שתף קטע נבחר

מאפינס תפוח בדבש עם תבלינים

פטנט יעיל ומבושם לעוגות קטנות והפוכות, בכלום עבודה ועם הרבה גאווה. המתכון המלא מחכה לכם בעיתון "לאשה"

מאפינס תפוח בדבש עם תבלינים

 

8 יחידות בתבנית שקעים גדולים

 

לתפוחים בדבש

 

100 גרם חמאה

 

3/4 כוס (250 גרם) דבש

 

2/3 כוס (90 גרם) סוכר חום

 

2 תפוחים קטנים (בקוטר שתואם בערך את קוטר תחתית השקעים), קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ

 

למאפינס

 

1 כוס (140 גרם) קמח תופח

 

1 כפית (5 גרם) אבקת סודה לשתייה

 

1/4 כפית מלח

 

2/3 כפית קינמון טחון

 

1/2 כפית ציפורן טחון

 

1/2 כפית ג'ינג'ר מיובש טחון

 

2/3 כוס (135 גרם) סוכר

 

2 ביצים (100 גרם)

 

2/3 כוס (160 מ"ל) ריוויון

 

1 כפית תמצית וניל

 

ההכנה

 

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את שקעי התבנית.

 

2. התפוחים: שמים כפית חמאה בכל אחד משמונת השקעים ויוצקים עליה כפית מהדבש וכפית סוכר חום (שומרים בצד את שאר החמאה, הסוכר והדבש). מניחים בשקעים, 2־3 פרוסות תפוחים, זו מעל זו, כך שיחפפו זו לזו.

 

3. המאפינס: מערבבים בקערה את הקמח, אבקת הסודה, המלח, הקינמון, הציפורן והג'ינג'ר. שמים בקערת המערבל את הסוכר, החמאה והדבש הנותרים ומערבלים כ־3 דקות, עד שמתקבל קרם בהיר. מוסיפים את הביצים ומערבלים עוד קצת, עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים לקערת המערבל, הפועל במהירות נמוכה, את תערובת הקמח ואת הריוויון לסירוגין. מפסיקים את פעולת המערבל, מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים ידנית. יוצקים את הבלילה לתוך השקעים, כך שתגיע עד לשלושה-רבעים מגובהם. אופים 15-20 דקות, עד שהעוגות מזהיבות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא נקי. מוציאים, מצננים קצת בשקעים והופכים את העוגות בזהירות, על צלחת. אפשר להגיש מיד ואפשר לשמור עד יום בכלי אטום.

  

 


  

בשבוע הבא: מרק עוף נפלא, מתובל ברוח של סתיו ושל חג (צילום: יוסי סליס)
 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רק להוסיף קצפת
צילום: יוסי סליס
לאשה בפייסבוק
מומלצים