שתף קטע נבחר

השרים החליטו: תוקם קופת חולים חדשה

הקבינט הכלכל החליט היום כי ב-2008 תוקם קופת חולים חדשה, חמישית במספר, שתידרש לקבל כל מבוטח שירצה להצטרף אליה. ההחלטה נועדה לעודד את התחרות בשירותי הבריאות, שכן כיום שולטות 2 הקופות הגדולות - כללית ומכבי, ב-80% משוק ביטוחי הבריאות

הקבינט הכלכלי-חברתי החליט היום להקים קופת חולים נוספת להגברת התחרות בשירותי הבריאות. הקופה החדשה תידרש לפעול בהתאם לעקרונות שבחוק ביטוח בריאות ממלכתי, ולפרוס את השירותים למבוטחים בכל רחבי הארץ. על הקופה ייאסר להפלות בין מבוטחים, או לסרב לקלוט מבוטחים המבקשים להצטרף אליה.

  

התנאי להכרה בקופה החדשה יהיה שירשמו בה לפחות 40 אלף מבוטחים בתום השנה הראשונה, ו-130 אלף מבוטחים בתום השנה השלישית לפעילותה. הקופה החדשה תידרש להציג לשר הבריאות, לשם קבלת הרישיון, תוכנית אשר תבטיח את מילוי השירותים הנדרשים, וכן תכלול חברה בת מנהלת שתנהל ותפעיל בית חולים כאשר אלה יהפכו לתאגידים עצמאיים. בתקופת הביניים, עד שבתי החולים יהפכו לתאגידים, תתקשר הקופה החדשה עם בית חולים אחד או יותר, עליו היא תסתמך בהספקת שירותים רפואיים למבוטחיה.

 

ההחלטה להקים קופה חדשה אינה מצריכה חקיקה, ועם הינתן אישור הממשלה למהלך, ביום ראשון הקרוב, תוקם ועדה ציבורית בראשות שופט, שימנו שרי האוצר והבריאות, והיא זו שתבחר את הדירקטוריון  החדש שמצידו יבחר את הנהלת הקופה שתתחיל בהרצתה.

  

בר-און: קופה נוספת תעודד את התחרות

שר האוצר רוני בר-און, שעומד בראש הקבינט הכלכלי, אמר כי הקמת הקופה הנוספת היא צעד נוסף בתוכנית הממשלה לשיפור שירותי הבריאות לאזרחי ישראל ועידוד התחרות עם ארבע קופות החולים הקיימות, שנוסדו לפני קבלת החוק הבריאות ב-1994.

 

כיום חולשות שתי קופות החולים הגדולות, כללית ומכבי על כ-80% מהשוק. הקבינט קבע כי הימצאותן של ארבע קופות קבועות במשך זמן כה רב איננה מאפשרת תחרות, וההוכחה לכך הוא היקף המעברים הזעום בין הקופות, שלא עולה על אחוז אחד בשנה.

  

הקבינט קבע שהיעדר התחרות פוגע מונע מקופות החולים להתייעל ועלול להביא לבזבוז התקציבים הציבוריים שמקבלות הקופות מהביטוח הלאומי בהיקף של 25 מיליארד שקל בשנה, ולפגיעה ברמת השירותים הרפואיים.

 

ועדה תיישב מחלוקות בין חברות ממשלתיות בתחום התשתית

הקבינט גם החליט להקים וועדה ליישוב סכסוכים בין חברות ממשלתיות במקרים שבהם קיימת מחלוקת בענייני פיתוח תשתיות וכאשר נדרש שיתוף פעולה בינהם שלא מושג ללא התערבות. פסיקת הוועדה תחייב את חברות התשתית.

 

בראש הועדה יעמוד מנהל רשות החברות הממשלתיות והיא תתכנס אחת לחודש לפחות, לדון בפניות של החברות. הועדה תידרש להכריע בכל מחלוקת בעניין פיתוח תשתית תוך 30-60 יום.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שר האוצר, רוני בר-און:
צילום: ארז קולומויסקי
מומלצים