בת 17 טבעה באשדוד. ילד נעלם ואותר בים המלח
נערה טבעה למוות במהלך חגיגת יום הולדת ב"חוף הקשתות" באשדוד. החשד: הנערות שתו אלכוהול במהלך שהותן במקום. ילד בן 8 אותר אחרי שעות של חיפושים בים המלח, אחרי שנסחף בים
נערה כבת 17 טבעה אמש (ה') למוות בחוף הקשתות באשדוד. הנערה הגיעה לחוף עם קבוצה של 11 נערות נוספות כדי לחגוג את יום הולדתה של אחת מהן.
המקרה אירע סמוך לשעה 21:00 בעת שקבוצת הנערות, בנות 17-15, בילתה בחוף באשדוד שאליו הגיעה באוטובוס מקריית מלאכי. על-פי עדויות, הנערות נשארו במקום גם לאחר שהמצילים עזבו את החוף ובמהלך הרחצה נעלמה הנערה מעיניהן. אנשים שהיו במקום הבחינו בנערה הטובעת ומיהרו להזעיק את מד"א.
הפרמדיק בוריס שור סיפר ל-ynet: "התחלנו לחפש ביחד עם המשטרה את הנערה, ולאחר כרבע שעה הבחנו בגופתה הצפה בים. משינו אותה מהמים וביצענו פעולות החייאה במשך 40 דקות, אך ללא הועיל. לבסוף נאלצנו לקבוע את מותה".
במהלך פעולות ההחייאה פרצו חברותיה בקריאות רמות ובשלב מסוים אף ניסו למנוע מאנשי מד"א לקחת את הגופה בדרישה להמשיך בפעולות ההחייאה. לדברי עדי ראייה, הנערות אף היו תוקפניות בשלב מסוים ורק בעזרת המשטרה הצליחו הפרדמיקים לחלץ מידיהן את הגופה.
מפקד משטרת אשדוד, סגן-ניצב דני אלגרט, אמר כי המשטרה בודקת חשד כי הנערות שתו אלכוהול במהלך שהותן בחוף. "יש לנו עדויות גם של חלק מהנערות וגם של עדים אחרים על שימוש באלכוהול. אנחנו העברנו את הגופה למכון לרפואה משפטית באבו כביר בכדי לקבוע את נסיבות המוות וכעת אנו מנסים לאתר את יתר בני משפחתה בכדי להודיע להם על מות בתם".
ים המלח: הילד נסחף, נעלם - ואותר
הילד בן ה-8 שנעלם אמש סמוך לחוף נווה מדבר שבים המלח, נמצא הלילה בריא וללא פגע כשלושה קילומטרים מדרום לחוף. הוא סובל מהלם קל כתוצאה מהאירוע והועבר לבדיקות רפואיות.
החיפושים אחר הילד החלו סמוך לשעה 21:00. הילד שנכנס עם אביו ואחיו למים בחוף נווה מדבר, נעלם כעבור זמן קצר. צוותים של יחידות החילוץ עין גדי ומגילות-ים המלח פתחו בסריקות תוך שהן נעזרות במסוק. מאוחר יותר, הצטרף לחיפושים גם אביו של הילד.
מפקד יחידת עין גדי, סגן-ניצב בדימוס, מנו ברק, אמר ל-ynet בטרם נמצא הילד כי "הוא ככל הנראה נסחף ברוח. כמובן שאי אפשר לטבוע בים המלח, אך נשקפת לו סכנה אם הוא בלע כמויות של מים". יצויין כי בחוף נווה מדבר נמצא מציל בדרך קבע אך לא בשעות הלילה.