נעצר חשוד שגנב מענקי שחרור של לוחמים
תושב פתח תקווה נעצר בחשד שהוציא במרמה מהקרן לחיילים משוחררים את מענקיהם של כ-40 לוחמים, בסך של כמיליון שקל. על פי החשד, העצור ושותפיו התחזו לחיילים משוחררים וקיבלו את המענקים תמורת חשבוניות פיקטיביות
תושב פתח תקווה (47) אלכסנדר בוצן נעצר אתמול (יום א') בחשד שהוציא במרמה סך מצטבר של כמיליון שקל מכ-40 חיילים משוחררים. על פי החשד, בסיועם של שותפים נוספים, הצליח החשוד לקבל את מענקי השחרור של אותם חיילים תוך התחזות להם והנפקת חשבוניות פיקטיביות. הוא יצא לאוקראינה ונעצר עם שובו, הבוקר הובא להארכת מעצר בבית משפט השלום בתל-אביב.
מפרטי החקירה עלה חשד כי במהלך החודשים נובמבר ודצמבר 2006 הוגשו עשרות בקשות של חיילים קרביים משוחררים לקבלת המענק מהקרן לחיילים משוחררים. המענק, בסכום של 20 אלף שקל, ניתן על פי שני קריטריונים: חמש שנים לאחר שחרור החייל מהשירות, או לפני כן - אם החייל מציג מסמכים המעידים על הקמת עסק עצמאי או רישום ללימודים.
בבקשות שהוגשו לקרן הוצגו מסמכים לפיהם אותם עשרות חיילים, רובם ככולם עולים מחבר העמים, פתחו תיק במע"מ והקימו עסק עצמאי, כשהם מציגים חשבוניות של רכישת ציוד מחברה בשם "א.א.טכנולוגיה". רק בחודש ינואר, לאחר שהכספים הועברו, התברר שמדובר בבקשות כוזבות שהוגשו על-ידי מתחזים, באמצעות תעודות זהות מזויפות, וכי החברה ממנה נקנה הציוד היא למעשה חברה פיקטיבית.
בבית המשפט אמרה עורכת הדין יעל פינקלמן-ניסן, פרקליטתו של בוצן, כי התיק נחקר כבר למעלה משמונה חודשים וכי מפעיל גדול שהוא "המוח והכוח" מאחורי המערכת לא נעצר. החשוד עצמו שיתף פעולה, הוסיפה, ולכן ניתן לשחררו.
השופט דניאל בארי לא קיבל את דברי הפרקליטה וכתב כי מדובר במעשים חמורים ביותר, ויש יסוד ממשי לחשד נגד בוצן. בסיכומו של דבר האריך את מעצרו של בוצן בשלושה ימים.
החקירה החלה לאחר תלונה שהגישו אנשי הקרן להכוונת חיילים משוחררים במשרד הביטחון, בעקבות תלונות החיילים שנותרו ללא הכסף שלהם. בחודש מאי האחרון פירסמה המשטרה תמונות של שלושה חשודים בהתחזות.
במהלך החקירה התברר כי הצ'קים שהוצאו במרמה מהקרן לחיילים משוחררים, הופקדו בחשבונות אותה חברה. אותם כספים נמשכו במזומן בסוף דצמבר אשתקד מחשבונות הבנק ובטרם התגלו מעשי המרמה הספיק החשוד להימלט מהארץ. בעקבות החשדות הוכרז בעליה של ה"חברה" כדרוש לחקירה ואתמול הוא נעצר עם חזרתו לארץ.