מולכו מתנגד להצעת הפועלים לפרויקטים של חפציבה
המנהל המיוחד של חברת חפציבה מתנגד להשלמה נקודתית של פרויקטי חפציבה בהר חומה ומעלה אדומים אותם ליווה בנק הפועלים ומבקש לגבש פתרון לכלל הרוכשים. מולכו: "התוכניות של הבנקים הן מקסם שווא - אשלייה כאילו ניתן לפתור את המשבר על ידי פתרונות נקודתיים"
סיבוב נוסף במאבק הבנקים והמנהל המיוחד של חברת חפציבה. עו"ד יצחק מולכו הודיע לבית המשפט כי הוא מתנגד להצעת בנק הפועלים להשלים את הבנייה בפרויקטים שליווה בהר חומה ובמעלה אדומים, במתכונתה הנוכחית.
"אין פתרון קסם למשבר חפציבה", אומר הבוקר ל-ynet מולכו. "בלי תוכנית הצלה כוללת המנוהלת על ידי גורם אובייקטיבי כמו הכונס הרשמי והמנהל המיוחד מאות משפחות שהן אלפי אנשים יישארו בסוף ללא קורת גג ועם חובות לבנקים. התוכניות של הבנקים הן מקסם שווא - אשלייה כאילו ניתן לפתור את המשבר על ידי פתרונות נקודתיים. פתרונות שכאלה, ייטיבו עם הקבוצה הכי חזקה של הרוכשים עם הערבויות אך יפקירו את הקבוצה הגדולה החלשה ביותר של אלא ללא ערבויות המכר ואלה שדירותיהם אפילו לא התחילו להבנות".
בתגובה שהגיש לבית המשפט תומך מולכו במציאת פתרון גג לכלל הרוכשים בכלל הפרויקטים של חפציבה ומתנגד למציאת פתרון נקודתי. לטענתו הפתרון שמציעים הבנקים ובמסגרתו מבקש בנק הפועלים להשלים את הפרויקטים, עשוי להביא לערבוב בין הפרויקטים שתחת ליוויו של כל בנק, באופן שהעודף מפרויקט אחד, יקוזז עם חסרים בפרויקט שני, במקום להיות מועבר לקופת הפירוק. "אם יאומץ פתרון הבנקים יגרום הערבוב בין הפרויקטים לכך שכספי הפירוק עבור הנושים הרגילים יגיעו דווקא לידי הבנק", אמר.
בנק הפועלים: מולכו מושך זמן
בנק הפועלים מבקש מצידו להשלים את הבנייה בפרויקטים שליווה בהתאם לסיכום אותו השיג עם הקבלן המבצע של הפרויקטים - דניה סיבוס (ראה מסגרת). הבנק ממשיך בתוכניותיו למרות שבקשות הבנק עד כה בנושא זה ובנושא הפסקת הקפאת ההליכים נדחו.
עו"ד אילן שביט, בא כוחו של בנק הפועלים, אמר ל-ynet: "אני מאוד מאוכזב מתגובתו של המנהל המיוחד הגם שאת ההחלטה נשאיר לבית המשפט. זו משיכת זמן מיותרת, מהלכי סרק וחבל שהם נעשים על גבם של רוכשי דירות בשני פרויקטים שיכולים בזמן קצר להיות מושלמים.
"יכולנו כבר לקראת החגים להביא בשורה לדיירים. אנחנו מעריכים שהשלמת הבנייה תארוך 3 חודשים ובמעלה אדומים אולי קצת יותר. זוהי הזדמנות נדירה בה האינטרס של הרוכשים עולה בקנה אחד עם האינטרס של הבנק, וזה מצב די חריג".