שתף קטע נבחר

חברות המוזיקה: תביעות משתפי הקבצים עלו מיליונים

הקמפיין בן ארבע השנים, במסגרתו נתבעו אלפים, עלה לחברות המוזיקה מיליונים, אך הניב רק הפסדים. נוסף על כך, אין בידי התעשייה כל נתונים המעידים על כך שהתופעה מזיקה להם, כך התברר בפתיחת משפטה של אישה החשודה בשיתוף קבצים בלתי חוקי

הקמפיין בן ארבע השנים נגד משתפי הקבצים, במסגרתו נתבעו אלפי אנשים, עלה לחברות המוזיקה מיליוני דולרים, אך לא הניב את התוצאות המקוות. נוסף על כך, אין בידי התעשייה כל נתונים המעידים על כך שהתופעה מזיקה להם, כך התברר בפתיחת משפטה של אישה החשודה בשיתוף קבצים בלתי חוקי.

 

התביעה של קפיטול רקורדס נגד ג'יימי תומאס, 30, היא הראשונה מבין התביעות נגד משתפי הקבצים המגיעה לבית המשפט. על פי הטענה של RIAA, ב-21 בפברואר, 2005, תומאס התחברה לרשת שיתוף הקבצים "קאזה" בכינוי tereastarr, והיא הציעה לגולשים אחרים להוריד מהמחשב שלה 1,702 שירים. לפחות 26 מהם מוכנים בזכויות היוצרים של חברי ה-RIAA.

 

שירים אלה זוהו על ידי חברת SafeNet (לשעבר MediaSentry), שערכה את החקירה ברשת. על פי הבדיקה, כתובת ה-IP של המשתמשת tereastarr תואמת לכתובת ה-IP שהוקצתה באותו יום לחשבונה של ג'יימי תומאס על ידי ספקית האינטרנט שלה. כמו כן, Tereastarr הוא הכינוי של תומאס ב-MySpace ושירותים מקוונים נוספים. אם חבר המושבעים יפסוק נגד תואמס היא עלולה לגלות שהיא חייבת לתעשייה יותר מ-1.2 מיליון דולרים פיצויים. ה-RIAA מבקש פיצוי בסך 750 עד 30,000 דולרים לכל הפרה.

 

בבית המשפט תומאס הכחישה אתמול (ג') כי שיתפה מוזיקה באופן בלתי חוקי. עורך הדין שלה, בריאן טודר, אמר כי אין כל הוכחה המצביעה על כך. לדבריו, לא מן הנמנע כי אחד משכניה של תומאס או עובר אורח שיתף את הקבצים, מאחר והיא גלשה באמצעות רשת אלחוטית שפתוחה לכל גולש.

 

ג'ניפר פריסר, מנהלת הצוות המשפטי של סוני BMG, הודתה כי כתובות IP וצילומי מסך - העדויות העיקריות של התובעות נגד החשודים, "אינן מזהות בני אדם". עם זאת, דאג ג'ייקבסון, מומחה לאבטחת מידע ופרופ' באוניברסיטת איווה, אמר כי נתוני SafeNet מעידים על כך שתומאס לא השתמשה בנתב אלחוטי.

 

בהמשך הודתה פריסר כי הקמפיין המשפטי של איגוד תעשיית המוזיקה האמריקני, RIAA, אינו מייצר רווחים לחברות המוזיקה, אך הן הוציאו מיליוני דולרים במסגרתו. כמו כן, אין לחברות אלה כל נתון שיכול להעיד על הנזקים הממשיים של תופעת שיתוף הקבצים למכירות. נושא זה עלה לדיון בהקשר לשאלת גודל הפיצויים שמבקש ה-RIAA. "לא חישבנו את הפסדינו כתוצאה מהורדות, אך זה לא העניין", אמרה פריסר. כאשר היא נשאלה כמה אנשים הורידו למעשה מוזיקה מהנתבע, היא ענתה: "אנחנו לא יודעים".

 

RIAA תבעה עד כה אלפי משתמשים, כאשר חלק מההערכות מדברות על 20,000 נתבעים. הרוב המכריע של תביעות אלה לא הגיעו לשלב של משפט, והנתבעים העדיפו הסדרים עם חברות המוזיקה. סכום הפיצוי הממוצע לכל נתבע במסגרת ההסדר נע בין 3,000 ל-4,000 דולרים. עם זאת, חברות המוזיקה שילמו כסף רב לחברת SafeNet, וכמובן תשלום נכבד לצוות המשפטי שלה.

 

התובעת המקורית הייתה חברת וירג'ין, אך היא ויתרה על המשך התביעה, ועל פי הערכות התביעה הסיבה לכך היא עלות המשפט עד כה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים