שתף קטע נבחר

מכסיקו: "דין" נחלשה לדרגת סופה טרופית

הבוקר הלמה הסופה במתקני קידוח הנפט במפרץ קמפצ'ה, וכעבור שעות פגעה שוב ביבשה, הפעם במרכז מכסיקו. עם הגיעה ליבשה החלה הסופה להיחלש, עד לרמת סופה טרופית, וחזאים צופים כי בהמשך היום תתפזר כליל. עד כה לא נמסר על אבדות בנפש במסע ההרס של הסופה במדינה

סופת ההוריקן "דין" הגיעה אמש (יום ד') אל מפרץ מכסיקו כשהיא מדורגת כסופה בדרגה שתיים, עם רוחות של עד 160 קילומטרים לשעה, לאחר שהתחזקה מעל מי המפרץ. אולם כעבור שעות נחלשה ודורגה כסופה טרופית. בהמשך היום צפויה הסופה להתפזר כליל.

 

הרוחות החזקות והגשמים העזים אילצו אלפים מתושבי האזור לתפוס מחסה במקלטים. עצים גדולים נעקרו וחסמו כבישים ראשיים בעיירת הנפט פוזה ריקה. זאת לאחר שקודם לכן הלמה במתקני קידוח הנפט הלאומיים במפרץ קמפצ'ה. עד עתה לא דווח על נפגעים בנפש כתוצאה מפגעי ההוריקן במדינה.

 

כאשר הגיעה "דין" ליוקטן, שלשום, היתה הסערה סופת הוריקן מהקטגוריה החמישית - הנחשבת לדרגה הגבוהה ביותר. הרוחות העזות, שהגיעו למהירות של כ-270 קילומטרים לשעה, עקרו עצים, הפילו קווי מתח ותלשו גגות מבתים. עם זאת, אתרי הנופש הרבים שנמצאים ב"ריביירת המאיה" לא ניזוקו. בשל הגשם השוטף, התקלות ברשת התקשורת ומצבם של הכבישים, עדיין לא ברורה חומרת הנזק שספגו תושבי האזור, המתגוררים במעבה הג'ונגלים.

 

לאחר שפגעה הסופה ביבשה, נחלשה באופן משמעותי. מחצי האי יוקטן נעה הסערה לעבר מתקני הנפט במפרץ קמפצ'ה, בדרום מפרץ מכסיקו. באזור ישנם יותר ממאה מתקני קידוח, שלושה נמלי יצוא נפט ושדה הנפט קנטרל, הגדול במדינה. מאימת הסופה, נסגרו מתקני הקידוח מבעוד מועד. מאוחר יותר היום, צפויה הסופה לעבור בסמוך ללגונה ורדה, שם מצויה תחנת הכוח הגרעינית היחידה במדינה. גם שם הופסקה הפעילות מאימת הסופה.

 

"שעות של אימה"

אחרוני התיירים כבר עזבו אתמול את חופי טקולוטלה שבמערב מפרץ מכסיקו. זבגנייב שדקובסקי, מרצה לפיזיקה בן 50 מהעיר לודז' שבפולין, מאוד רצה לראות את ההוריקן בפעולה, אך לצערו נאלץ לעזוב את המקום עם אשתו, אנה. "רציתי להישאר אבל אשתי הטילה וטו", אמר.

 

תושבי האזור הצמידו לוחות עץ לחלונות הפונים אל הים, והרשויות פרסמו אזהרות חמורות לתושבי אזורי החוף. "עכשיו לא הזמן ליהנות מחופי טקולוטלה", אמר ראש המועצה, ריקרדו פרדינס.  כמאה חיילים הוזעקו לאזור כדי שיוכלו לסייע בפינוי התושבים, אם יהיה בכך צורך.

 

הנשיא פליפה קלדרון אמר כי לפי שעה לא ידוע על אבדות בנפש שגבתה הסופה - זאת לאחר שבמסע ההרס של "דין" בקאריביים נהרגו עד כה 13 בני אדם. הסופה הוכתרה כהוריקן השלישי-בעוצמתו שהיכה אי פעם באזור האוקיאנוס האטלנטי.

 

"אלה לא היו דקות של אימה, אלא שעות. הלוואי שהייתי מגזימה, אבל אני רצינית", אמרה קתרין מוראלס, קנדית המתגוררת מזה שנה בעיר מחאוול, שהסופה עברה בסמוך לה. "נראה היה שהקירות עומדים להתפוצץ". היא סיפרה כי הסופה ניפצה את חלונות הבית ותלשה רעפים מהגג. מאות בתים בעיר מחוואל קרסו.

פורסם לראשונה 22.08.07, 14:35

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תמונת הלוויין. הסופה נחלשה
תמונת הלוויין. הסופה נחלשה
צילום: איי פי
רחוב מוצף לאחר הסופה
רחוב מוצף לאחר הסופה
צילום: רויטרס
מומלצים