שתף קטע נבחר

בשר אורגני: יותר מזין, יותר טעים

בשר אורגני הוא בשר שלא בא מסתם פרה, אלא מפרה קיבוצניקית שמחה, שחיה חיים בריאים. אפשר לבדוק את ההבדל בעזרת המתכון הזה לתבשיל בקר בפטריות פורטובלו וקבנוס חריף

נדמה לי שבהתחלה הבהלה לאורגני הצחיקה קצת את כולנו. אני לא הבנתי מה הם רצים, כל ה"רוחניים" האלה, לקנות ירקות ופירות שעולים פי שבעה, ועוד נראים מצ'וקמקים בהשוואה לאלה שאני קונה בשוק. עכשיו, כשהטרנד פושה בכל הארץ ורשתות גדולות של מזון אורגני הולכות ומתהוות כאן, אפילו אני כבר מתחילה להבין.

 

אוכל בלי אנטיביוטיקה, בלי הורמונים, בלי ריסוס - מה רע? ואני, שלא חולמת להיות צמחונית, שמחה לדעת שבגידול האורגני דואגים לתנאים יותר אנושיים לחברים שלנו, אפילו שבסוף הם גומרים בצלחת. וכשהמחירים כבר באמת שווים לכל נפש, ולא גבוהים בהרבה מהמוצרים הרעילים (סליחה - הרגילים‭,(‬ הרבה יותר קל לשנות הרגלים ולאכול אורגני.

 

ועכשיו - גם בשר. קצב העל רפי אהרונוביץ' ‭")‬ידע הבשרים‭,"‬ רמת-אביב) מביא לנו בשר אורגני שמגיע מפרות הרבה יותר מאושרות: הן קיבוצניקיות (מקיבוץ הרדוף‭,(‬ גדלות במרחב מחיה גדול יחסית במרעה סגור, אוכלות מזון אורגני בלי כל ההפתעות שיש בדרך-כלל באוכל שלהן (חומרי הדברה, דשנים כימיים, תרופות, חומרים משמרים וצבעי מאכל‭.(‬ הן לא מקבלות אנטיביוטיקה או הורמונים, ואם פרה לא מרגישה טוב, משתדלים לטפל בה ברפואה אלטרנטיבית. פלא שהן יותר מזינות וטעימות?

 

הבקר האורגני עולה רק כעשרה אחוזים יותר מבקר רגיל (המחירים נעים בין 68 ל-98 שקל לקילו‭.(‬ מה עושים איתו? לפניכם הצעה של אהרונוביץ' לתבשיל נהדר עם נגיעה הודית של קארי וחלב קוקוס. המנה מתאימה לסיר ענק ולשמונה אנשים רעבים. נתח הבשר נתון לבחירתכם, לפי התקציב והטעם. מתאימים פה כתף, שייטל או אפילו אנטריקוט. ההבדל העיקרי יהיה בזמן הבישול עד שהבשר יתרכך. ניתן להכין את התבשיל מראש ולשמור במקרר אפילו יום קודם, ורק לחמם לפני ההגשה.

 

ותזכורת קטנה לפני שמתחילים: חלב קוקוס אינו חלבי, אלא מיצוי של בשר הקוקוס, ומכאן צבעו הלבן. בקיצור - המתכון כשר.

 

תבשיל בקר בפטריות פורטובלו וקבנוס חריף

מתכון של רפי אהרונוביץ'

 

המרכיבים (ל-8 מנות):

1/2 1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות קטנות

‭1/2‬ כוס שמן זית

8 בצלי שאלוט שלמים

2 בצלי שאלוט קצוצים דק

6 שיני שום כתושות

8 גזרים לא גדולים קלופים

מעט טימין טרי

פלפל שחור

כפית קארי מאיכות טובה או יותר לפי הטעם (או ממרח טנדורי שנמכר בצנצנות בחנויות מהמזרח)

כמה טיפות טבסקו (לאמיצים)

2 עגבניות מגוררות בפומפייה

מלח

1 כוס ציר בקר (אפשר מקובייה טובה)

2 כפות חומץ בלסמי

200 גרם קבנוס חריף, פרוס באלכסון לפרוסות בעובי סנטימטר

2 מגשי פטריות פורטובלו חתוכות גס

1 קופסת שימורים חלב קוקוס

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר עם תחתית כבדה, במעט שמן, משחימים את הבשר ומתבלים בפלפל, מלח וקארי.
  2. מוסיפים את השאלוט הקצוצים והשום, ולאחר מספר דקות את השאלוט השלמים, הגזרים והטימין. מבשלים תוך בחישה כ-10 דקות.
  3. מוסיפים את העגבנייה, הטבסקו, ציר הבקר והבלסמי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהבשר מתרכך תוך כדי בחישה אקראית (כ-20 דקות לאנטריקוט ועד שעה וחצי לכתף‭.(‬
  4. בינתיים, במחבת מטגנים במעט שמן זית את הפטריות והקבנוס החריף מספר דקות. מוסיפים את תערובת הפטריות והקבנוס לתבשיל, מוסיפים את חלב הקוקוס, מביאים לרתיחה ומבשלים יחדיו כ-10 דקות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בלי הורמונים. בשר אורגני
צילום: דניה ויינר
מומלצים