן שהחוק יאושר, נפנה למשרד הפנים ואם יהיה צורך נפנה לבג"ץ מכיוון שמדובר בחוק הנוגד את חוק יסוד חופש העיסוק וחירות האדם. לא ייתכן שתושבי העיר שמשתמשים בשירותי החנויות המוכרות חזיר יצטרכו לצאת מחוץ לעיר כדי לרכוש את המוצרים. מדובר ב-70 חנויות שמפרנסות 2,000 משפחות, שסגירתן תביא לפיטוריהם ופגיעה בפרנסתם".

 

"אלה נורמות המתאימות לאיראן"

חבר מועצת העיר אדיר בנימיני, המתנגד גם הוא לחוק, אומר: "תומכי החוק רוצים להטיל נורמות המתאימות לאיראן". בנימיני הציע בישיבת המועצה שהעירייה תמנה אינקויזטור ואף תעניק לו כלים, "כמו שניתנו לאינקוויזטורים בספרד על מנת שיאכוף את החוק".

  

אולגה זסלבסיקי, שלבעלה ולה יש חנות גדולה לממכר בשר לא כשר ברחוב שמואל הנציב בעיר, אומרת שחוק העזר העירוני לא יעבור, בגלל סתירה לחוק יסוד: חופש העיסוק. "תמיד לפני בחירות יש מישהו שחושב שבעזרתנו הוא יכול להתקדם ולצבור קולות. אנחנו בעלי החנויות נצא במאבק כי זאת הפרנסה שלנו והחנויות הן החיים שלנו", אמרה.

 

זסלבסיקי אומרת עוד כי העברת החנויות ממרכז העיר לאזורי התעשייה תפגע בלקוחות. "לא נראה לי שיש מקום באזור התעשייה לכל החנויות שפועלות היום בעיר. אנחנו משלמים מיסים למדינה ולעירייה, לא ייתכן שפתאום יחליטו לסגור אותנו", הסבירה. 

 

זו איננה הפעם הראשונה שנושא הכשרות מלהיט את נתניה. לפני כ-15 שנים, כשנפתח לראשונה סניף של הרשת האמריקנית "מקדונלד'ס" בעיר שמכר המבורגר עם גבינה, היו במקום התפרעויות של חרדים, עד שהצ'יזבורגר הוצא מן התפריט.

 

יצוין כי "מלחמה" דומה התרחשה גם בעיר בית שמש לפני כמה שנים. שתי אוכלוסיות מצאו עצמן במרכז ההתנגשות הציבורית: ציבור התושבים החרדים וציבור התושבים העולים החדשים, שרבים מהם טענו לצורך בחנויות המוכרות בשר שאינו כשר.

 

תומכים בחוק? מתנגדים לו? בואו לדבר על זה בפורום תושבי נתניה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גידי אשכנזי
פיירברג. רוצה חוק
צילום: גידי אשכנזי
מעדנייה במחלוקת בנתניה
צילום: רענן בן צור
מומלצים