ספק עוגה, ספק ממתק: טארט אגוזים בקרמל ודבש
לכבוד החג, לפניכם ברכת שנה מתוקה מתורגמת לשפת האוכל: טארט נפלא, ספק עוגה ספק ממתק, עם אגוזים, קרמל ודבש. יפה, מרשים וחגיגי
טארט אגוזים בקרמל ודבש
המרכיבים (10-8 מנות):
לבצק:
1/2 1 כוסות קמח
1/2 1 כפות סוכר
קורט מלח
175 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/2 1 כפות מי קרח
למלית:
2/3 כוס סוכר חום בהיר
100 גרם חמאה
1/3 כוס דבש
2 כפות סוכר רגיל
1/3 כוס שמנת מתוקה, בטמפרטורת החדר
1/2 כפית ליקר תפוזים "גרנד מרנייה"
1/2 2 כוסות חצאי אגוזי מלך
כלים: תבנית טארט (רצוי עם תחתית מתפרקת) בקוטר 24 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה:
- הבצק: במיכל מעבד מזון שמים את הקמח, הסוכר והמלח, ומערבבים בעזרת להב הפלדה. מוסיפים את החמאה, ומעבדים
- בקצרה לפירורי בצק קטנים. מוסיפים את המים ומעבדים בקצרה רק עד שהתערובת מתאחדת מעט.
- על משטח מקומח, לשים את הבצק קלות, מעצבים לכדור ומשטחים לעיגול. עוטפים ביריעת ניילון, ומקררים במקרר 30 דקות.
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 3 מ"מ. מרפדים את התבנית והדפנות בבצק (אפשר להדק חתיכות בצק ישירות לתבנית.( מחוררים במזלג, ומניחים במקפיא כ15- דקות.
- מחממים את התנור לחום בינוני 180) מעלות).
- מכסים את הבצק בנייר אפייה, ומניחים עליו שעועית יבשה. אופים אפייה מלאה כ30- דקות או עד שהבצק בצבע זהוב-שחום. מסירים את הנייר והשעועית, ומצננים על רשת.
- מנמיכים את טמפרטורת התנור לחום בינוני-נמוך 160) מעלות.(
- המלית: במחבת רחבה וכבדה שמים את הסוכר החום, החמאה, הדבש והסוכר הרגיל. מערבבים ברציפות מעל לאש בינונית-גבוהה עד שהחמאה נמסה, והתערובת מגיעה לסף רתיחה. ממשיכים להרתיח, תוך ערבוב מדי פעם, במשך כ2- דקות. מסירים מהאש. לאט ובזהירות מוסיפים את השמנת, תוך ערבוב בכף עץ, עד שהתערובת חלקה (התערובת תבעבע.( מוסיפים את הליקר ואת האגוזים. מצננים 5 דקות.
- הרכבה: יוצקים את המלית לתוך הבצק. שמים את התבנית מעל לתבנית שטוחה וגדולה. אופים כ30- דקות או עד שהמלית מעובה, היא מבעבעת וצבעה כהה יותר.
- מצננים מעל לרשת במשך 20 דקות. משחררים את הפאי, בוזקים אבקת סוכר על השוליים, ומגישים חם או בטמפרטורת החדר עם קצפת או גלידת וניל.
טארט אגוזים בקרמל ודבש
צילום: דורון זוסמן
מומלצים