שתף קטע נבחר

למה קטניות גורמות לגזים?

מערכת האנציקלופדיה עונה לשאלות הגולשים

שאלה: מדוע תוצרי קטניות (חומוס, כדורי פלאפל, שעועית וכדומה), ‎גורמים לגזים במערכת העיכול?  

 

תשובה: לגולש היקר שלום, מאכלים שמקורם בקטניות מכילים כמויות גדולות (יחסית לסוגי מזון אחרים) של פחמימות מהסוג הקרוי "אוליגו-סוכרים" – שרשראות קצרות של מולקולות סוכר. מערכת העיכול שלנו אינה מסוגלת לפרק חומרים אלה בעצמה, ולכן הם מגיעים במצבם המקורי אל החיידקים השוכנים דרך קבע במערכת העיכול האנושית. חיידקים אלה מפרקים את האוליגו-סוכרים בתהליך של תסיסה, שחלק ממוצרי הלוואי שלו הם גזים – תערובת ובה (בממוצע) 50% חנקן מולקולרי, 40% פחמן דו-חמצני ועוד גזים שונים, ביניהם מימן מולקולרי ומתאן, וחשוב מכול – תרכובות ניחוחיות מהסוגים אינדולים וסקטולים, המעניקות לגז את ריחו החביב. 

 

מה מוזר: המדע לא התחיל לחקור ברצינות את התופעה לפני שהחלו טיסות החלל המאוישות. רק אז התעוררה במלוא חומרתה השאלה האם האסטרונאוטים עלולים להרעיל את עצמם בדרך הלא-נעימה הזאת, והחלו להיבדק התהליכים המביאים לפליטת גזים ממערכת העיכול. בוודאי תשמח לשמוע שבמאי 2001 הנפיק משרד הפטנטים האמריקני פטנט שמספרו 236313 על תהליך לסילוק אוליגו-סוכרים מקטניות, במטרה מפורשת להקטין את עוצמת הנפיחות העלולת להיגרם עקב אכילתן.

 

למאגר התשובות - לחצו כאן

 


 

 

אנציקלופדיה ynet מכילה מגוון עצום של ערכים וחיונית לתהליכי למידה והעשרה כמקור מידע מוביל, אמין ובטוח. ערכי האנציקלופדיה נכתבים ונערכים על-ידי צוות עורכים מקצועי, ומשולבים בהם סרטונים, מצגות ועוד.

  

                        לרכישת מינוי לאנציקלופדיה ynet 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זה לא אני זה האוליגו-סוכרים
צילום: יהונתן צור
מומלצים