שתף קטע נבחר
 

מחקר: אכילת אשכוליות מגבירה הסיכון לסרטן השד

חוקרים בארצות-הברית מצאו כי נשים שאכלו לפחות רבע אשכולית מדי יום, לקו בסרטן בשיעור גבוה בשליש מנשים שלא צרכו אשכולית כלל. ההשערה: האשכולית מעלה את רמת האסטרוגן, המעורר גידולים סרטניים

אכילת אשכוליות מדי יום מגבירה את הסיכון ללקות בסרטן השד בכשליש. כך מגלה מחקר רחב היקף שכלל עשרות אלפי נשים בגיל המעבר. מהמחקר עלה כי די במספר פלחים - רבע אשכולית בלבד ביום - כדי להקפיץ את הסיכון בכ-30 אחוז. על הממצאים החדשים מדווח כתב העת British journal of Cancer בגליונו החדש. 

 

במחקר אותו ערכו חוקרי אוניברסיטאות סאות'רן קליפורניה והוואי השתתפו כ-50 אלף נשים בגיל המעבר ואחריו, שנתבקשו למלא שאלונים אשר בדקו באיזו תדירות צרכו אשכוליות, וכמה. התוצאות גילו כי נשים שצרכו רבע אשכולית או יותר על בסיס יומי, היו בסיכון גבוה ב-30 אחוז ללקות בסרטן שד, בהשוואה לאלה שלא צרכו כלל אשכוליות.

 

על פי ההשערה, אשכולית מגבירה את רמות ההורמון הנשי אסטרוגן, הקשור לסיכון מוגבר ללקות בסרטן השד. מחקרים קודמים כבר הראו כי מולקולה בשם ציטוכרום P450 3A4 קשורה בפעילות ההורמון אסטרוגן. ככל הנראה האשכולית מעכבת את המולקולה הזו, ובכך מעוררת יצירת כמויות גבוהות של אסטרוגן. עם זאת אומרים החוקרים כי דרושים מחקרים נוספים כדי לאמת את הממצאים החדשים.  

 

"המחקר מראה בבירור כי לאסטרוגן קשר לסיכון מוגבר לסרטן השד", אמרו החוקרים. "זו הפעם הראשונה בה צריכה של מזון קשורה לסיכון מוגבר של סרטן שד בקרב נשים מבוגרות". עוד ציינו החוקרים כי בדקו רק אכילת

 אשכולית, וייתכן כי שתיית מיץ אשכוליות, המכיל ריכוז גבוה יותר של המרכיבים הפעילים, מעלה את הסיכון עוד יותר.

 

סרטן שד היא מחלת הסרטן השכיחה ביותר בנשים: מעל למיליון נשים ברחבי העולם מאובחנות כלוקות במחלה מדי שנה, מרביתן מעל גיל 50. מחלת סרטן שד נדירה יותר בקרב נשים צעירות – כ-5 אחוז מהנשים מתחת לגיל 50 ילקו בה. בישראל מאובחנות בסרטן השד מידי שנה 4,000 נשים. 900 חולות בישראל מתות מהמחלה מדי שנה.  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אשכולית. מעלה רמת אסטרוגנים
צילום: סי די בנק
סרטן השד. מעל מיליון נשים לוקות במחלה מדי שנה
צילום: סי די בנק
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים