שתף קטע נבחר

אסור לקטינים למלא טוטו - מה אומרים בדוכנים?

החוק החדש שבדרך, האוסר על סוכני הימורים חוקיים לשתף את בני הנוער בהגרלות, מעורר את זעמם של לא מעט צעירים. מנגד, דווקא בעלי דוכני הפיס, האמורים להפסיד מההגבלה - ואף עלולים להיאסר אם יפרו אותה - מפגינים תמיכה. ומה אתם חושבים?

השבוע אושרה לקריאה שנייה ושלישית הצעת החוק, האוסרת על סוכני מפעל הפיס והטוטו לשתף קטינים עד גיל 18 בהגרלות. מי שיעבור על החוק יסתכן בחצי שנת מאסר או קנס של עד 13 אלף שקלים. בדוכני הפיס, מתברר, לא ממש מודאגים מאובדן ההכנסה הצפוי.  

 

"אני בעד החוק, כי מדובר בדי הרבה כסף שאותו נערים לוקחים מאימא, מסבתא, ואפילו כסף שמיועד לאוכל בעבורם", אומרת יהודית אמיר, בעלת דוכן תל-אביבי. "מגיעים אליי בני 15 ו-16 ומבקשים לקנות טפסים. אני לא מוכרת להם, בשום פנים ואופן לא". 

 

לדבריה מצטרף ברוך עוז, בעל דוכן טוטו:  "ההימורים בקרב בני הנוער

 הם ממש מגיפה. אני רואה את המהמרים המבוגרים, וברור לי שהצעירים יהפכו להיות בדיוק כמוהם. מגיעים לכאן אפילו בגילאי 11 ו-12. למרות שזה יפגע בפרנסה שלי, אכפת לי מבני נוער". משה כהן, בעל קיוסק המוכר טפסי הגרלה, תומך בחוק, אבל מעדיף אולי לסייג אותו מעט: "צריך למנוע מבני נוער את האפשרות להמר, בטח כשמדובר בנערים מתחת לגיל 16".

 

בקרב בני הנוער, הדעות מגוונות יותר. חלקם ממש כועסים ומאוכזבים מהחוק, חלקם תומכים בו, חלקם טוענים כי הם מספיק מבוגרים כדי לשים לעצמם גבולות - ויש מי שכבר ממתין ליום ההולדת ה-18. 

 

"אני ממלא ווינר וחיש גד, וחושב שהחוק ממש מטופש", אומר ירון (17). "לפעמים יש משחקים טובים ואז מרוויחים כ-100 שקלים בשבוע. לפעמים אני והחברים עושים טופס משותף. אני כבר שנה מתעסק בזה, ואני גם אמשיך לקנות טפסי הגרלה. אם לא יתאפשר אז לא נורא - במילא ימלאו לי 18 בקרוב, ואז הכל יהיה בסדר". דניאל (17) חולקת על ירון: "אני בעד החוק. אני חושבת שההימורים האלה גורמים לבזבוז כספים והדבר יכול להוביל להידרדרות, וכסף עלול להוביל בסופו של דבר גם לסיטואציות של אלימות".

 

אי אפשר לסמוך עלינו?

ברק (16.5) כבר ממש מבולבל: "אני חלוק בדעותיי, כי מצד אחד, לא מדובר בגילאים קטנים כמו 9 ו-10. בדרך כלל מי שמהמר הוא בגילאים של 16 או 17, ובגיל הזה כבר מודעים לדברים שעושים. כל ההגבלות הללו שעושים על בני נוער נותנות תחושה לא טובה, כאילו אי אפשר לסמוך עלינו. אני לא אומר שבסופו של דבר הימורים יכולים להוביל לאלימות, ייתכן. אני, באופן אישי, לא מהמר, אבל כן עושה דברים אחרים שהגבילו בחוק. למשל אני מעשן נרגילה. חברים שלי מהמרים ואני יכול להעיד עליהם שהם חבר'ה טובים, לא אלימים, ולא הידרדרו להימורים כבדים. חוץ מזה, ההורים יודעים ולא אוסרים עליהם לא להמר, כלומר הדבר נעשה בהסכמה".  

 

אורי (17) כועס: "החוק הזה פוגע בי באופן ישיר. אני ממלא ווינר ומרוויח

כסף מהדבר. לפעמים אני משקיע 60 שקלים ומרוויח 100, כלומר רווח של 40 שקלים. הכסף שאני מרוויח נותן לי לחיות בסבבה. יש לי יותר כסף וזאת ההכנסה היחידה שיש לי". שלומי (17) חש אחראי מספיק כדי להתנגד: "אני נגד החוק כי אני יודע שאני שם לעצמי גבולות. אני לא חושב שהתעסקות בכרטיסי הגרלה מדרדרת לאלימות, אין קשר ישיר בין הדברים. בדרך-כלל אני מרוויח 100 שקלים בשבוע, והכסף מאוד עוזר לי".

  

אלון (17.5) מפגין דעה נחרצת: "אני בעד החוק. אני לא חושב שבני נוער צריכים להמר. חברים שלי לדוגמה, מרוויחים כסף במקום לעשות עם עצמם משהו מועיל. בסופו של דבר, הם סתם מבזבזים כספים. עם זאת, אני לא חושב שזה גורם להידרדרות בני נוער או מוביל לאלימות בכלל. לא חושב שיש קשר בין השניים". 

 

  • למגיבים: סמנו תחילה אם אתם בעד או נגד הצעת החוק לאסור מכירת כרטיסי הימורים לבני נוער.    

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הגבלות גיל. דוכן פיס
צילום: אוהד קינן
מומלצים