שתף קטע נבחר

רוסיה: אם נקבל ראיות, נשקול להעמיד לוגובוי לדין

שר החוץ הרוסי אמר שאם בריטניה תספק לארצו ראיות שישכנעו אותה באחריותו של אנדריי לוגובוי לרצח המרגל לשעבר אלכסנדר ליטוויננקו, היא תשקול להעמידו לדין. רוסיה מסרבת להסגירו לבריטניה בתואנה שהדבר מנוגד לחוקתה

רוסיה הודיעה כי תשקול להעמיד את אנדריי לוגובוי אם בריטניה תספק לה די ראיות לאשמתו ברצח סוכן הקג"ב לשעבר, אלכסנדר ליטוויננקו, בלונדון בשנה שעברה. לונדון ביקשה מרוסיה להסגיר לידיה את לוגובוי, החשוד העיקרי בפרשת הרעלת הסוכן לשעבר, אך מוסקבה סירבה בתוקף.

 

שר החוץ הרוסי, סרגיי לברוב, צוטט אמש (יום ו') בסוכנויות הידיעות בארצו כאומר ש"אם נשוכנע, כמו הבריטים, שמדובר בתיק רציני, אז יש כבר תקדימים רבים לכך שביכותנו לפתוח בחקירה פלילית משלנו, לערוך שימוע ואף להקריא גזרי דין".

 

"אם בידי הבריטים הוכחות המשכנעות אותם במאה אחוזים באשמתו של לוגובוי, אז אנחנו מוכנים לקבל וללמוד אותן", אמר לברוב במהלך ביקור קצר בסין הנערך, בדרכו חזרה לרוסיה מוועידה אזורית בפיליפינים.

 

לאחרונה התגברה המתיחות בין שתי המדינות, לאחר שבריטניה גירשה ארבעה דיפלומטים רוסים במחאה על אי הסגרת לוגובוי. בתגובה גירשה רוסיה ארבעה דיפלומטים בריטים. אלכסנדר ליטוויננקו, סוכן קג"ב שביקר בחריפות את הקרמלין וגלה ללונדון, נרצח בנסיבות מסתוריות בנובמבר 2006. הוא הורעל בחומר הרדיואקטיבי "פולוניום-210" ומת כשלושה שבועות לאחר מכן.

 

רוסיה סירבה לגרש את לוגובוי, מאבטח בקג"ב בעברו ואיש עסקים כיום, בתואנה שחוקתה אוסרת הסגרת אזרחים רוסים למדינות אחרות. נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, אף כינה לאחרונה את דרישת ההסגרה "שריד לחשיבה קולוניאליסטית בריטית. הם מעלים הצעות לשינוי החוקה שלנו - הצעות שמעליבות את האומה הרוסית ואת עמנו".

 

לוגובי, השוהה ברוסיה, אמר לפני שבועיים כי צבר פופולריות כה רב במולדתו עד שהפך לסלבריטאי של ממש. "קשה לי לבקר במקומות ציבוריים, במיוחד עם בני משפחתי, מכיוון שכל הזמן ניגשים אלי אנשים המבקשים להצטלם עמי", אמר בראיון לתחרנת רדיו במוסקבה.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לוגובוי. יועמד לדין ברוסיה?
לוגובוי. יועמד לדין ברוסיה?
צילום: איי אף פי
ליטוויננקו בבית החולים לפני מותו
ליטוויננקו בבית החולים לפני מותו
צילום: רויטרס
מומלצים