תאילנד: מערכת ההתרעה בנמל התעופה כשלה
חקירת התרסקותו של מטוס הנוסעים של חברת One-Two-Go נמשכת. יום לאחר שהתברר כי טייס המטוס הוזהר מפני השינויים החדים בכיוון הרוח בנמל התעופה, אמר איש רשות התעופה במשרד התחבורה בבנגקוק כי שלוש מתוך שש מערכות ההתרעה מפני רוח הפכפכה בנמל התעופה לא תפקדו בשעת התאונה
בכיר במשרד התחבורה של תאילנד אמר היום (ג') כי כמחצית מהרכיבים שהיו אמורים להתריע מפני רוח הפכפכה בנמל התעופה של פוקט לא תפקדו בשעת התאונה האווירית הקשה, שבה נספו 89 בני אדם לאחר שמטוס נוסעים התרסק בעת הנחיתה.
באסון נהרגו שלושה צעירים ישראליים - הילה גרשוני מחולון, טל פלדמן מראשון לציון ועדי נעים מכפר יונה - וחמישה ישראלים נוספים מוגדרים עדיין כנעדרים. שני ישראלים אחרים - ולדימיר ואיזבלה פרייליכמן - ניצלו ונפצעו פצעים קלים.
מחקירת התאונה שהחלה אתמול התברר כי בשיחה שהתנהלה בין מגדל הפיקוח לבין טייסי המטוס עולה כי הטייס האינדונזי, ארייף מוליאדי, הוזהר מפני השינויים החדים בכיוון הרוח בנמל התעופה, אך הוא החליט לנחות למרות זאת. מתמליל השיחה עולה כי מילותיו האחרונות של הטייס היו "אני נוחת".
שינויים חדים בכיוון הרוח עלולים לפגוע ביכולתן של הכנפיים לשאת את המטוס. לדברי ווטיצ'אי סינגהמני, בכיר ברשות התעופה של משרד התחבורה בתאילנד, שלוש מתוך שש מערכות ההתרעה מפני רוח הפכפכה לא תפקדו בשעת התאונה. ווטיצ'אי אמר כי העובדה שמערכות ההתרעה לא תפקדו הקשתה על הטייס לשפוט במהימנות אם התנאים השוררים בשטח מאפשרים נחיתה בטוחה.
המטוס של חברת התעופה המוזלת One-Two-Go נשא בעת התאונה 123 נוסעים ושבעה אנשי צוות. המטוס עשה את דרכו מבנגקוק לפוקט, ובשעת הנחיתה - שאירעה בגשם שוטף וברוח עזה - החליק על מסלול הנחיתה. הוא התרסק ועלה באש, וכמה מהנוסעים לא הצליחו להימלט מהתופת. 89 בני אדם, בהם 53 זרים, נספו באסון. 41 אחרים נפצעו. הטייס וטייס המשנה נמנים עם ההרוגים.
המשלחות מישראל ומאיראן משתפות פעולה
בתוך כך, סיפקה מלאכת זיהוי הנעדרים שנספו באסון הזדמנות למפגש יוצא דופן בין נציגים ישראלים לאיראנים. על המטוס שהתרסק היו בעת התאונה תיירים מאיראן ומישראל. 18 איראנים נספו בתאונה. על אף שמנהיגי שתי המדינות אינם
רוחשים חיבה זה לזה, דחו המשלחות מישראל ומאיראן את הטענה שהאיבה הדדית עשויה לפגוע במאמצי הזיהוי. נציג המשלחת האיראנית, ספדאר שפיע, אף לחץ את ידו של יקי עובד, שליח המשטרה לפוקט.
"זה אך טבעי לסייע בפתרון הבעיה הזאת מהר ככל האפשר", אמר שפיע. "במצבים כאלה נוטים לשכוח את חילוקי הדיעות", הסכים עובד. "הדבר הכי חשוב כרגע הוא לסייע. הפוליטיקה נשכחת", הוסיף.