שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    בשר בקר טרי: טיפים לקנייה ולאחסון

    בשר בקר טרי הוא אחד המאכלים המזינים ביותר שיש, אבל יש כמה כללים שחשוב מאוד להקפיד עליהם מבחינה בריאותית ומבחינת הטעם. יעל מורג עושה סדר בבשר

    בשר בקר טרי הוא אחד המאכלים המזינים ביותר שקיימים. אין עוד הרבה מזונות שמכילים שפע רב כל כך של רכיבי תזונה ולא בכדי מכנים אותו "תחנת כוח תזונתית". בהשוואה לבשר עוף, נתח בשר בקר טרי יכיל עד פי 3 ברזל, עד פי 6 אבץ ועד פי 7 ויטמינים מקבוצת B. בבשר בקר יש שפע חלבונים, ויטמינים ומינרלים והוא מהווה מקור עיקרי לברזל, אבץ ולוויטמין B12. כחלק מתזונה מאוזנת ומגוונת מומלץ לצרוך כ-100 גרם בשר בקר טרי פעמיים-שלוש בשבוע

     

    כשבאים לקנות בשר בקר טרי מהקצב, רצוי להקפיד על כמה כללים חשובים. הנה כמה טיפים של "מועצת הבקר", שיעזרו לכם:

     

    • כדאי לקנות רק בשר טרי הנמצא תחת פיקוח. לשם כך יש לחפש על קירות האטליז רישיון עסק או לבקש לראות אישור וטרינרי.
    • יש לבחון היטב את סביבת המכירה לוודא שהאטליז נקי.
    • רצוי לקנות בשר בקר טרי סמוך ככל האפשר לסיום עריכת הקניות, בכדי שזמן הישארותו מחוץ למקרר יהיה קטן ככל הניתן.
    • בעת הקנייה, מומלץ להתייעץ עם הקצב ולהסביר לו מה אנו מעוניינים לבשל על מנת שיתאים את הנתח לתבשיל. כלומר, לבקש את הנתח הדרוש בהתאם לצורת הבישול הרצויה, בזמן שניתן להשקיע בבישולו ובמחיר שמעוניינים לשלם.
    • על מנת לחסוך עבודה בבית ובכדי שנתחי הבשר יתקבלו בצורה מקצועית ואיכותית מומלץ לבקש מהקצב שיכין את נתח הבשר לפי הצרכים הנדרשים, לדוגמה: יקצוץ לגודל הרצוי, יפרוס את הפילה לסטייקים, יכין כיס למילוי, ינקה את החלקים הפנימיים וכדומה.
    • רצוי להתייעץ עם הקצב על הנתחים הנבחרים ועל צורת ההכנה המתאימה עבורם. היות וקצב מקצועי ואמין הינו שותף להצלחת התבשיל. הוא שיבחר את הנתח המתאים והאיכותי ביותר.
    • מומלץ לשים לב לצבע הבשר. צבעו של בשר בקר טרי הינו אדום, אך לא מבריק (הברק הוא סימן לכימיקלים שהוזרקו לתוכו), ללא כל כתמים חומים. צבעו של בשר בקר שעבר תהליך יישון, המשביח את טעמו ומתאים אותו לטיגון או צלייה, אדום כהה ומרקמו קפיצי פחות של בשר שקר טרי.
    • יש לשים לב לשולי הבשר, שכן שוליים כהים מעידים על בשר שהתייבש.
    • אם נתח הבקר עומד באטליז בשלולית דם, סימן שהנתח הופשר ואיננו טרי.
    • הבשר צריך להיות משויש (כמו שיש) בשומן שצבעו לבן. ששומן צהבהב מעיד על כך שנלקח מבקר מבוגר המתאים לבישול ממושך.
    • מומלץ לערוך הזמנה מראש של בשר בקר טרי.
    • לאחר שקניתם בשר, יש לשמור על מספר כללים למען הבריאות שלנו, וכן, גם לטובת הטעם.
    • עם הגיעכם הביתה מהקנייה אחסנו את הנתח שקניתם בתא הקר ביותר במקרר, לרוב מדובר במדף התחתון.
    • עטפו את הבשר בניילון נצמד או בשקית המיועדת להקפאה (מומלץ לרוקן את האריזה מהאוויר לפני האטימה) על מנת למנוע "כוויות קור".
    • אסור להפשיר בשר בטמפרטורת החדר, אלא רק בתא המיועד לכך במקרר.
    • אסור בתכלית האיסור להקפיא שנית בשר שהופשר, אלא לאחר בישולו.
    • בתום הבישול, בעוד הבשר חם הכניסו את הבשר המבושל למקרר.
    • בתום בישול בשר טחון, הקפידו על אחסון מהיר יותר. שטח הפנים שלו גדול יותר ולכן הוא נוטה להתקלקל מהר יותר.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    שימו לב לצבע
    הקפידו על אחסון נאות
    מומלצים