פאייאה לכ-ו-ל-ם: מצמחונים ועד כופרים
פאייה, תבשיל האורז הספרדי המפורסם הוא מסוג המאכלים שמהווים ארוחה מלאה במחבת. אילי תימור מגישה ארבעה מתכוני פאייה שיתאימו לכל טעם
הפאייה היא תבשיל אורז וזעפרן שמקורו בוולנסיה, בירת האורז של ספרד - אך כיום קיימות המון גירסאות שלו, שמגיעות ממחוזות שונים. בדומה למאכלים רבים (טרין, למשל), גם הפאייה קיבלה את שמה משמו של הכלי בו מבשלים אותה - המילה "פאייה" משמעותה "מחבת" בקטלונית, כאשר הכוונה היא למחבת ברזל רדודה ולה שתי ידיות מעוגלות. למרות השם, לא חייבים כלי מיוחד כדי להכין פאייה: אפשר להכין אותה גם במחבת גדולה ולהעביר לצלחת הגשה. יש סוגים רבים של פאיות והן נבדלות ביניהן במרכיבים שמתווספים לאורז - עוף, בקר, פירות-ים, בשר ציד, שבלולים – ולפעמים חלקם או כולם יחד. האורז שדרוש לפאייה הוא אורז עגול (ואם רוצים להיות ממש אותנטיים - אורז ספרדי עגול).
אין שום סיבה לא ליהנות מתבשיל פאייה גם בישראל, וגם במסגרת הגבלות כלשהן. אספתי עבורכם ארבעה מתכוני פאייה, שיתאימו לכולם - הצמחונים, אוכלי הבשר, חובבי הדגה ואלה שלא מקפידים על כשרות.
