שתף קטע נבחר

מאילו ענבים עושים יין לבן?

מערכת האנציקלופדיה עונה לשאלות הגולשים

שאלה: האם גם יין לבן עושים מענבים אדומים כפי ששמעתי? 

 

תשובה: לגולש היקר שלום, שמעת נכון – עד גבול מסוים. אפשר לעשות יין לבן מענבים אדומים, אם כי בדרך כלל מפיקים אותו מענבים ירוקים. אפילו כמה סוגים של שמפניה – יין לבן – מופקים מענבים אדומים, לרוב מזן פינו נואר. כדי להבין מדוע, קח כמה ענבים משני סוגים, אחד אדום ואחד "לבן", כלומר ירוק, בעלי גודל וצורה שווים בדיוק. קלף אותם בזהירות. בקש ממישהו לערבב אותם, ואולי תמצא שאתה מתקשה להבדיל בין האדומים והירוקים אחרי שאיבדו את קליפותיהם. כלומר, ההבדל בצבע מצוי כמעט כולו בקליפה, הקרויה בעברית זַג.  

 

ובכן, אפשר להפיק יין לבן מענבים אדומים, אם דואגים להפריד את הזג מהציפה (בשר הענב) מיד אחרי הסחיטה, לפני תחילת התסיסה. (אם ההפרדה נעשית זמן מה אחרי הסחיטה, ועדיין לפני תחילת התסיסה, מקבלים יין ורוד – רוזֶה). המסורת מייחסת את גילוי הדרך להפקת יין לבן מענבים אדומים לנזיר הצרפתי בן המאה ה-17 דום פריניון, שעל שמו קרויה אחת השמפניות המפורסמות (והיקרות) ביותר.

 

למאגר התשובות - לחצו כאן

 


 

 

אנציקלופדיה ynet מכילה מגוון עצום של ערכים וחיונית לתהליכי למידה והעשרה כמקור מידע מוביל, אמין ובטוח. ערכי האנציקלופדיה נכתבים ונערכים על-ידי צוות עורכים מקצועי, ומשולבים בהם סרטונים, מצגות ועוד.

  

                        לרכישת מינוי לאנציקלופדיה ynet 



פורסם לראשונה 29/09/2007 22:24

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים