שתף קטע נבחר

מכתבי אמא תרזה: הנזירה סבלה ממשבר אמונה

הנזירה שהקדישה את חייה לעבודה עם החולים והעניים בעיר כלכותה בהודו תמיד טענה שלבה "שייך כולו לישו". מכתבים שכתבה הנזירה, זוכת פרס נובל לשלום, חושפים צד אחר ומתארים את המשבר שליווה אותה במשך 40 שנה, אותו דימתה ל"חשכה" ו"עינויים"

החיים הסודיים של אמא תרזה: הוותיקן צפוי להכריז עליה בסוף השנה כקדושה, אבל כעת מתברר שהנזירה הנודעת סבלה ממשבר אמונה חריף במשך יותר מ-40 שנה. כך עולה מתוך חליפת מכתבים שניהלה האמא תרזה ושפורסמה בספר חדש.

 

תרזה הקדישה את חייה לעבודה עם החולים והעניים בעיר כלכותה בהודו. היא תמיד טענה שלבה "שייך בשלמותו לישו", אולם העיתון הבריטי "טלגרף" פירסם היום (ו') קטעים ממכתבים ששלחה לידידיה משנת 1949 ועד מותה ב-1997, ואלה מצביעים על ראיית עולם שונה לגמרי.


אמא תרזה לצד האפיפיור המנוח יוחנן פאולוס השני (צילום ארכיון: AFP)

 

באחד המכתבים, שנשלח לכומר מייקל ואן דר פיט בשנת 1979, כתבה לו תרזה: "לישו יש אהבה גדולה ומיוחדת עבורך. עבורי, השתיקה והריקנות כה גדולות שאני מסתכלת ולא רואה, מקשיבה ולא שומעת. הלשון אומרת את התפילה ולא מדברת". מכתב זה נשלח מספר ימים לפני שהוענק לתרזה פרס נובל לשלום.

 

כ-40 מכתבים שמעולם לא פורסמו יצאו כעת לאור תחת הכותרת "אמא תרזה: הפוך נא לאורי". זאת, למרות שביקשה תרזה בצוואתה להשמיד את רוב מכתביה לאחר מותה. הנזירה המיוסרת סיפרה במכתביה על מאבקה בתחושות שאותן דימתה ל"חשכה" ו-"עינויים". 

 

הכומר בריאן קולודיאצ'וק, אחד מידידיה הקרובים של תרזה, אסף את המכתבים במסגרת הקמפיין להפוך אותה לקדושה על-ידי הכנסייה הקתולית. קולודיאצ'וק טען כי ביקש לפרסם את המכתבים הללו במטרה לחשוף צדדים אחרים של תרזה, שלא היו מוכרים עד היום לציבור. לדבריו, העובדה שהאם תרזה הצליחה להמשיך בעבודתה למרות קשייה "מעידה על גבורה רוחנית".

 

האמא תרזה נולדה בסקופיה שבמקדוניה בשם אגנס ג'ונקסה בויאג'ו. כבת למשפחה ממוצא אלבני, הושפעה תרזה בילדותה מסיפורי ישועים שחזרו משליחויות בהודו. כבר בגיל צעיר היא החליטה להקדיש את חייה לעזרה לנזקקים. ב-1928 היא הצטרפה למסדר נזירות איריות ועברה למסיון בכלכותה שבהודו.

 

ב-1946, אחרי שחלתה בשחפת וחוותה התגלות, החליטה תרזה להקדיש את חייה לעניים ולחולים. אחרי שניתנה לה הרשות על ידי האפיפיור דאז פיוס ה-12 לעזוב את מסדרה, למדה רפואה בסיסית והקימה בית ספר לילדים יתומים בכלכותה. ב-1950 היא הקימה את "מסדר הצדקה", שאליו הצטרפו במשך השנים נזירות רבות והוא זכה לתמיכה כספית מארגונים שונים מרחבי העולם. פעילותה הביאה לה פרסום רב והגבירה את המודעות במדינות רבות לבעיותיהם של עניי העולם. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האמא תרזה (ארכיון)
צילום: רויטרס
מומלצים