שתף קטע נבחר

עלות השביתה לרשויות: 5.7 מיליון שקל ביום

שרת החינוך יולי תמיר נועדה עם נציגי המרכז לשלטון מקומי, שדיווחו לה על עלות הפעילויות לתלמידים שנאלצות הרשויות לממן בזמן השביתה. יו"ר המרכז לשלטון מקומי: "אנו קוראים למורים ולממשלה לשבת ולדון, אפילו 24 שעות ביממה, כדי לסיים את השביתה"

5.7 מיליון שקל ביום - זוהי עלות השביתה בתיכונים לרשויות המקומיות, כך דיווח בצהריים (יום ה') המרכז השלטון המקומי לשרת החינוך, יולי תמיר, במהלך פגישה שערכו בתל אביב. במרכז לשלטון מקומי הבהירו כי הסכום נועד לפעילויות חלופיות לכ-120 אלף תלמידים (כרבע מהשובתים), למשך חמש שעות מדי יום.

 

בשלטון המקומי אמרו לשרה כי אין בכוונתם לשבור את שביתת המורים, אך הם מתנגדים לכל פגיעה בבגרויות. הם ביקשו ממשרדי החינוך והאוצר לתקצב את הרחבת הפעילות עבור התלמידים, כשבכוונתם גם להקים עבורם מרכזי למידה.

 

יושב ראש מרכז השלטון המקומי, עדי אלדר: "אנו קוראים לארגון המורים והממשלה לשבת ולדון, אפילו 24 שעות ביממה, כדי לסיים את השביתה הזו. ראשי הרשויות מאמינים שאפשר להגיע להסכמים בלי לפגוע בתיכוניסטים. תלמידי התיכון וחלק מתלמידי חטיבות הביניים למעשה עדיין לא התחילו את שנת הלימודים, ואנו כבר בחודש אוקטובר".

 

לעת עתה, אין בכוונת מרכז השלטון המקומי ושרת החינוך לבקש בשבוע הקרוב מבית הדין לעבודה להוציא צווי מניעה ולכפות על המורים לשוב לעבודה.

 

שרת החינוך, יולי תמיר, שבה וקראה לארגון המורים לחזור כבר מחר בבוקר לשולחן המשא ומתן. לדבריה, בפגישה שנערכה היום עם ארז נרשמו סימנים מעודדים לכך שחלקים מהרפורמה המתוכננת בחינוך מקובלים על יושב ראש ארגון המורים. 

 

השרה תמיר אמרה: "אנחנו רוצים לדאוג לפעילויות חלופיות לתלמידים ולהגן עליהם מפני אלימות ושוטטות שהם עלולים להיחשף אליהם", אמרה השרה, "נעשתה פנייה למשרד האוצר לתוספת תקציבית לצורך הפעלת מסגרות חלופיות. לא נרשה פגיעה בבגרויות ונמצא דרך שהן לא תפגענה. בשנה שעברה ניסינו לרווח את בחינות הבגרות ולדחות את מועד הגיוס. השנה הנזק עלול להיות גדול, ואני מקווה שלא נדרש לכך".

 

בארגון המורים הכחישו את הדיווחים על התקדמות כלשהי במשא ומתן, "אף לא בפסיק".

 

במתנ"סים לא רוצים לשתף פעולה

ובתוך כך, בנציגות עובדי החברה למתנ"סים אמרו כי אין בכוונתם לשתף פעולה עם ראשי הרשויות ביצירת פעילויות חלופיות ו"לשבור שביתה". נציגות המתנ"סים הורתה לעובדי החברה שלא להכין חומרי הדרכה ולא ליזום כל פעילות שאינה חלק משיגרת הפעילות הקבועה.

 

"לא יתכן שכל פעם שהמדינה צריכה לתת פיתרון מיידי וברמה הלאומית לתושבים - אם זה בזמן המלחמה בצפון ואם עכשיו

בזמן השביתה - פונים מייד למתנ"סים, אבל דקה אחרי המשבר פשוט זורקים אותנו לכלבים", אמר יוחנן בכלר, סגן יו"ר נציגות העובדים ומנהל מתנ"ס בעצמו. "משתמשים בנו ככלי לשבור שביתה ואף אחד לא מתעניין מאיזה תקציב המתנ"ס יכול בכלל לממן פעילויות כאלו".

 

בתגובה לדברים הביע אלדר עמדה תקיפה, ואמר: "המתנ"סים הם של הרשויות המקומיות - והם יפעלו". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
אלדר. אפשר להגיע להסכם
צילום: ירון ברנר
תמיר. הייתה פנייה לאוצר
צילום: ששון תירם
מומלצים