הונדה מציגה: אקורד אמריקנית
היצרנית היפנית חושפת היום תמונות ופרטים חדשים אודות המשפחתית הגדולה שלה בארה"ב, שתתחרה שם בטויוטה קאמרי
הונדה אקורד, מהמכוניות הנמכרות ביותר בארה"ב, מוחלפת. הדגם החדש, שייוצר כמו קודמיו ב-25 השנים האחרונות בארה"ב, נחשף היום ומיועד לשוק האמריקני בלבד. בכל מקרה, הוא מסקרן עקב חשיבותו הרבה בתמונת הרכב העולמית. אקורד אירופית חדשה תהיה מכונית שונה לגמרי, ומתוכננת לחשיפה לקראת תערוכת ז'נבה , במרץ 2008.
_wa.jpg)
הונדה אקורד האמריקנית החדשה
ואיזה חדשות מציגה אקורד אמריקנית חדשה, בגרסאות סדאן וקופה? בהתאם למכונית התצוגה שרמזה לבאות - האקורד קופה-קונספט - מראה הדגם החדש (בעיקר גרסת סדאן) אינו מסעיר. בוודאי שאינו עומד בקו אחד עם הסנסציה הויזואלית שהביאה עמה הסיוויק החדשה. מדובר במכונית גדולה במידות ובהתאמה במראה החיצוני.
כמה גדולה? בכל הממדים נרשמת צמיחה. אם זה בבסיס הגלגלים של הסדאן והקופה (279 ו-274 ס"מ בהתאמה), אם זה במידות האורך של השתיים (493 ו-485 ס"מ), הרוחב (185 ס"מ לשתיהן) או הגובה (148 ו-143 ס"מ). לטענת הונדה, מרחב הפנים בשתי המכוניות יגדל אף הוא ויציע - איך לא - סביבה איכותית מבעבר.
_wa.jpg)
יחידות הכוח המוצעות באקורד החדשה יכללו שלושה מנועי בנזין. הראשון והחלש שבהם יהיה ה-2.4 ליטר ארבעה צילינדרים, עם הספק מרבי של 177 כ"ס. השני יהיה מנוע זהה, עם מערכת פליטה מתוחכמת שתסייע בהעלאת ההספק המרבי ל-190 כ"ס. הונדה ישלבו את המנוע הזה בגרסאות הגימור היקרות יותר, ועבורו יוצעו תיבות חמישה הילוכים אוטומטיות או ידניות. המנוע הבכיר בחבורה יהיה ה-V6 בנפח 3.5 ליטר, עם הספק מרבי של 268 כ"ס, עם תיבת חמישה הילוכים אוטומטית או שישה הילוכים ידנית.
מה עוד בתכנית?