שתף קטע נבחר

טריאנה נמכרה ל-ICAP הבריטית ב-247 מיליון דולר

חברת התוכנה הישראלית שהוקמה בשנת 2000, מספקת שירותי עיבוד וסליקה למסחר בין מוסדות פיננסיים; הרוכשת היא הברוקר הבין-בנקאי הגדול בעולם, שנסחרת בלונדון לפי שווי שוק של כ-7 מיליארד דולר

חברת התוכנה הישראלית טריאנה, העוסקת בתחום התוכנות לשוק הפיננסי, נמכרה אמש לתאגיד ICAP הבריטי תמורת 247 מיליון דולר, מרביתם במזומן. מדובר ברכישה ראשונה של ICAP בישראל.

 

טריאנה מספקת שירותי עיבוד וסליקה למסחר בין מוסדות פיננסיים (בנקים, ברוקרים, קרנות גידור, משקיעים מוסדיים ואחרים). עם הגידול המואץ בהיקפי המסחר במוצרים פיננסיים בעולם נוצר צורך בשירות גלובלי שמאפשר אוטומציה של טרנזקציות בנפח גדול תוך הפחתת סיכון ועלויות לכל השחקנים בשוק.

 

אקזיט מרשים לקרונות ומיליונרים חדשים

טריאנה, שנוסדה ב-2000 על ידי גיל מנדלזיס המכהן כמנכ"ל החברה ושי סולה, גייסה עד כה כ-40 מיליון דולר. המשקיעים בחברה הם ג'מיני שביצעה את השקעת הסיד בחברה, אוורגרין, סקויה קפיטל ופיטנגו ונצ'ר קפיטל. החברה מעסיקה 110 עובדים ברמת גן, ניו יורק, לונדון ושיקגו.

 

על פי הערכות בשוק, חלקן של ארבעת הקרנות  בכחברה נאמד ב-80%, כאשר היזמים, ההנהלה והעובדים מחזיקים יחד ב-20%. הקרנות השקיעו בחלקים כמעט זהים (20% כל אחת), ביצעו אקזיט מרשים של פי 3-6 על הכסף. הקרנות אוורגרין וג'מיני שהשקיעו כל אחת 20% יגרפו כ-50 מיליון דולר כתוצאה מהמכירה. סקויה שנכנסה להשקעה באמצעות שתי קרנות, מחזיקה כ-25%, תרוויח 62 מיליון דולר ופיטנגו (15%) תקבל 44.5 מיליון דולר.

 

גיל מנדלזיס המכהן כמנכ"ל החברה ושי סולה, מחזיקים על פי הערכות יחד כ-8% ואילו העובדים מתחלקים ב-12% (30מיליון דולר) הנותרים. מנדלזיס שאחזקתו מוערכת ב-5%, ישלשל לכיסו כ-12 מיליון דולר, ואילו שותפו שי סולה המחזיק 3% יקבל כ-7.41 מיליון דולר.

 

סטראט-אפ עם הכנסות של 15 מיליון דולר

השירות של טריאנה, ששמו Harmony, משמש כסטנדרט עולמי לתחום המט"ח, ועושים בו שימוש בין היתר 50 הבנקים הגדולים בעולם. שירות Harmony מעבד עשרות אלפי עסקאות מדי יום בהיקף של מאות מיליארדי דולרים. טריאנה צפויה לרשום השנה הכנסות של 15 מיליון דולר.

 

חברת ICAP נכללת במדד FTSE 100, ונסחרת לפי שווי שוק של כ-7 מיליארד דולר, היא הברוקר הבין-בנקאי הגדול בעולם. החברה מנהלת עסקאות בהיקף יומי של 1.5 טריליון דולר.

 

הקבוצה פועלת בתחום שערי ריביות, אשראי, סחורות, מט"ח ונגזרים. בשנה האחרונה התקיים שיתוף פעולה הדוק בין EBS, פלטפורמת מסחר המט"ח הגדולה בעולם, שבבעלות ICAP, לבין טריאנה. באמצעות הרכישה יוכלו ICAP וטריאנה להרחיב ולהאיץ את צמיחתן בעולם המט"ח ובתחומים נוספים.

 

מנכ"ל ומייסד טריאנה, גיל מנדלזיס: "החיבור עם ICAP יאפשר לנו להגביר משמעותית את הצמיחה וההובלה בשוק העולמי, ואנחנו מאוד נלהבים לקראת פתיחת הפרק הבא של טריאנה".

 

ההבדל הדק בין הצלחה לכישלון

הסטראט-אפ הישראלי שהחל את דרכו בתחילת 2000 בעידן בו מאות סטארט-אפים ישראלים עשו חיל, עבר לא מעט קשיים בדרך לאקזיט שמגיע לאחר 7 שנים. הייתה זו קרן ההון סיכון ג'מיני שהובילה את סבב הגיוס הראשון בחברה אליה הצטרפה קרן ההון סיכון אוורגרין.

 

שנה לאחר ההשקעה עם התפוצצות בועת ההיי טק מצבה של החברה הורע והיא הייתה על סף קריסה - מצב שהביא את הקרנות המעורבות ג'מיני ואוורגרין לקבל החלטה האם לסגור את החברה או להמשיך ולהשקיע למרות הקשיים בשוק ה-B2B בו התמקדה החברה. בסופו של דבר הקרנות החליטו להמר על גיל מנדלזיס, שהוביל בעקבות המשך התמיכה של הקרנות את השינוי במיקוד האסטרטגי אל עבר הבנקים והגופים הפיננסים.

 

שינוי האסטרטגיה נשא פרי וגיוס לקוחות כמו מורגן סטנלי, מריל לינץ', דויטשה בנק וסיטגרופ סלל את הדרך והפך את השירות של טריאנה לחדירה כמעט מוחלטת בקרב מוסדות פיננסיים. רוב המכירות של החברה החלו למעשה ב-2003 עם כניסתה של קרן ההון סיכון סקויה והן התרכזו בעיקר בארה"ב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"ל ומייסד טריאנה, גיל מנדלזיס
רונה שגב גל, חברת דירקטוריון ושותפה בקרן ההון סיכון פיטנגו
עדי פונדק-מינץ, שותף בכיר בג'מיני וחבר דירקטוריון בטריאנה
מומלצים